Kış mevsimini iliklerimize kadar hissedeceğimiz bir dönem geliyor. Allah’ın izniyle.
Estimator tarafından yazılan gönderiler
-
-
Ben beğenmedimm
:bıktım:
-
İzlanda devasa soğuklara yapışarak Tamda bizim istediğimiz yere Artıck bölgeye taşıma yapacak. Orada soğuklar toplanacak. Ao’nun pozitif olması bu demek. Bu sırada azor bir koridor bulması gerek. Bugünkü verilerde Nao nötre doğru hareket ediyor. Artı olarak zonal rüzgarlarda istediğimiz seviyeye inmiş olacak. Mjo’nun faz 5-6 yapması vs. Bunları göz önünde bulundurursak 16 şubata kalmaz sert bir sistem ihtimali bulunuyor.
-
İzlanda ile birleşim sağlar ama az buçuk destek var soğuklara.
-
Faz 5 ama zayıf
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Heh hatırladım şimdi sağolasın. O zaman 2004 faz 3’te geldi. 22 ocak olanı.
-
3şubata iskandinav vermesi ilginç mesela 3.faz demek ki fazlara çok takılmamak lazım dermişim :)) tabii ki önemli ama istisnalarda var 26 ocak 2017 gibi
Aynen çok öyle. 6 ocak 2017 faz üçte mi gelmişti tam hatırlayamadım. Veya 22 ocak 2004’te olabilir kafam karıştı😀
-
Hava rejimi endekslerin ortalamasını alarak tahmin sunulan bir veri ve önce ki gibi pozitif nao ve atr den kurtularak 3-8 şubata iskandinav blokaj veriyor
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Faz 5 emaresi.
-
-
Gem,eps,ukmo,ens gibi modeller amatör modeller bence. Sundukları verilere pek itibar etmemek daha isabetli olur. Gfs ve ecmwf verileri her zaman ön planda olmuştur.
Eps amatör’mü. ECMWF’den bile hükmü daha üstündür. Eskiler bilir Eps daima 1 numaraydı. Şimdi baktığımız zaman A’dan Z’ye tüm modeller tepe taklak oldu.
-
Doğrudur hocam kutup yb si baya bi uzak ama bi ihtimal dedim
Azor Kutup Yb birleşimi çok risklidir. Olumsuz sonuçlar getirebilir daha öncede söyledim. Yeteri kadar işini yapsın tamam.
-
İskandinav yb var,azorun önü açık ve de belki kutup yb siyle birleşebilir.İyi gidiyo sanki
İmkansız.
-
Polat Alemdar Eline koluna sağlık. Herkese mutlu geceler iyi takipler ben yatıyorum.
-
Sinan abinin 9-16 Şubat konusuna gidip attığı örnek sinoptiklerle bu sinoptiği karşılaştırabilirsiniz.
-
Azora olan baskı akşam güncellemesine kıyasla daha fazla.
-
Ao Nao nötre inmeden adam akıllı sistem alamayız.