Hayırlı olsun
Sağolun hocam. Teşekkür ederim 😊
Yorum bırakmak için üye olmanız gerekir
Zaten hesabınız var mı? Oturum açın.
Şimdi giriş yapTopluluğumuzda yeni bir hesap için kaydolun. Bu kolay!
Yeni bir hesap oluşturHayırlı olsun
Sağolun hocam. Teşekkür ederim 😊
Bunu da paylaşalım kalsın burada
Bu gidişat ne zaman düzelir peki reis
Şimdi ayın 10'un dan itibaren stratosfere çok etkili darbeler geliyor. Bir ısınma var stratosferde. Isınma da tam Sibirya tarafında. Zonal rüzgar kısmen güçlü olduğu için polar vortex kemeri biraz sıkı. Bu ısınma bizim için çok iyi olabilir. Sibirya tarafında ki kuvvetli soğuklar bölünüp dağılabilir. Bu ısınma bir nevi zonal rüzgarlarında etkili şekilde zayıflaması demek. Endeksler lehimize olursa Ocak ayının son 10 günü bizim açımızdan hareketli geçebilir. En azından etkili sistem kovalayabiliriz.
Modellerdeki İzlanda baskısını şu şekilde açıklayabiliriz. Bundan 1 hafta öncesinde ki verileri takip ederken özellikle Nao endeksi Nötr seviyesindeydi. Yani İzlanda'nın biraz sakin kalacağını bizlere söylüyordu. Bugün yine aynı endekse baktığımız zaman tam sistemi beklediğimiz tarihlerde Nao +1 civarında. Yani bir nevi İzlanda aktifliği anlamına geliyor.
Bir diğer husuta 10 hpa Zonal rüzgarları. Evet zonal rüzgarlar düşecekti düştü de. Ama çokta istediğimiz seviyede değil. Zonal rüzgarların ortalama hızı sistemi beklediğimiz tarihlerde 35 ila 40 seviyesinde. Bu da istediğimiz seviye değil.
Hali hazırda Nao pozitifliği var yani İzlanda aktifliği mevcut. Kısmen kuvvetli olan zonal rüzgarları da İzlanda siklonlarını hızlıca doğuya süpürüyor. Bu şekilde de azor biraz uyuşuk kalıyor ve İzlanda önüne geçmiş oluyor.
En azından Ocak ayının üçte birlik bölümünden itibaren İzlanda’nın yağışını yakalayacağız. Çok kurak bir dönemden geçiyoruz. Yağmurda lazım
Eren hocamın attığı sapma haritasına bakarsak tamda İzlanda tarafında büyük bir kararsızlık olduğunu görmek mümkün. Bu da halen bir şeylerin milimetrik farklarlada olsa değişeceğini gösteriyor. Bu hafta sonu her şey netleşir.
yağış haritası atmaya gerek duymadım 3 gün kala bileyi bırak 1 gün kala bile değişebiliyor diye ama isterseniz atarım
Yağış haritasına hiç gerek yok. Sistemi kesinleştirirsek yağış kısmına hafta içi bakarız hocam
İzlanda baskısı önümüzdeki günlerde gram gram azalarak daha olumlu çıktılar en azından İcon’a benzer çıktılar görebiliriz.
Bu iş daha bitmedi. Eğer İcon ısrar ediyorsa vardır bir iş.
Gfs şu an İcon kadar iyi değil ama akşama göre çok bariz gelişmeler var. Yarın hareketli olur
Ya bu benim alıntılı resimleri siliyorum mesajı atınca kendi kendine geri geliyor anlayamadım
Ben başladım ama istiyosan devam et görmedim mesajını 12 h aralıklarla paylaşsan olur
Yok yok devam et abim. Benim ufak işlerim vardı onu halleder gelirim hemen.
Var mı paylaşan ?