Sarıyer için yarın kky perşembe kar vermiş
İstanbul Meteorolojik Hava Durumu
-
-
icon vortex verdi diyorlar
-
Daha Çok Göster
31 Aralık - 1 Ocak neler olabilir ?
Baştan söylememde fayda var. Bu değerlendirme ben dahil çoğumuzun karamsarlığını bir nebze kırmak adına kar şartları için en iyi ihtimallerin yazıldığı ve sürecin devamında bu ihtimallerin takip edileceği bir değerlendirme olacaktır.
Öncelikle 500hPa seviyesine bakalım. ECMWF modeline göre -38 ICON modeline göre -41'e varan soğuma bizi yeni yılın ilk gününde selamlıyor. Fazlasıyla ciddi bir soğuma olduğu için -soğuk varsa bir şeyler kesin olacaktır- diye düşünüyorum. Ve bu bağlamda karada oluşabilecek kütleler ve karadeniz üzerinden giriş yapacak kütlelerin karada güçlenme ihtimalini baz alarak, modellerinin beklentisinden daha fazla konumun kar göreceğini düşünüyorum.
Tabii ki bu kadar yatık bir rüzgar profilinde DEK konusunda en şanslı kesim anadolu yakasının kuzeyi olacaktır. Eren 'in dediği gibi Şile İstanbul adına sistemin yıldızı olur.
ECMWF ve ICON 500hPa

Karadeniz Alçak Basıncı ve Biz Etkileme Potansiyeli
Sistem adına en iyimser senaryonun konuşulacağı noktaya geldik.
24 Ocak 2022 vari bir oluşum (konum olarak değil oluşumun benzerliği açısından) modellerde göze çarpıyor. Şayet bu oluşum gerçekleşirse, yatık rüzgar profilini saatler bazında bozarak yağışları anadolu yakası ve boğaz hattı civarına genişletebilir. En iyi ihtimal ise GFS modelinin 23. senaryosunda saklı.
Son olarak bu oluşum gerçekleşip güzel bir konum alırsa kendimizi teselli edebilme potansiyelimiz var.
ICON
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. GFS
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. GFS SENARYO 23

Bu yazıda meteorolojinin her anında olduğu gibi net ve kesin bir yargı yoktur. Düşükte olsa iyimser ihtimallerden bahsedilmiştir.
Bu sistemi hayırlısıyla atlatıp önümüzdeki sürece umutla bakmaya devam etmeliyiz

-
- Resmi Gönderi
wriscuttern eline sağlık abim
-
ICON güzel konumlandırmış.
Oluşumun güneybatılı hareketi rüzgar profilini bir nebze düzeltip anadolu yakası ve boğaz hattını potaya sokmuş. Bu hareketi biraz daha iyileştirirse yağışın süresi ve etki alanı artar.Bu ihtimal bizim adımıza en iyi şekilde sonuçlanır inşaallah.
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. -
- Resmi Gönderi

-
MGM bu gece 12 den sonra sabaha kadar kky demiş
-
Bu gece yüksek kesimler kar görür. Alçak kesimlerde (50-100mt) ise yağışın arasından kar taneleri gözükür diye düşünüyorum.
-
Öğlen Gfs, Avrupa yakası için sabaha göre baya kötü. Senaryolarda da tepki azalmış.
-
Öğlen Gfs, Avrupa yakası için sabaha göre baya kötü. Senaryolarda da tepki azalmış.
Anadolu için nasıl hocam
-
Anadolu için nasıl hocam
Avrupa yakasına göre daha şanşlı. Bu sistemden çok fazla bir şey beklemeye gerek yok, kar açısından. Deklerin geldiği yerler ince örtü çekebilir. İstanbulda Batıdan Doğuya, Güneyden Kuzeye çıktıkça daha da şanş artıyor. Özellikle Anadolu yakasında. Özellikle Şile dolayları 6-7cm örtü alabilir.
-
Bugünkü gelecek 4-5 saatlik cephe geçişini soğukla çakıştırabilseydik tam bir kaos olurdu şehirde. 24 Ocak 2022 görüntüleri olulabilirdi.
-
- Resmi Gönderi
Bugünkü gelecek 4-5 saatlik cephe geçişini soğukla çakıştırabilseydik tam bir kaos olurdu şehirde. 24 Ocak 2022 görüntüleri olulabilirdi.
Ara güncellemesi bakalım ne diyecek
-
Ara güncellemesi bakalım ne diyecek
Saatler kalmış bugub için model mi bakılır daha Şakir şakır yağmur işte
-
- Resmi Gönderi
Saatler kalmış bugub için model mi bakılır daha Şakir şakır yağmur işte
Zaten 3 aydır yağmur yağıyordu da
Bizde kar peşine düşmüştük varsın yağmur yağsın ben işime bakarım ara güncellemesi varsa bakılır nasıl ki daha önceleri ara güncellemelerinde bozduysa bir umut bakarız .
-