Şehrimin diyagramı pek de iç açıcı değil umarım değişir diyeyim mart ilk hafta ve ikinci hafta olsun kaybetmeyelim yeterki beklemeye razıyız ![]()
Semih Ö. tarafından yazılan gönderiler
-
-
Bu gidişle gelecek kış nasip olursa Bolu Gerede'ye amcamın yanına gideceğim orada metrelik kar görürüz yapacak bir şey yok artık bu sendrom bende tavan yapmış durumda tabi evimin önüne yağsaydı daha mutlu olurdum inşallah mart başına nasip olursa görürüz olmadı seneye dediğim gibi
-
ECMWF ve GFS Güncellemesine gelin hayde
-
Onu bunu bırakın öğle ve akşam güncellemesinde çok fark var batılı geldi bu sefer de
-
Ben de zamanında 5-6 muhabbet kuşuna baktım hepsini de sırayla kaybettim tabii fobi olarak baksam da hayvan kaybetmenin acısı çok büyük en iyi bilenlerden biri de benimdir.
-
Suanda atvde buzul cagi var izlemenizi tavsiye ederim marta hazirlik ve subat sonuna
The content cannot be displayed because it is no longer available. -
Var mı aramızda bunlardan anlayan

-
Bu arada Sarp Eren diye bir arkadaş var geçen de konuştum onunla facebook üzerinden bir iki şahısla kavga etmiş bir konuyla alakalı olarak grupta çoğu arkadaşımız tanır muhtemelen kendisini tahminci sayısal işlemler falan yapmış bazı endeks ve verilere göre sanırım 2-3 yıla kendi modelini çıkartacakmış bu arkadaşın arkasında durulmalı..Bilimin önü açılmalı..Daha kendisi çok genç umarım arkasında durulur...Bir çok kişi eleştirmiş esefle kınıyorum öyle tavır sergileyenleri...Sonra ülke neden gelişmez derler...
-
Kap gel Siteye abim
Getireceğim inşallah

-
Yok be bizimkiler anca "küresel ısınma var kar yagmaz" diyolar.
Bizim Arda diye bir arkadaş dediğim gibi okuldan var adam neredeyse anlaması en zor olan fazları yorumluyor yine MJO gibi sayısal verilere bakıyor, Endeksleri çok iyi yorumluyor stratosfer ısınması falan Modeller anomaller kısacası çocuk her şeyi biliyor neredeyse konuyla ilgili
-
Bu arada merak ettim okuldan ya da yakınlarınızda bu işlerle uğraşanlar var mı bizim okuldan iki arkadaş var yeni tanıştık okulda filan yorumluyoruz endeks model falan yanımızdan geçenler bunlar neye bakıyor filan diyorlar
Bir adım öndeyiz yani bizde diyoruz uzun vade orta vadede sistem olacak mı yani kar olabilir mi diye takip ediyoruz diyoruz.Onlar da şaşırıyor.. -
Mjo yu yorumlayan Nirvana ya ulaşmıştır

7.Fazdan 8.faza geçiş falan bunları anlıyor musun bana da okuldan bir arkadaş gösteriyor model takibi falan yapıyoruz bu sene tanıştık daha ben lise 3e gidiyorum O da Lise 1'e gidiyor çok iyi yorumluyor bütün her şeyi çok güzel yorumluyor veriler endeksler modeller anormaller gerçekten bu işi yapıyor Okulda falan pcyi açıyoruz tartışıyoruz onunla :D Yine takip başlar
-
Birde bu fazla 7.FAZDAN 8e falan geçiş açıklayabilecek var mı görseller üzerinde
-
Aslında hiç kafa yormuyordum bunlara biraz mantık yürütünce işi anlamaya başladım
Ben şuan bunları çözdüm az çok sıra MJO'da biri bana onu da anlatabilir mi ?

-
-ler olduğu zaman negatif artılar olduğu zaman pozitif
Ne negatif olmalı ne de pozitif olması ikisinden birisi olursa bizim için kötüdür genelde 0 ile -1 +1 arasında takılması lazım.
Eyvallah çok güzel açıklamışsın yani nötre geçiş bizim için en iyisi birde negatif de iyi diyorlar sistem gösterir diyorlar ona ne diyorsun