İstanbulda deprem hissedildi
Izlanda tarafından yazılan gönderiler
-
-
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Anlık Finlandiya
-
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Semih Ö. tahminlerine göre bugün yıldızımız aktif
-
Mart 2022 den daha etkili olur
Böyle gelirse
-
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Bu şekil Avrupa'nın sıcak kalacağını düşünmüyorum
Bu tahmin değişebilir
Yakın zamanda güncellenecek zaten
-
Kendi tahminim
CFS 5 günün ortalaması
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. -
Konu açılmıştır

-
Buna benzer bir süre aralığında 2022 Mart sistemlerine de bakmıştık hatırlatalım
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. -

Attığım MJO haritasından nötr ve negatif NİNO 3.4'ü çıkarırsak ortaya çıkan sonuç :
Alınan veriler:
+0.5 NİNO indeks
MJO 4 faz >=1 Amplitude
Yine Atlantik sırtı görüntüsü var yani ECMWF tahmini ile uyumlu
-
The content cannot be displayed because it is no longer available. 7-10 Ocak arasında Atlantik sırtı ile birlikte sistem alma ihtimalimiz var
Atlantik sırtı basınç dizilimi :
The content cannot be displayed because it is no longer available. MJO:

7-10 Ocak arasında MJO indeks'i şimdilik 4 civarında olması bekleniliyor
Ocak ayında MJO indeksinin 4 olduğundaki basınç dizilimi:

Şuanlık veriler bu şekilde takip etmeye devam edeceğim
-
Teşekkür ederim hocam ins güzel bir ocak ayı yasariz
Modellere bakmak bu Ocak ayında daha heyecanlı olacak diye düşünüyorum
-
Sıcaklık açısından Marmara mevsim normali diğer bölgeler mevsim normalinin biraz üstü bekliyorum
-
Hocam Ocak ayı normallerinin üzerinde sicak gecicek sözü dolasiyor twetirde falan
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. -
Teşekkür ederim hayırlı forumlar
-
Semih Ö. Geçmiş olsun yeniden