Harici İçerik
youtu.be
Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.
GFS - ECMWF PAYLAŞIMI ( 2026 )
-
-
Sinan başkan ne zaman banlanır forumdan

-
Ay sonu sistem beklentilerinin aksine ben ay sonu ayın 25'i sonrası Afrika atağı olacağını düşünüyorum. Bu akşam modeller bunu görmeye başladı. Biraz ocak sonu sanki fazla abartıldı. Modeller bir anda beklentilerin tam tersi bir hale evrilebiliyor. Şimdi de böyle bir durum ortaya çıktı. Bu kışın da vasat ve vasat altı bir ortalamayla geçeceği az çok belli oldu diyebiliriz.
Katılıyorum bu sene Batman'a sadece 35 cm kar yağdı halbuki her sene 2 m yağardı
-
- Resmi Gönderi
Ay sonu sistem beklentilerinin aksine ben ay sonu ayın 25'i sonrası Afrika atağı olacağını düşünüyorum. Bu akşam modeller bunu görmeye başladı. Biraz ocak sonu sanki fazla abartıldı. Modeller bir anda beklentilerin tam tersi bir hale evrilebiliyor. Şimdi de böyle bir durum ortaya çıktı. Bu kışın da vasat ve vasat altı bir ortalamayla geçeceği az çok belli oldu diyebiliriz.
Forum da herkesin görüşüne saygımız var. Bu nedenle üyelere ait tahmin, analiz konusu açtık isteyen orda istediğini yazıp çizebilir öngörülerde bulunabilir. Sizin yorumunuz biras burda uygunsuz olmuş. Doğu ,Güney,Kuzey ,batı da kardan yıkılıyorken son zamanların en yoğun kar yağışlarını yaşarken kar yagmamış gibi yorumunuz olmadı. Ha sizin eviniz önüne kar yagmamış olabilir. Türkiye coğrafyası kocaman bir yer şansı olan yerler kardan adam oldu. Şansız yerler yoğun yağış yağmur aldı. Ha burda çok süper olağanüstü kış mevsimi geçiriyoruz demek olmaz ama normal bir şekilde kış mevsimi devam ediyor. Siz bunu vasat olarak değerlendirmişsiniz.!
Son olarak gün ve tarihlerinden bahsetmişsiniz. Modellerin tam aksine olacak bir durumdan. Henüz bunları konuşmak mümkün değil. Evet veriler kötü ama gelişen atak büyük. Bir laf vardır dağ fare doğurdu. Bu olay tam tersi şuan fare dağ doğuruyor. Gelişen soğuklardan Avrupa da nasibini alacaksa artan soğukları bize fazlası ile yetiyor. Ayrıca zaten dönüş yolu bizden tarafa olduğu için sistemden devasa soğuklar barındırdığı için eş gecememe şansı yoktur. Benim analiz model veri yorumlarımı takip ettiyseniz ilerleyiş aynı şekilde devam ediyor. Artı ve eksi yönlerini zaten söylüyorum.
İyi akşamlar
-
bu arkadaş banlansın
-
- Resmi Gönderi
bu arkadaş banlansın
Niye banlanıyor küfür etmiyor,hakaret etmiyor.? Belki de kendisi çok karsever birisi ama güzel sistemler gelmedi diye bu şekilde veryansın yorumlar yapmış olabilir. Sorun yok şuan kendisi bunu okuyorsa üyelerin şahsi tahminlerine gidip tahmin yorum yazabilir. Eğer onun dediği gibi olursa gidip tebrik ederiz
-
- Resmi Gönderi
Sadece bu konuya tahmin atmayalım dedi arkadaşımız,engel,ban,mesaj silme vs vs bizlerden uzak olsun.
Herkese yer var,her görüşe veya tahmine diyelim yer var.
Yerinde yazalım yeterlidir abiler.
Athena eline emeğine sağlık abim, sağolasın
-
Niye banlanıyor küfür etmiyor,hakaret etmiyor.? Belki de kendisi çok karsever birisi ama güzel sistemler gelmedi diye bu şekilde veryansın yorumlar yapmış olabilir. Sorun yok şuan kendisi bunu okuyorsa üyelerin şahsi tahminlerine gidip tahmin yorum yazabilir. Eğer onun dediği gibi olursa gidip tebrik ederiz
Daha önce ben ve bir kaç kişi uyarmasına rağmen herhangi bir veri olmadan özellikle hocalarımızın konularına gidip tüm mesajlarında olumsuz konuşuyor.
Eline ne geçiyor bilmiyorum ama amacı tamamen troll olduğu belli boşuna iyi niyetle yaklaşmaya gerek yok. Burada siz ve sizin gibi değerli hocalarımızın iyi niyetinin suistimal edildiğini görmek üzüyor.Ne veri var ne de yazdıklarında herhangi bir doğruluk var. Daha 15 gün önce ülkenin %80’i kar gördü, geçen hafta iyi kötü sistem aldık, önümüzde gene bir sistem var ve sonrasında gene ihtimaller var. Olumlu veya olumsuz, uzun vade yakın vade geçmiş vade her tarafı sallamasyon bir yazı benim gözümde tahmin değildir.
sahil55 kimseye cevap verdiğinizi görmedim bu ana kadar belkide görmüyorsunuzdur yazılanları, mantıklı bir açıklamanız varsa gelip anlatırsanız sevinirim.
-
- Resmi Gönderi
Bu arada 15 i sonrası uzun süreli durağan havalar ve yüksek basınç etkisiyle Ocak sonuna kadar devam edecek gibi duruyor. Bu kış için yaşacağımız en etkili sistem olabilir,diye düşünüyorum.

-
Gfs gece dönmeyecek akşam biraz hayali gibiydi ama öğlen falan da ona yakın güncellemer yaptı şimdi akşamki guncelemeden sonra çok büyük çark etmez diye düşünüyorum ben
-
- Resmi Gönderi
Gfs gece dönmeyecek akşam biraz hayali gibiydi ama öğlen falan da ona yakın güncellemer yaptı şimdi akşamki guncelemeden sonra çok büyük çark etmez diye düşünüyorum ben
Bekleylelim istikrar önemli 1-2 gün sonra hepsi döner ama nereye bilemeyiz

-
- Resmi Gönderi

Komiksin ecmwf
-
Gececi tayfa toplanalım bakalım gfs istikrarını sürdürecek mi yoksa çark mı edecek akşam ki kadar ekstrem bir senaryo beklememekle birlikte süreci takip edelim bakalım

-
trolluyor bu gerek yok böyle tiplere
-
-