Bu sistemden zerre istediğini almamış biri olarak mart ayından umut etme vakti geldi. Mart ayında 7 ila 14 arası sadece bir soğuk salınım şansı görüyorum kuvveti belli değil umarım martta şöyle siklonik cepheli bi yağış alırız
sefzone tarafından yazılan gönderiler
-
-
Hocam aynı veriye mi bakıyoruz ? Ben 150 km bir doğulama göremiyorum.
Muhtemelen kopan çekirdeğin gücünü kıstı modelEvet hocam aynı veriye bakıyoruz sanırsam
-
Ben de yok hocam maalesef.
sefzone GFS’ye benzediği bir durum yok. ECMWF 500hpa sıcaklıklarını görmek lazım, ya hafif bir doğulama var ya da çekirdek güçsüzleşmiş. Yani kısaca iyi değil ama kötüde değil
hocam kar yağışını 1 güne düşürdü 150 kilometre doğuya attı. Kısaca gfs ye dönüyor
-
ECMWF öğlen kadar iyi değil. Çekirdekte güçsüzleşme ve hafif doğulama var. ENS’yi beklemek lazım
hocam en az 150 kilometre doğulu en azı oda. Bitti geçmiş olsun
-
ECMWF öğlen kadar iyi değil. Çekirdekte güçsüzleşme ve hafif doğulama var. ENS’yi beklemek lazım
GFS ye döndü hocam gfs galip geldi ....
-
Moral bozmak istemiyorsanız hiç takip etmeyin ecmwfyi tavsiyemdir
-
Heyecan tavan umarım ecmwf hüsrana uğratmaz
-
Benim anlamadığım herkes gfsnin gösterdiğinin bire biri gelcekmiş gibi bi moda girmiş. Peki ecmf bu akşam batılama trendini devam ettirirse ne olacak ben işin bu kısmındayım o zaman hangisine inanacağız?
öyle bir şey olması zor ihtimal ikisinden biri diğerine uyacak şuanlık gfs uymadı ecmwfnin uyma olasılığı fazla çünkü sisteme kalmış 2 gün hala mutabık olamadılar. Bu güncelleme dönerse kötü olacak
-
Gfs öyle böyle batırmadı Allahım kafayı yedirtecek bunlar 2 gün kala şu değişimlere bak
-
Ortalamada 500hpa kısmında haka oldukça karasızlık var Ecmwf’te de öyle ama artık bu modellere takılmayalım derim 🫡
Hocam bende çok takılmam zaten ama sabah total karı gördükten sonra gfs de bi şoka uğradım diyebilirim
-
Gfs ortalamayla tutarlı bi senaryomu verdi bakamıyorum şuan
-
Hayırlı sabahlar herkese
Hayırlı sabahlar hocam gfs gem ukmoyu kontrol edebildinizmi acaba?
-
Medyadaki cm tahminlerinin genel olarak abartıldığını düşünüyorum. İstanbulda 25 cm geçen yerler sadece anadolu yakasının yüksekleri olur. Avrupa yakasında ise binkılıç tarafları bu değerleri görebilir. Onun haricinde başakşehir sultangazi civarı iç-orta kesimler 15 cm ortalama alır maksimum. 2 gün önceki gfs gece güncellemesinde gördüğümüz şey gelseydi efsanelik bir sistem olurdu çoğu yer 1 metreyi zorlardı ancak sistem yaklaştıkça bozma (bozmadan kastım 500 hpa çekirdeğinin doğulayıp gücünün kırılması) olayı yeniden tekerrür etmiş gibi görünüyor. 2019 şubat sistemi civarında bir örtü alırsak şanslı sayarım kendimi.
Kesinlikle haklsınız hocam. Bire bir katılıyorum ama icon güncellemesinden sonra 15 cm de biraz hayal oldu. Son 2 günün en kötü güncellemesi diyebiliriz. Gfs ye bakalım bi tekrardan
-
850 hpayı ve yağışı çok kırdı. İstanbulu bir nebze saf dışı bıraktı diyebiliriz. Gfs umarım böyle gelmez takibe devam !
-
İzlandayı ingiltere semalarına erkenk çekti. Buda doğulamaya sebep veriyor. Devamında çok fazla olmasada bariz doğulayarak inecek. Büyük ihtimal 500 hpa orta karadenizden giriş yapar