Eski
Yeni
Benim tahminim
Yorum bırakmak için üye olmanız gerekir
Zaten hesabınız var mı? Oturum açın.
Şimdi giriş yapTopluluğumuzda yeni bir hesap için kaydolun. Bu kolay!
Yeni bir hesap oluşturEski
Yeni
Benim tahminim
Sabahla benzer gidiyor
NAO tahminleri çok oynaklaşmaya başladı ay sonuna doğru belki tahmini revize edebilirim
Aynı şekil devam ederse eğer olacakları yazdım
Tahminde değişiklik yok veriler aynı söylüyor
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Şu zamana kadar gördüğüm en iyi diyagramdı beee…
-20'nin altına inen birsürü senaryo görmüştüm ne günlerdi
.
Bu yazıyı 10 Ağustosta atmıştım
Daha önceden Nino İndex ile SSW arasındaki ilişki hakkında yazı okumuştum yine bakayım
Bu sene kutup girdabında split kovalayacağız
.
Yarın yeni veriler atarım
Tahminlerde bir değişiklik yok
Bu görüntüde sistem inerdi
Binlerce km lik dikey jetler
Doğu Anadolu'ya termik yb vermiş böyle gelirse bölgede -30 dereceler görülür
35-60 enlemleri arasında (Alttaki haritada'da belirtilmiş) beklenen 500 mb anomalisi tahminini attım
Ortadaki kırmızı dikdörtgene göre 25W 0E boylamları arasında + anomali bekleniliyor buda Azor yb'nin aktif olduğunu gösterir
Türkiye civarında ise (15E 45E boylamı) - anomali verilmiş yani bu tahmine göre sistem inişi olma ihtimali yüksek
Diyagramın ismi ise homvoller diyagramıdır tahminlerde kullanabilirsiniz
AO
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. NAO
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. 2004 Ocak ve Şubat efsanelerinin gün gün Ao ve Nao verisi. Sırasıyla soldan sağa yıl ay gün en sağda ise değer. Ao kuvvetli negatiften keskin nötr, Nao hafif negatiften hafif pozitif ardından tekrar hafif negatif geçişi yapıyor.
Şubat efsanesinde Ao hafif negatif bandında, Nao hafif negatiften hafif pozitife geçiyor.
Link atabilir misin