Oguzhan tarafından yazılan gönderiler

Hatay 30 mm ye yakın yağış aldı bu sistemde ve sistemi uğurladı. Yağış konusunda GFS kazandı

bu düşen yağış şehrin genel ortalamasımı yoksa en çok yağış düşen noktamı hatayda? Çükü bu tür local yağış bırakan sistemlerde sadece birkaç km lik mesafelerde bile çok büyük farklılıklar oluyor. Mesela benim bulunduğum yer lefkoşaya bu sistemde 3 günde toplam sadece 12 kg yağış düştü. Ancak şehrin sadece ve sadece 10 kilometre kuzeyine 3 günde toplam 100 kg'ın üzerinde yağış düştü. Yani bu kadar kısa mesafede uçurum fark var.

Akdeniz ulkeleri kac aydan beri yagisli

Ger görki(Türkiye'deki akdeniz ve ulke genelinde yagmur yok inanir gibi degil kurak ve soguk..

Aynen öyle. Mesela bulunduğum yer ufak tefek atıştırmalar dışında yaklaşık 8 aydır yağış almadı. Daha önce bu kadar uzun süreli bir kuraklık hatırlamıyorum. Ama akdeniz ülkeleri değilde doğu akdeniz ülkeleri esas bu kuraklıktan etkileniyor diyebiliriz. Çünkü giritin batısında başka bi dünya vardı sürekli sistemler indi oralara. Ama bi türlü akdenizin doğusuna sokulamadı bu sistemler. Cuma gününden itibaren bu bereketsiz döngü geçte olsa biraz kırılacak gibi.

Galatasaray TFF nin seyirci kapasitesi sınırlandırmasına son verdi.

Tam kapasite seyircili maclara izin 9 Kasım da diyen federasyona rağmen Galatasaray kulübü tüm taraftarları stada davet etti ve kısıtlama yok dedi.

Buna bir ceza geleceğini de biliyorlar ama ileriye dönük alınmış mecburi bir karar diye de savunmalarını yaptılar.

Galatasaray demek başarı cesaret ve kararlılık demek.Doğru olanı yapmışlar.😊

SON DAKİKA

KAŞ AÇIKLARINDA 6 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİevde

evde oturuyodum o esnada salonda masada. Masa zangır zangır sallandı. Hayatımda ilk sefer böyle bişey gördüm. Bulunduğum yerdeki etkisi rahat 5.5 in üzerindeydi. Birkaç gün öncede giritte 6 küsür büyüklüğünde olmuştu. Bu aralar sallanıyoruz yani. Allah üstümüzden uzak eylesin.

koyu bir cimbomluyum ama hakem feneri doğradı resmen. Maç 23 de bitti zaten.23 deki 2.sarıdan kırmızı doğruysa o zaman her futbol maçında en az 3-4 tane kırmızı çıkması lazım.

Moral bozmak istemiyorum ama dibimize kadar yagis var ama dogu akdenizde hareketlilik yok.tahminlerde carsamba gunu yagis ihtimali vardi dun gunesliydi. Bu senede gecen sene gibi yagis gosterir zamanla

Cikartirlar.5 sene icindeki gozlemlerime gore

Sorumlusu ural yuksegi ve basradir

Yunanistan ve italya yaz ilkbahar olsun yagis oluyor Turkiye nin sinirina bile yaklasmiyor

İnsallah bu kotu dongu yok olur.

işte o defalarca dibimize kadar gelen ve giritin doğusuna bi türlü geçemeyen sistemleri daha önceki konulardada yazmıştım. Evet ama bunun nedeni ural yada basra değil. Çünkü ural şuan pek aktif değil en azından bizim bölgede. Genellikle kasımın ikinci yarısı aktif olmaya başlar. Basrada zaten eylülle birlikte gücünü kaybetti. Şu an yaşadığımız kuraklığın nedeni daha öncede söylediğim gibi libyanın doğusundaki çıkıntı. Sistem o bölgeye kadar gelince saatin tersi yönünde rüzgarlarla bütün yağışları yünanistana yolluyor. Bu her sene olan bişeydir aslında.2018 ve 2019 sonbaharı yağış açısından çok güzel geçmişti doğu akdenizde çünkü denizin serin ataklara tepki vermesinden dolayı d.akdeniz kendi yağışını kendi üretmişti. Ancak bu olmayıp batıdan gelecek sistemlere muhtaç kaldığımız seneler genellikle bizim sonbaharı kurak geçirdiğimiz senelerdir. E haliyle kuzey afrika yada ordadoğudan sistem gelmeyceğine göre hal böle oluyor ne yazık.2020 ve 2021 de olduğu gibi. Geçen senede sonbaharda ayni kuraklığı yaşarken giritin batısından bambaşka bi dünya vardı ve bu bahsettiğim blokajdan dolayı yağışlar bi türlü giritin doğusuna geçemedi. Ve biz bu kuraklıkları yaşarken marmara ve karadenizde bu kuraklıklardan eser yok. Çünkü bu bölgeler hem kendi yağışını kendi üretiyor hemde nerdeyse her yönden yağış alma kapasitesi var. Ama doğu akdeniz kapalı bi havza. Gelecek hakkında ne yazık çokda iyimser konuşmak pekde elde değil. Elbette geleceği Allah bilir ama gidişat o ki doğu akdeniz ve civarı gelecekte çölleri saymassak dünyanın en kurak bölgelerinden bir yer haline gelecek.

ama osmaniyeye 2004 şubatta kar yağdımı bilmiyorum ama adanaya yağdığını kendi gözlerimle gördüm. havada. haberlerde

adana ve osmaniye 2004 bile kar görememişşe işleri çok zor bundan sonra. Çünkü 14 şubat 2004 de lefkoşa bile tam 5 cm kar gördü. Gece 23.00 civarı.4 kalı apartmanda oturuyodum zemın kattan dışarı çıkmş karı izlerken en üstte katta kalan komşu damda biriken kardan kocaman bir kar topunu birkaç metre öteme savurtmuştu. Unutulmaz bi geceydi. Tabi o zaman doğru düzgün kamera falan yok kayıt yapamadık. Hey gidi hey lise 1 dim. Hem gençlik hemde havaların daha çok mutluluk verdiği zamanlardı. Şimdi karı bırak yağmura hasret kaldık.

Ayrıca şubat 2008 de de çok sağlam bir soğuk gelmişti lefkoşaya. Gecesinde -6 dereceyi gördük. Ve 1 cm falan yağdı çünkü yağış çabuk kesildi.O kadar soğuktuki ertesi gün bütün narenciyecilerin mandalina portakal ağaçlarındaki meyveler don tutup sonra kararıp yere düştü. Eğer o gece yağış hemen kesilmese 50 cm yi bile bulurdu.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

sağlam gökgürültüleri oldu. Ama ne yazık kütle ısrarlı bir şekilde yarım saat şehrin batı sınırında kaldı tek damla yağmur alamadık. Sonrasında ömrünü tamamladı. Olsun yinede çok şükür Allah'a bu heycanı yaşamak güzeldi. Yalnız dün demiştim yağmur yağarda gökgürültüsü olmazsa pek tadı tuzu olmaz diye.Evet gökgürültüsü bol miktarda oldu ama yağmur yağmadı :)

Hocam eline sağlık. Katılıyorum yazdıklarına. Genel olarak yağış kıyı kesimleri etkileyecek. Yine de Allah'a bin şükür. Hiç yoktan iyidir. Antalya'nın Toros dağlarına da uzun zaman sonra yağmur yağacak gibi görünüyor. Hatay, Adana gibi kıyı kesimlerin kıyılarında da görülecek yağmura gök gürültüsü ve şimşek de eşlik edecektir. Sizin de belirttiğiniz Lefkoşa, Adana, Mersin, Kahramanmaraş ve Antalya'nın iç kesimlerinde de yağış geçişleri görülecektir. Zaman zaman gök gürültüsü bu bölgelerde de yağışa eşlik edebilir. 🙂

sahutt hocam seninde eline sağlık. Bu sistemi ta temmuz başından haber etmiştin. Hakikaten tebrikler

Evet yağış genel olarak kıyı kesimlerde gözüksede bu mevsimde özellıklede akdeniz gibi bir yerde yağışın daha çok iç kesimleri etkilemesi hiçde süpriz olmaz bence. Bakalım hayırlısı her ne olursa olsun bu mevsimde bir istemin gelmesi güzel. Hemde birkaç gün bölgemizde kalacak gibi. Tabi umarım şimşeklerde bol bol olur zararsız şekilde. Sonuçta yağmur sevdalıları için gökgürültüsüz bir sistem tuzsuz bibersiz yemeğe benzer.