@SiNaN ReiZ o ilk emoji ne anlama geliyor :fırla:
UsTaD tarafından yazılan gönderiler
-
-
Neyse
benden olsun hadi yine iyisiniz. -
-
@whisper o iş sende :ehuehu:
-
Hele Bi
koyun da içek daaa :lol: -
Bilinçli olarak harama helal demek farz vacib sünnetlerden herhangi biri ile alay etmek yada hafife almak bunlar insanı dinden çıkarır kâfir eder kardeşim açıklaması bu @FOREVERSYSTEM
-
@UsTaD çok ince çizgiler var hayatımızda aslında. Rabbim düşünmeden konuşmayı nasip etmesin bizlere İNŞALLAH.
Düşünmeden konuşabilirsin hata yapabiliriz ama ısrarcı olmamak gerek yanlış konuştuğunu anladığın anda pişman olup tevbe etsek sıkıntı olmaz bu yazdıklarım bu şekilde konuşup inanan ve yaşayanlar içindir kardeşim.
-
Aman üstad vs.vb yazmayalım @CaN HeYeCaN karşı bu kısaltmalara :D
Hoşgeldin @UsTaDHoşbulduk abi :saint:
-
Ehli sünnet itikadımıza göre Başlıca üç şey insanı kâfir eder.
(İmanı ve evliyse nikahı gider)
1-İstihlâl: Manası, Yasak ve haram olan bir şeyi helâl, mübah olmasını istemek veya haramın helâl, mübah olduğunu iddia etmektir.
Mesela "Bu zamanda faiz haram olmaz." diye inanmak.
2- İstihza: Manası, İslam'ın farz, vacib, sünnet,müstehab ve edeblerinden herhangi biriyle gizli veya aşikâr alay etmek, eğlenmek veya zevklenmektir.
Mesela; "Sünnet üzere sakal bırakan kişiye keçi sakallı demek veya misvak kullanan kimseye o odunla ne yapıyorsun vs" gibi şeyler söylemek.
3-İstihfaf: Manası, Dini herhangi bir meseleyi hafife almak, önem vermemektir.
Mesela; "Kendisine cehenneme dayanılmaz; günah işleme" denilen kişinin "Ne olacak ki! Bizde yananlarla beraber yanarız" demesi.
-
@FOREVERSYSTEM doğrudur kardeşim ben yanlış hatırladım sanırım ?(
-
Harici İçerik youtu.beDış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.
Bu imam kim bilmiyorum ama inanılmaz bir okuyuşu var. Ağlamamak elde değil
Kabe imamı Maher Al Mueaqly kardeşim.
-
@UsTaD nerelerdesiniz hocam görünmüyorsunuz ?
Biraz yoğunum kardeşim bu aralar dersler var tecvid var Hatimim var ezber yapıyorum dua sure vs o yüzden kardeşim kusura bakmayın sizide ihmal ettim
-
@whisper ustam sen hiç uyumuyor musun :?: 8o
-
Evet beyler yazı getiren modellere bu manzarada
içelim derim ılıkçı olalım biraz :D -