Bilal Tan başınız sağolsun, sabırlar dilerim
Yerguney tarafından yazılan gönderiler
-
-
Hayırlısı olsun, geç de olsa gelecek inşallah takip ediyorum iğde ağaçları son yapraklarını döküyor bizim orda kar düşmesi yakındır
-
Bir hatırada benden geçen yıl
The content cannot be displayed because it is no longer available. -
Bu sefer gol Ankara ya kar gelir mi sorumlum?
-
Ben çocukken Kasım a kadar yağmur yağardı. Kasım da yağmur kesilir, ya kar yağar yada kuru ayaz olurdu Mart a kadar. Şimdi kar yok yağmura hasret kaldık, sonumuz hayrolsun.
-
iyi akşamlar arkadaşlar önümüzdeki günlerde 4 günlük yağışlı periyot var ama uzun zamandır süren kuraklığa çare olunurmu bilmem ufuktada adam akıllı yağışlar gözükmüyor
Suanlik kar beklentisi görünmüyor olursa bilgilendirecrm buradan
Emeğine sağlık, tek yağsın bişeyler de rahmet olsun
-
Herkese merhaba, ben Yılmaz Ergüney
Ankara'da doğup büyüdüm Ankara' lıyım, 43 yaşındayım, evliyim 10 yaşında bir kızım var. Özel bir hastanede Biyomedikal bölüm sorumlusu olarak yıllardır çalışıyorum. Beş yıldır Ankara Çankaya Yakupabdal köyünün 3,5 km dışında kayak merkezi mevkiinde oturuyorum.1528 m rakımda ikamet ediyorum. Hava olaylarını geleneksel yöntemlerle ( hayvan otlatan çobanların kar kış tahminleri, kavak ağacının yaprak dökme şeklinden, ayva ağacı veriminden köylülerin kış tahmini vs.) öğrenmeye çalışıyorum. Bende sizler gibi kar severim, yağdığında mutlu olurum. 30 yıldan beri profosyonel izci ve kampçıyım. Fırsat ve zaman buldukça forumu takip etmeye çalışıyorum ancak verileri yorumlama ve bilgiye ulaşma konusunda sizlerden öğreneceğim çok şey olduğunu gözlemledim. Bazı yöneticilerin sohbet aralarında verdiği teknik bilgilerin çok faydalı olduğunu da ifade etmek isterim ve kendi adıma teşekkür ederim. Sistemler gelir olduğunda, birilerinin ortalarda "GELOOOO" diye bağırması foruma renk katıyor ve açıkçası beni heyecanlandırıyor.
Herkesin yüreğine, emeğine sağlık. HS için faydam olacak bir konu olursa elimden geleni yapmaya hazırım.
-
Barajların durumu eskiden bu yana şöyledir
Yazın çok sıcak ve kurak gecen günlerin ardından sonbaharda gelen yagmurla bu durum kendi kendine düzeliyordu. Ayrıca kışın yagan kar ekstra bir depolamaya neden oluyordu. Şimdi ki durumlar ise yağış yok. Kar desen 1 sezon da İstanbul baz alırsak Max 3 sistem geliyor. Bu da 1 güçlü diger çerez açısından. 1 gelen sistem de bile 10 cm kar oluyor yada olmuyor.
Yani barajların sorunu 1 en büyük yagmur yağış. 2 sorun ise kar yağmaması.
-Kar barajlara yagmur dan daha çok etki eder.
Sebebi ise toplu bir birikim yavaş bir erime süresi ve yıgılma. Yagmur da yıgılma toplanma olayı yoktur yagmur yagar su ne akıntı varsa akıp gider. Kar da ise toplu bir birikim toplu erime meydana gelir.
Birde ek olarak, özellikle kar yavaş eriyerek toprağı ve yer altı su kaynaklarını doyuma ulaştırır buda sonraki yağışların yüzeysel su havzalarının birikimini çoğaltır.
-
Perşembe gecesi bir umut
-
Yine yağmur yağdı
-
Resim bekliyoruz
Yağarsa büyük bir zevkle atarım üstad
-
Ankara Elmadağ kayak merkezinde hava açık güney batı hafif bulutlandı beklemedeyim
-
Elmadağ kayak merkezinde beklemedeyim şu an hava açık değişiklik olursa fotoğraf atarım
-
Şimdi alakasız mı olur bilmiyorum ben dikkat ediyorum etrafta hala yaprağı tam dökülmemiş ağaçlar var doğa kar yağışına hazırlanmadı
-
Angora üstad biz ne zaman bağıracağız gelooo diye