UsTaD tarafından yazılan gönderiler

Türkiye'de sıcak hava dalgasının etkisinde fakat bazı yerlerde sağanak yağış etkili olmaya devam ediyor. Marmara ve Ege'de sıcaklıklar normalin üzerinde seyrederken hava sıcaklığı 35 dereceye kadar çıkıyor. Akdeniz'de de durum farklı değil. Salı günü hava sıcaklıklarının 39 dereceye kadar yükselmesi bekleniyor.

SAĞANAK BEKLENİYOR

Yayımlanan rapora göre Karadeniz'in orta ve doğu kesimlerinde sağanak yağış bekleniyor. Salı günü; Samsun, Tokat, Ordu, Giresun, Gümüşhane, Trabzon, Bayburt, Rize, Artvin, Ardahan ve Kars sağanak yağışın etkisinde olacak.

Gezegenin akciğeri Amazon Yağmur Ormanlarında son 50 yılda kaybedilen orman alanı, Türkiye'nin yüzölçümü kadar.

Aslında bu sorun dünyada artan ucuz kırmızı et talebiyle de doğru orantılı. Zira ucuz sığır eti üretebilmek için yem maliyetlerini düşürmeniz gerekiyor. Bu da gezegenin oksijenini üreten yağmur ormanlarının dev soya tarlalarına dönüşmesi demek oluyor.

Aşağıdaki haritada sarı olan bölgeler orman vasfını kaybeden kırmızılar ise geçtiğimiz hafta içerisinde yangın çıkan noktalar.

The content cannot be displayed because it is no longer available.

Ehli sünnet itikadımıza göre Başlıca üç şey insanı kâfir eder.

(İmanı ve evliyse nikahı gider)

1-İstihlâl: Manası, Yasak ve haram olan bir şeyi helâl, mübah olmasını istemek veya haramın helâl, mübah olduğunu iddia etmektir.

Mesela "Bu zamanda faiz haram olmaz." diye inanmak.

2- İstihza: Manası, İslam'ın farz, vacib, sünnet,müstehab ve edeblerinden herhangi biriyle gizli veya aşikâr alay etmek, eğlenmek veya zevklenmektir.

Mesela; "Sünnet üzere sakal bırakan kişiye keçi sakallı demek veya misvak kullanan kimseye o odunla ne yapıyorsun vs" gibi şeyler söylemek.

3-İstihfaf: Manası, Dini herhangi bir meseleyi hafife almak, önem vermemektir.

Mesela; "Kendisine cehenneme dayanılmaz; günah işleme" denilen kişinin "Ne olacak ki! Bizde yananlarla beraber yanarız" demesi.

Premier Lig'de haftanın dev maçında Liverpool Anfied Road'ta ezeli rakibi Arsenal'i 3-1'lik skorla yenerken, Van Dijk kırmızı-beyazlı formayla bir ilki yaşadı...
    Karşılaşmanın 7. dakikasında Arsenal'in 80 milyon euroluk transferi Nicholas Pepe, Dijk'e çalım atarak rakibini ekarte eden ilk oyuncu oldu

50 maçtır çalım yemiyordu!

Hollandalı savunmacı, Premier Lig'de çıktığı 50 maçta çalım yemeyerek rekora imzasını koymuştu.

Siz demiyor musunuz? Kâfir düzenin işleyişini kabul eden kâfir olur diye bende diyorum ki sizde Google hesabı açarak kâfirlerin hizmet şartlarını kabul etmiş oluyorsunuz. Kaliforniya yasalarının geçerli olmadığı yerde o ülkenin yasalarına tâbii olmuş olursunuz diyor google amca şartarı bunlar peki şarlatan hocaların YouTube kullanıyorlar bunun içinde mutlaka bi Gmail hesabı var. E peki şarlatan hocaların kâfir olmuyor mu? Bunun cevabını istiyorum senden evet yada hayır diyeceksin hayır ise nedenini delilinide getirerek ispat et. Sadece bu kadar soru zor geldi galiba beynin sulandı seninde var mı onuda bilmiyorum da işte ;)

Bana âyet yazma hepsinin hükmünü iniş sebebini nesh'i mensuh'u biliyorum sen sorduğum soruya cvp ver lafı eveleyip geveleme hocaların Google hesabı kullanarak YouTube'de yayın yapıyorlar bunlar zındık mı? Değil mi? Başka sorun yok :)