Sahutt tarafından yazılan gönderiler

Peki sonra?

Ekim ayının ikinci yarısı yağışlı ve serin geçecek dedik. Bu periyot ne zamana kadar böyle sürecek?

Şu an için görüntülere göre konuşacak olursak Ekim ayının sonuna kadar yağış konusu kesin olmamakla beraber normallerden serin. Yağışlı gün sayısı geçtiğimiz senelere oranla daha fazla olacağa benziyor Ekim ayı içerisinde...

Sonrasında ise Kasım ayına giriş için hem Avrupa hem Amerika modelinin birbirine yakın bir fikri var.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

35885-img-20211007-184727-png

Her iki modelde de anomali haritaları mevut. Görülen resimlerde normallerden bölgenin Batısında 6 9 derece Doğusunda ise 10 13 derece daha soğuk olacağı tahmin edilmiş. Yaklaşık 20 günlük bir süre olmasına rağmen heyecan verici görüntüler bunlar.

Kasım ayı için de erken bir önizleme yapmış olduk. Bakalım hayırlısı olsun..

Çok güzel görüntüler var modellerde. Ayın 12 sinden sonra yaklaşık 10 derecelik soğuma var. Bu hiç de azımsanacak bir soğuk değil. Geçen sene Aralıkta bu sıcaklıklar vardı.

Geçen sene Aralık ayı ilk 20 gün sıcaklıklar hep 20 li değerlerde... 👇🏻

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

17 Ekim'de beklenen sıcaklık.... 👇🏻

MGM aylık tahminlerini ECMWF'nin yaptığı tahmine uygun bir şekilde güncelledi.

Buyurun👇🏻

Marcao olayını hiç saymıyorum. Ama Mesut ayrı. 2 gün serum tedavisi uygulanmış adama. O yüzden oynatılmamış. Mesut gibi özel bir oyuncunuz varsa yapacağınız tercihler de doğru olmalı bence. İlla Mesut diye her maç oynayacak diye bir kaide de yok bence. Oynayan da Mesut değil yani. Geçen seneye oranla gayet iyi gelişim gösteriyor. Bunda hocanın hiç etkisi olmaz mı? Bence hoca süreci doğru değerlendiriyor.

“serdar dursun, pelkas, sosa, irfan can, miha, tisserand, sangare, serdar aziz, filip novak, ferdi somedays; ten injuries.

we are in the first position”

Vitor Pereira....

Kim ne derse desin ben bu adamı seviyorum, güveniyorum ve saygı duyuyorum. Mesut Özil en sevdiğim futbolculardan biri. Takıma liderlik edecek bir oyuncu. Ama Pereira onu özellikle oynatmamazlık etmez. Anlamsız haberler. Gereksiz türk basını.

hatay sıcak memleket kar yağıyormu oralara ? az yağar heralde belki her sene bile yağmaz. ( merkeze)

Hatay ılıman ve yağışlı bir bölgedir. Kar yağar. Genelde senede 1 veya 2 örtülü örtüsüz fark etmeksizin kar yağar. Her sene örtü olmaz. Ama sıcaklık ve yağışın çakıştığı sistem veya sistemler oluyor. 2016 17 senesi en belirgin senedir. 3 4 sistem takip ettik. Hatay'da. Muhteşemdi. 2 kez de örtülü kar olmuştu.ECMWF

Bu da sıcaklık ve yağışın çakıştığı bir başka sistem. Son 72 saatte değişen ve merkeze hiç kar bırakmayan. Geçen sene örtülü örtüsüz hiç kar görmedim. Daha çok Sibirya kökenli sistemler bu coğrafyada kar bırakır. Adana ve Mersin'de ise kar sürprizdir. Genel anlamda şehir merkezlerinde çok fazla sıcaklık ve yağış denk gelmez. Antalya bir ihtimal olabiliyor. Osmaniye şehir merkezinde ise şu ana kadar meydana gelen - MGM tarafından ölçülen - kayıtlarda bir kar yağışı yok. Osmaniyedeki akrabalara sordum. Burada hayatımda hiç kar görmedim dediler. MGM yi doğrular nitelikte. Bu da şaşırtıcı