Gece gece denk geldim içim gitti ya
Sohbetimiz Bol Olsun
-
-
- Resmi Gönderi
Gece gece denk geldim içim gitti ya
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Amma ettin gece gece Semih.. Fena üzüldüm.. Elden geldiği kadar kol kanat germek bizlere yakışır.
-
- Resmi Gönderi
Hayırlı günler cümleten
-
- Resmi Gönderi
Hayırlı günler cümleten
Hayırlı günler olsun
-
İyi günler HS ailesi
-
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Uzun uğraşlar sonucunda sonunda oldu
-
- Resmi Gönderi
Video yüklemek isteyen arkadaşlar,siteden zor geliyor ise veya video hakkımız doluysa ( 5 video)
Aşağıdaki adresten atabilirsiniz
Eser14 sohbete de attım,buraya da atayım
Upload Video Online - Free Video Hosting - Streamablestreamable.com -
- Resmi Gönderi
Hasan61 büyük harflerle yapmış bulunduk, değişim de edebilirim
Böyle iyi dersen devam
-
Hasan61 büyük harflerle yapmış bulunduk, değişim de edebilirim
Böyle iyi dersen devam
Hasan61 olsun abi sana zahmet
-
- Resmi Gönderi
Hasan61 olsun abi sana zahmet
Anında hizmet
-
- Resmi Gönderi
Bizlere büyüklerin bahsettiği gocagar,gocagış veya vefat edenin adıyla anılan canali gışı
Böyle bir şey
Sene 28 Mart 1946
Yerden hiç kalkmayan kar,3-4 ay süren bir kar yağışı, üst üste.
Mart 28 geliyor can ali vefat ediyor ama Ogün de yerde olan kar üstüne bir yarım metre daha yağıyor
Hikayesi şöyle...
Toplumsal hafızaya yerleşen çetin hava şartları çok nadirdir, Canali kışı da onlardan biri olsa gerektir. Benim duyduğuma göre o sene gocagar denilen hiç bitmez ve yaza kadar erimez kar varmış. Canali Mehmet/Ahmet ile karısı Aliciklerin Ümmühan Hanım o yıl, artlı önlü vefat etmişler...
Yalnız Canalioğlu Mehmet'in öldüğü 28 Mart günü ayrıca yarım metre daha kar yağmış. Millet gıyneşemiyor, mezar bile kazamıyor, şartlar o derece ağır yani... Bu ağırlık tam üç gün sürmüş... Tam üç gün boyunca Canalinin Mehmet Dayı defnedilememiş, ancak 31 Mart günü cenaze toprağa verilebilmiş.
Uzun yıllar o günlerde ortaya çıkan soğuğa 'Canali Kışı' denilmiş. Ölümünü takvimlere böyle kaydettirmiş Canali. Bugün eskiler yaza hazırlanırken ortaya çıkan şiddetli soğuklara hala Canali kışı diyor.
-
Hayırlı akşamlar herkese
-
- Resmi Gönderi
Hayırlı akşamlar herkese
Hayırlı akşamlar abim
-
- Resmi Gönderi
Hayırlı akşamlar olsun herkese
-
- Resmi Gönderi
Hayırlı akşamlar olsun herkese