- Resmi Gönderi
Ecmwf çok kritik
Ecmwf bak paylaştım gerek kalmadı güncelleme yapmana
yukarıyı oku. Nasıl geleceğini anlarsın
Yorum bırakmak için üye olmanız gerekir
Zaten hesabınız var mı? Oturum açın.
Şimdi giriş yapTopluluğumuzda yeni bir hesap için kaydolun. Bu kolay!
Yeni bir hesap oluşturEcmwf çok kritik
Daha Çok GösterThe content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Anlamayan arkadaşlar için kutu kutu olarak işaretledim.. arkadaşlar bu çıktı mjo tahmini önümüzdeki 20 güne kadar faz kaçta olacağı öngörüsünü gösterir.
Şuan yeşil daire alan içersinde kırmızılar yoğunlukta yani Faz2 ve Faz 1 arasında kalmış bu durum Avrupa'ya yarayan basınç koşulları barındırıyor zaten şuan modeller de Avrupa ya dalış yapan devasa soğukları görüyoruz.
5 gün luk tahmin ise daha çok 4-5 Faz arası kalmış biraz yoğunluk var.bize yarayan durum ise burda 3-4 fazdır. 4-5 gelmiş 5 günlük tahmin yani üzerimizden kayıp gidecek kısmi orta ve doğu Karadenizi etkileyen bir sistem akıbeti olabilir sonrası Kafkaslar.
15 günlük periyotta baktığımız da aslında tekrar başa döngü var tekrar Avrupa ya yarayan bir tahmin var. Geniş mavi alan .
20 günlük tahmine baktığımiz da ise 3-4 faz da tahminler gelmeye başlamış.
Özetlemek gerekirse ocağın 10-12 sine kadar Avrupa yarayan bir Sinoptik göreceğiz modellerde sonrası bize yarayacak fakat bu kesin değil değil yoğunluk yok çünkü
Herkese iyi akşamlar
Eline emeğine ve yüreğine sağlık hocam bilgilendirici yazınız için teşekkür ederi.
birde suan ki sistem hakkinda yorumunuzu alsak olacak hocam. suandaki sistemde olusacak bir durum yilbasi sinoptigini etkileyebilme sansi varmi ?
hocam iskandinavda arctic ab var ya zaten yuksek nereye
>>>WinteR<<< birde hocam mgm ogle saatlerinden itibaren demisti yogun kar yagisini sistemde biraz gecikmemi oldu ?
Neresi olduğunu anlamadım .Genel olarak ülkede şuan hazır kıta soğuklar yağışlar kar yağışları var yüksek kesimler için sorun zaten yok kıyı şehirleri adına konuştum kısmi bölgeler hariç bu gelişen sistem rakımsal sistemdir ve kuru soguklarını da çekeceğiz
birde suan ki sistem hakkinda yorumunuzu alsak olacak hocam. suandaki sistemde olusacak bir durum yilbasi sinoptigini etkileyebilme sansi varmi ?
Detaylı yazarız gece yada yarın
Detaylı yazarız gece yada yarın
Hocam wortex fln diyolar
ECMWF paylaşın gözümüz gönlümüz açılsın 🤛
Hocam wortex fln diyolar
192 saate kadar baktım ben herhangi bir vorteks oluşumu görmedim. Kim demiş ? 90 saatler civarı Doğu Karadeniz civarı oluşan bir ab var onun haricinde siklon cephe çekilmesi var. zaten 110 saatlerde tamamen çekilmiş iş bitmiş oluyor
eyvah ya ![]()
nelere kaldik ne hesaplara dustuk. ![]()
sisteme bak eksi bilmem kaclar gelmis biz hindistandan destek ariyoruz. ![]()
![]()
![]()
sahra dan da deve gelir boyle giderse.
su bitti su kalmadi. kaktusler goruruz bak biz omrumuz yeter. 
192 saate kadar baktım ben herhangi bir vorteks oluşumu görmedim. Kim demiş ? 90 saatler civarı Doğu Karadeniz civarı oluşan bir ab var onun haricinde siklon cephe çekilmesi var. zaten 110 saatlerde tamamen çekilmiş iş bitmiş oluyor
Instagram da gördüm belki sizde görmüş olabilirsiniz
Sistemin en can alıcı saati 86 -102 arası 500 hpa -40 lık giriş var muhtemelen İstanbullular bunu yaşayamayacakta İstanbul'un en doğusu Kocaeli Gebze izmit Sakarya diyerek Batı Karadeniz de Şimşek Gökgürültüsü eşliğinde kar yağışı görülebilir. Üst seviye soğukları fena alt seviye sıcak. Bu bahsettiğim olay Kuzey kesimler de net görülür.
28 ARALIK
ECMWF AKŞAM GÜNCELLEMESİ