@whisper sen kaZana düştün :D
UsTaD tarafından yazılan gönderiler
-
-
için gari hadi gari catisma artis
-
-
Çaylar hadi ıscak ıscak
-
-
Hafiften yağmur var cemrelere pek güven olmaz üstad bizim memlekette.
Sizin memleket 8|8o -
Abim bu yaşa geldim bende görmedim ama son kurban da yaşandı.Dayim seksen yaşında o anlattı,rahmetli annem büyük olduğundan 2.bayram ziyarete geldi..Ben, annem ve ailedekiler hem kızdı k hem üzüldük.
Kurbanlık bir hayvan kesilmeden önce doğursa, yavrusu da kendisi ile beraber kesilir. Çünkü yavru anasına bağlıdır. Eğer yavru kesilmeyip satılırsa, parasını sadaka olarak vermek gerekir. (Ömer Nasuhi Bilmen, Büyük İslam İlmihali)
-
Kabirleri haftada bir gün, özellikle cuma ve cumartesi günleri, ziyaret etmek erkekler için mendubdur. Salih kimselerin kabirleri teberrük için ziyaret edilir. Uzak bir yerde bulunmuş olsalar dahi, bu yolculuğa katlanmak mendubdur.
Yaşlı kadınlar da ibret almak için, teberrükte bulunmak için mezarları ziyaret edebilirler, bunda bir sakınca yoktur. Bir fitne korkusu halinde ziyaretleri doğru olmaz.
Ziyaretçi, ayakta kıbleye doğru veya ölünün yüzüne karşı durarak dua etmeli ve şöyle demelidir.
"Esselâmü aleyküm, ey mü'minler yurdunun sakinleri! Bizler de inşaallah sizlere kavuşacağız. Yüce Allah'dan bizim ve sizin için afiyet (her türlü kederden selâmet)dilerim."
Peygamber Efendimiz (Medine'deki) Baki mezarlığını ziyaret ederken böyle selâm verirlerdi.Ömer Nasuhi Bilmen Büyük İslam İlmihali
-
Kurban adanan hayvan kesilmeden birgün önce doğursa ki oldu..anneyi kurban etmek ne kadar doğrudur.yavruyu annesiz bırakmak mı kurbanı yerine getirmek mi?
Söylediğin olamaz doğumu yaklaşan hayvan zaten belli olur gebe olduğu aşikârdır zaten kurbanlar genelde erkek hayvanlardan seçilir söylediğinin olması imkansız
-
Şu 16'ı gelsede Cemre düşse bahar gelse :D
-
@ISSIZ ADAM kuru soğuk çekmektense 15 dereceler olsun daha iyi catisma :D
-
Gfs ve ecmwf uzun vadede baharı getiriyor oh mis :D
-
Geçen uyuyakalmışım bugün sıra bende sen
yap sen güzel catisma demliyon catisma
-
Çay yok mu
@whisper nerdesin