Sıcaklık düşüşü başladı Hatay'da. Bulutlar kümelenmeye başlıyor ufaktan ufaktan. Bulutlar kar bulutu. 500 hpa sıcaklığı uygun olduğundan 850 hpa'da - 4 derecede yağış kar olarak başlar. Ki bu gece - 5 e kadar düşecek 850 sıcaklıkları. - 2 ye kadar kar gözlenir diye düşünüyorum. Üst katman soğukları çok güçlü.
Sahutt tarafından yazılan gönderiler
-
-
Maraş için durum nedir hocalarım
Yarın öğleye doğru sizde de bir kar geçişi olacak. Örtü durumunu konuşamıyorum. Hareketli bir AB olduğundan dolayı. Hiç de yağış olmayabilir kesin değil
-
Sınavdan çıktım. Şimdiden heyecanlıyım. Diyagram 90 ın üstüne çıkmış 😳😳😎
-
GFS gece çıktısı çok iyi. 12 yi 13 e bağlayan gece kar başlıyor. 13 gün boyu 😎. Akşama kadar sürüyor. Şuraya bir kalbinizi bırakın da öyle yatın. Bakalım kaç kişi takipte
-
KAR TAHMİNİ
ANTALYA-MERSİN-ADANA
Sistem bu şehirler için ömrünü tamamladığından bir kar beklentim bulunmuyor. Yağış olduğu zamanlarda rakımı 300+ yerlerde kar geçişleri gözlemlenebilir.
BEYŞEHİR-GÖLLER YÖRESİ
Hava bu şehirlerde dondurucu soğuk. Çok etkili soğuklar var. Gece - 15 derecelere yaklaşan sıcaklıklar mevcut bu bölgelerde. Pazar günü yağış geçişleri görülebilir. Yerel yağışlar olacağından kar çok fazla etkisini gösteremiyor.
Osmaniye-Kahramanmaraş
Her iki şehirde de yarın gece görülecek yağışların cinsi kar olacaktır. Ancak Kahramanmaraş'ta yağış çok çok az görünüyor. Beklemeye değmeyecek bir yağış öngörüyor modeller. Osmaniye'de biraz daha etkili bir yağış görülebilir. Gece sıcaklık kar için uygun değerlere iniyor.
Hatay
Hatay'da sıcaklık elbette sınırda. Modeller de kar göstermiyor maalesef. Fakat benim Hatay için beklentim bulunuyor. GFS beklediğimden yüksek yağış vermiş. Ama yağmur veriyor tüm yağışı. Beklentim yarın gece saatlerine doğru sıcaklığın kar değerlerine düşmesi.. Ve saat 3 e doğru kar yağışının başlaması. Bir kar örtüsü beklentim yok. Eğer kar yağışı erken başlarsa geçen sistemde olduğu gibi birkaç santimlik minik bir örtücüğümüz olabilir

Durum bu şekilde arkadaşlar. Bu benim şahsi tahminimdir. Gerçekleşme olasılığı kesin değildir. Özellikle Hatay için risk alınarak yazılmış bir tahmindir.
Sorularınız varsa sorabilirsiniz arkadaşlar. Hayırlı geceler. Gece güncellemesinde görüşürüz 💫
-
Genel Tahmin hazırlıyorum. Geceyi bulur. Şehir şehir değerlendirme yapacağım. Tahmin önümüzdeki sistemin kar durumuyla ilgili olacak. Takipte kalın 🙂
-
GFS kar var diyor. Mükemmel de. 13 ü öğlen yağış neden yağmura çevirdi bu sıcaklıkta anlamış değilim
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. -
Akşam güncellemeleri çok önemli. Hatay için ya tamam ya devam
-
Yarın gece nöbet var desene
👀👀
-
Hatay için GEFS senaryo ortalaması 5.7 cm kar öngörüyor 😎😎
-
Diğer iller için de yorum yapsanız?
Cumartesi gecesi Kahramanmaraş'ta kar başlar. Pazar yağış kesene kadar etkili olur. Lakin çok sert bir soğuk var yarın yağış başlayana kadar. Dondurucu soğuk var
-
Sefa kazancc 850 hpa - 4 civarı. 500 hpa fazlasıyla yeterli. Üst katman soğukların da bir sorun görünmüyor. Batılı rüzgar görünüyor. Poyraza dönerse rüzgar o gün çok güzel olur. Batı veya güneyli olması halinde soğumayı yavaşlatır.
-
Hatay hep surprizleri sever mgm hep bize yagmur gosterir sonra Hatay surprizi yapistirir sonrasinda degistirir,ben sahsen kar yagacak diyorum hep beraber sevinecez insallah
Önceki sistemi hatırlayın. Ne ECMWF ne GFS kar verdi. Size geceyi bekleyin dedim. Tüm gece kar yağdı. Örtümüz bile oldu 😜
-
Sahutt maraş ne olur
Bu akşam kar başlar. Pazar günü düşecek yağış da kar olur diye düşünüyorum
-
Gün içinde modelleri takipte olurum. Telefonu kutuya bırakmıcam 😜😜Öğleden sonra sınav var. Akşam GFS güncellemesine yetişmeye çalışırım 🏃🏻♂️