Buda İCON 5 günlük haritası
Semih Ö. tarafından yazılan gönderiler
-
-
Bu arada İCON modeli ve diğerlerine göre önce ICON modeli kısa vadenin en tutarlılarından 0 Derece üstüne Zonguldak çıkmayacak diyor ICON yavaş yavaş kısa vadeye girmeye başladı Pazartesi max -0 derece diyor yani sıcaklık sıkıntısı olmaz Yağışlar olarak ta görseldekiler gibi görünüyor
ECMWF Max 2-3 derece olacak diyor
GFS'de max 1 derece öğlen bir ara 2 derece olacak diyor sonrasında tekrar düşüşe geçiyor
GEM Max 1 derece olacak diyor o da sıkıntı olmaz diyor Pazartesi ICON dediğim gibi -0 max değer bunun dışında şöyle yağış haritalarında kar olarak Zonguldak şöyle görünüyor
Rüzgar Ekstrem değerlere ulaşma riski var 15i için aynı zamanda Tipi olabilir yağış esnasında
Ortalama beklenti kar açısından 54-73 cm arası değişiyor.5-10-15 cm artma azalmalar olabilir.
Yağış esnasında radar takibi yapalım sarı ekolu açık yeşil ekolu belki nadirde görsek turuncu ekolar görebiliriz Deniz suyu sıcaklığı 10 derece ve bu yüksek bir değer
Yağışa zamanla gökgürültüsü ve şimşek de eşlik edebilir
B.Karadeniz genel olarak böyle Zonguldağı ele aldım ama diğer hocalar ve tahminciler ne der bilemem şahsi düşüncem budur
The content cannot be displayed because it is no longer available. The content cannot be displayed because it is no longer available. The content cannot be displayed because it is no longer available. The content cannot be displayed because it is no longer available. -
Google hava durumu bile verdiyse sorun yok demektir bu akşam ECMWF Sıcaklığı düzeltir
The content cannot be displayed because it is no longer available. -
Ecmwf öğle çıktısı çıkmış bakan varmı nasıl diye
-
Layn 1 hafta yoğun kar yağacak sen neyin olumlu çıkmasını bekliyon hala bu akşam saat 6 ile 9 arasında bile kar bekliyorum ben çoğu yerde
Bu saatten sonra takip beklenenden daha iyi gidiyor gördüğüm model falan salla bu saatten sonra sıcaklık beklenenden iyi yagisda Karadeniz sıcak arka arkaya dekler vurucak önce siklon sonra dek -
Valla Zonguldagin değişmeyen gerçeklerinden biri merkezde bile kaç gün sular elektrikler kesikti köylerde ulaşım iletişim herkes ailesinden habersizdi karın keyfi böyle bazen eziyete dönüyor
-
Belediye 3 defadır anons yapıyor 50 cm üzeri yoğun kar diyor bakalim akşama umarım modeller daha olumlu cikar
-
Pazar günü sıcaklıklar kar için yüksek değil mi?
100 rakım üstü için yeterli olacak gibi öğlen bir ihtimal sulu kar sonra tekrar kara döner 250 rakımda sıkıntı olmaz
-
Nasip kismet paya ne düşerse lakin Gem gibi gelirse ki inşallah öyle gelir Zonguldak ve cevresine ciddi bir kar diyor yaklaşık 150-185 mm diğer iki modelde en geç yarın artık yavaş yavaş ortayı bulur diye düşünüyorum
-
Boşuna panik yapiyon bence Zonguldak güzel kar alır geçen sistemde çok karamsar konusuyordun
Bakalım bende sürpriz olacak diye düşünüyorum GEM gibi gelecek diye düşünüyorum
-
Sadece pazar günü 50 cm kar diyor uzmanlar B.Karadeniz adina
-
Bu arada şöyle bir şey gördüm böyleyse Gem gibi olacak demek olabilir Zonguldakli67
Soğuma girdiğinde yağış çekiliyor can sıkıcı bir durum siklonik sistemleri zaten hiç sevemedim kıyıda yaşayan biri olarak
-
Gem 175mm kar diyor GFS 80 mm ECMWF 55mm yani olay en geç yarına belli olur Zonguldak cozemediler modeller hala tam mutabakat yok sürpriz olacak artık ne gelirse Kadem6167