Netin ayıbi bu benim değil..Her seye geç kaldık bu gece ..
Sahutt eline emeğine sağlık abim..
Öyle valla dayım. Teşekkür ederim :koşma:
Yorum bırakmak için üye olmanız gerekir
Zaten hesabınız var mı? Oturum açın.
Şimdi giriş yapTopluluğumuzda yeni bir hesap için kaydolun. Bu kolay!
Yeni bir hesap oluşturNetin ayıbi bu benim değil..Her seye geç kaldık bu gece ..
Sahutt eline emeğine sağlık abim..
Öyle valla dayım. Teşekkür ederim :koşma:
Sade2020 yağış konusunda ise şimdilik pek bakmıyorum modellere. Daha 10 gün var.
Ancak gidip GFS ye baktığımda tam da belirttiğim tarihte bölge geneli yağış var🙃
Sade2020 öncelikle teşekkür ederim.
Bünyamin Sürmeli söylemiş olduğum gibi CFSV2 tahminlerini baz alarak yapıyor aylık tahminlerini. Aylık ortalama olarak benim de baktığım hatta üstte attığım modeldir.
Kendisi de videolarında bu tahminlerin ortalamaya göre alındığını belirtiyor. Üstte benim de yazdığım gibi bir yorum biraz önce sayın Sürmeli'nin videosunda gördüm. Aynı modeli yorumladı çünkü. 🤷🏻♂️
evet fransız yapım sitede o tarihte bursaya baktım bursaya kar hiç yağmamış gğndüz 8.7 derecede kalıp yağmur yağmış..
Yine kötü bir sıcaklık değil. 2011 12 sonbaharı da çok iyiydi yanlış hatırlamıyorsam
Sinan ben bir şey buldum. Meşhur kışımızdan önceki Sonbahar'da hem de. Zehirli oku atıp kaçtım🏃♂️
Kar ikonlarını da gördük
Herkese selamlar. Eylül ayını bitirdik. Ekim ayına girişimizi yaptık. Sıcaklıklar bir süredir çok stabil seyrettiğinden ben de pek tahmin veya değerlendirme yapmadım. Gerek duymadım. Yağış olarak Eylül ayını bu şekilde kapattık;
Sıcaklık olarak da mevsim normallerinin birkaç derece altında kapattık. Şu an Eylül değerlendirmesi yapmayacağım. Genel olarak yazdığım gibi geçirdik Eylül ayını...
Gelelim Ekim'e.....

Ekim ayı için CFSV2 nin verdiği harita. Bölgemiz dahil tüm ülkeyi normallerden 1- 4 derece daha soğuk vermiş. Kuzey kesimlerde mora kaçan renk skalasını çok uzun zamandır göremedik. Beni şaşırttı açıkçası.
Yağış haritasını da bu şekilde vermiş;
Yağış konusuna çok detaylı girmeyeceğim. Bölge adına genel bir yorum yapacak olursam(bu haritaya göre)
Bölgenin Batısı kurak
Orta kessimleri aşırı kurak, Doğusu ise hafif kurak şeklinde geçeceği öngörülüyor.
Batı Avrupa ılık ve yağışlı, Doğu Avrupa ise soğuk ve kurak bir Ekim ayı geçirecek diye bir yorum yaptım bu modele göre...
Elbette tek bir modele bağlı kalmak doğru olmaz, fakat yaptıkları son Eylül tahmini gayet başarılıydı.
Gelelim önümüzdeki 2 haftanın değerlendirmesine;
Sıcaklıklar önümüzdeki birkaç gün normaller ve biraz altında seyredecek. Özellikle gece saatleri artık tüm bölgede üşütüyor. Ayın 8 9 una kadar sıcaklıklarda önemli bir değişiklik beklenmiyor bölge genelinde. Fakat sonrasında ayın 10-11-12 sinde sıcaklıklarda hissedilir derecede artış gözlemlenecek. Bu birkaç günlük ısınmanın ardından hareketli günler başlayacak. Sıcaklıklar kademe kademe azalış trendine girecek uzunca bir süre. Yağış konusunda hem bölgenin doğusunda hem Batısında yağış ihtimalleri söz konusu. Azımsanmayacak düzeyde bir yağış ihtimali mevcut. Ayın 12 sinde başlıyor hem sıcaklıklarda azalış hem de bölge geneli yağış ihtimali. Ayrıca Toros Dağlarında yılın ilk kar yağışı da Kasım ayını beklemeyecek gibi duruyor. Sonbahar tahminimde erken kar yağışından bahsetmiştim.Yine de henüz 15 güne yakın bir süre var. Detaylar iyice netleşsin kesin bir dille konuşuruz. Herkese sağlıklı,mutlu bir hafta diliyorum.
Ayrıca Salı akşamı ve Çarşamba günlerinde Ardahan, Kars ve Erzurum merkezde kar olasılığı çok yüksek. Örtü dahi bırakabilecek bir yağış mevcut.
Günaydın. Artık sabahları serin ve soğuk havalarla uyanıyoruz.Özledik de böyle havaları. Sabah bir göz gezdirdim. Bu hafta içi sıcaklıklarda 3 4 derecelik bir azalış var. Kıyı kesimlerde dahi gece sıcaklıkları 15 derecelere yaklaşıyor. Kahramanmaraş gibi iç kesimler ise 10 derecenin altını zaten birkaç gündür görüyor.. 7 8 derecelere doğru gerileyecek iç kesimlerde gece sıcaklıkları. Grip ve soğuk algınlığının kaçınılmaz olduğu dönemdeyiz şu an. Dikkatli olmanızı tavsiye ederim.
Detaylı tahmini yarın akşam yapacağım. MMutlu hafta sonları dilerim....
Ekim ayının büyük çoğunluğu için kafamda bir senaryo oluştu. Allah izin verirse her zaman olduğu gibi Pazar akşamı güzel bir tahmin yazarım. Ekim'in ilk 2 haftası için bir değerlendirme yaparım. Herkese hayırlı akşamlar ve şimdiden hayırlı Cumalar dilerim...
Sabah okula giderken sağanak yağmur başladı. Güzel bir yağış eşliğinde yürüdük okula. Eylül ayındaki 2.yağış oldu Antakya için. Güzel bir başlangıç diyebilirim...
Tebrikler Sayfa baya aktif sezonda da başarılar .
Teşekkür ederim Başkan. Sizler sayesinde kendimi geliştirmeye çalışıyorum her geçen gün. Yeni sezonda herkese başarılar. Güzel bir sezon olsun inşallah. Akdeniz aktif olsun da 😀. Biz konuyu da aktif tutarız İnşallah
Günaydın herkese. Hava sıcaklığı öyle ki sabah erken ve gece yarım kolla gezemiyoruz artık. Çok serin oluyor. Ama gündüz de tam kol gezemiyoruz. Çok sıcak oluyor. Dışarıda tam bir hastalık havası var. Bu havalar hemen hemen Ekim'in 10 una kadar bu şekilde gündüz sıcak gece soğuk şeklinde devam edecek. Ardından Ekim 10 una doğru bir sistem ihtimalimiz mevcut. Hem yağış hem de gündüz sıcaklıklarını da artık normallere çekecek bir sistem olabilir. Takipteyim. Gelişmeler oldukça aktaracağım. Hayırlı günler dilerim. :elkaldıranadam:
Ms
Fenerbahçe 2 Hatay 1 ![]()