24 h ile başlıyorum bilginize.
Estimator tarafından yazılan gönderiler
-
-
Yerimizi aldık bekliyoruz
24 h ile beraber başlıyorum hocam.
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. -
Eğer sıra yoksa GFS gece güncellemesini alıyorum.
-
Yine akşam ile arada çok büyük farklar var. Önümüze hangi senaryo gelirse gelsin çok fazla bağlanmamak gerekir. Artık Ecmwf ile Gfs’nin saat olarak çakışması lazım. Haliyle tek başına Gfs güven vermez.
-
Gfs ile arada olağanüstü farklar var. Eco çözer bu işi birkaç gün sonra rahat olun.
-
Bu modeli beğenen 5-10 cm’e laf etmez herhalde.
-
böyle bir şey olur mu bilmiyorum ama bu da acaip bişi olur düşünemiyorum
Artık cephe şeklinde DEK akar üstümüze. Neyse klasik GFS halleri yaşanmazda değil aslında. Herkese iyi geceler. Eline sağlık Yaso Hocam
-
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Bu neymiş böyle..
-
Blokaj kokusu var.
-
Azor şimdi kafasını kuzeybatıya çevirecek. İtalya sistemin ucunu koklayıp bize yollayacak. Şuan gayet iyi.
-
Azor fazla batılı değil mi?
Fazla iyi
-
Azorun ikinci hamlesi daha dik olacak gibi duruyor. Daha çok orta avrupaya yerleşmesinden ziyade hafif Batı Avrupa tarafına konumlansa herşey bizim lehimize olur. İzleyelim
-
İzlanda sağa çekilip Kuzeydeki kutup soğuklarını kendine yapıştıracak. Azor batıdan , kuzeydoğulu şekilde İskandinav hattına doğru tırmanıp soğukları gönderecek bize. İzlanda alçak basıncıyla beraber soğuklar bize gelirse siklonun ön planda olduğu bir sistem görebiliriz. Öte yandan Akdeniz’de patlayan AB İç kesimlere yarar. Marmara pek etkilenmiyor Akdeniz AB’lerinden.
-
Azor muazzam soğukta tam istediğimiz şekilde iniyor. AB patlarsa 2017 net
-
Şimdi azorcuk kafasını sağa doğru çevirip soğukları indirsin bakalım.
Azorun 1-2 ayağıda bizim üzerimizde bakalım nasıl şekillenecek