Geçmiş olsun hissedenlere
Sahutt tarafından yazılan gönderiler
-
-
Selamlar herkese. Geçen senelere göre biraz durgunluk olsa da yavaş yavaş hem yeni üyelerle hem de misafir kullanıcılarımızla eski aktifligine kavuşacağını düşünüyorum sayfamızın. Öncelikle bunu belirtmek istedim.
Bölge olarak normallerde bir kış başlangıcı yaptık genel olarak. Hem sıcaklık hem yağış bakımından. Önümüzde de gayet hareketli günler var. Bunları değerlendirelim elimizden geldiğince.
Öncelikle ayın 21 inden itibaren yeni bir yağışlı sürece giriyoruz. Pek uzun soluklu degil. Fakat sonrasında biraz daha soğuk bir sistem hazırlığı mevcut modellerde. Bu soguk kutup kökenli sıkı bir kar soğuğu. Fakat bölge genelinde Toroslar ve yüksek kesimler hariç soğuk yağış terk ettiği zaman kuru soğuk olarak etkili oluyor. Kıyılara kar konuşmak için biraz erken olduğunu düşünüyorum. Fakat yüksek rakımlı yerler, yaylalar ve dağlarda yoğun kar yağışları görülecektir. Elbette sistem sonrasında don olayları görülebilir bölgenin çoğunda. Bahsettiğimiz tarihler ayın 28'i ve sonrası.
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Ocak ayına baktığımız zaman ise endeksler şu an için olumlu yönde. Güzel bir başlangıç yapma şansımız yüksek görünüyor. Bölgemiz kıyılarında kar son 6 saate kadar kesin konuşulmaz :)) Ama ilk kar takibimizi Ocak ayının ilk iki haftasında yapabiliriz.
Sıcaklık bakımından Ocak ayı bölgemizde mevsim normallerine yakin yer yer sıcak ataklar olacağından biraz üstünde gerçekleşebilir. Fakat yine soguk ataklarimiz ve kar takiplerimiz olacaktır. Bölge genelinde normallerin üstunde yağışlı bir ay olacağını düşünüyorum.
-
Bence model sonu çok kötü değil ECMWF'de . Birkaç hamle ile efsane bir sinoptik çıkabilir ortaya
-
Hayırlara vesile olsun GFS bu kadar oynamıyor 🫠
-
Vade yanlış girilmiş olabilir. Düzeltilir simdi
850 hpa ogle guncellemesinde su anki sıcaklık 0 in altinda demis. Diyagramda +10 gösteriyor.
-
Vade yanlış girilmiş olabilir. Düzeltilir simdi
-
hatanın sebebi güneş patlaması olabilir belki o yüzden sordum

🤷♂️
-
İstanbul diyagramında bir sıkıntı olabilir. İndirilmiyor. Ayrıca bu senaryoyu da inanılmaz uç vermiş. Buna yakın dahi hiçbir senaryo yok bu diyagrama göre.
-
Bunla ilgisi olabilir mi ?
Sinirlarla ne alakasi olabilir abim bir hatadır sadecd
-
wriscuttern eline sağlık abim. Gayet uyumlu ,güzel bir senaryo. Kutup soguklarini göstermiş. Tabii Suriye çöllerine kar verip Hatay'a vermemesini sonra tartışırız 😬😆
-
40 lari gecti barajlar. Kisa surede 45 olur. Allah artırsın🫡
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Kısa süre dediğim 1 gün değildi yav. 😆🫡
-
Evet ECMWF'NİN çıktısı nispeten daha iyi.
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. -
Yarın fırsat bulursam 3 5 bir şey yazmaya çalışacağım. Kısa ve orta vade değerlendirmesi paylaşacağım. Sıcaklık yağış durumunu . Ocak ayının ilk çeyreğini ve kar durumunu yazacağım. 🫡
-
Ben de bu şekilde biliyorum
-
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. 40 lari gecti barajlar. Kisa surede 45 olur. Allah artırsın🫡