Hatay merkez bu sezon 25 cm alıp rekor kıracak....
Sahutt tarafından yazılan gönderiler
-
-

Batı Akdeniz doğuya göre kısmen daha az yağış alıyor. Şehir merkezlerinde (Antalya-Mersin) yağış çok az maalesef....
-
GFS ÖĞLEN GÜNCELİNE GÖRE;

Yağış ayın 10 unda gece saatlerinde başlıyor. Ayın 12 sine kadar aralıklarla etkisini sürdürüyor Doğu Akdeniz kısmında. Sıcaklıklar yüksek değil normallerin biraz altına inmeye başlıyor.
-
Windy'e girip baktığım zaman ECMWF Doğu Akdeniz'de ayın 11-12 sinde 24 26 dereceler arası bekliyor.
GFS'ye baktığım zaman ise 25-27 dereceler öngörüyor.
Üstelik Adana merkez hariç diğer şehirlerimizde sağanak yağış da bekleniyor. Sonbahar'a sonunda bölge olarak Eylül ayında giriş yapıyoruz meteorolojik anlamda. Kaç yılın ardından. İnşallah güçlenerek bütün bölgeyi etkileyen bir yağış olur....Hayırlı akşamlar... :elkaldıranadam:
-
Ayın 11 i gayet serin geçecek gibi görünüyor

-
Sabah ve gece saatlerinde her ne kadar soğuklar bölgemizi etkilemese de serinliği hissetmeye başladık. Yavaş yavaş sonbahara giriş yapıyoruz. Eylül ayının 10 undan sonra bölgemizde sıcaklıklarda 4 5 derece azalma ve bölge geneli sağanak yağış ihtimali günden güne artıyor. Bölgenin doğusundan batısına iç kesimlerine kadar neredeyse tüm bölgede uzun bir aradan sonra yağış görülecek. Sıcaklıklar da yaz değerlerinden iyice sonbahar değerlerine gerileyecek. Benim için yaz mevsimi sona ermiştir. Artık bölgede 35 dereceler gibi yüksek sıcaklıklar pek görülmeyecek. Tabii ki Eylül ayının 2.yarısında sıcak atak olabilir henüz net değil. Ancak çok çok etkili olacağını ,tekrar yaz değerlerini göreceğimizi düşünmüyorum. Bu hafta da 30 derecelerdeyiz. Sonrası daha serin ....
-
Sıcak atak yok dedik de . Adana'nın maşallahı var . Sıcaklık 40 ı görecek neredeyse. Adana'da pek düşüş de yok. Hatay,Osmaniye,Mersin tarafları yarın itibariyle 30 derece ve altına gerileyecek...
-
Konusuz adam eline sağlık hocam. Şimdilik yaz ayı geride kaldı gibi. Yazdan kalma bir sonbahar olacağını düşünmüyorum. Dediğiniz gibi geçtiğimiz günlerde sağanak yağışa kavuştu iç bölgeler. Havalarda da nispeten yaz değerlerinden sonbahara doğru bir gidiş var. Eylül ayı için konuşuyorum. Önümüzdeki günlerde de yağış ihtimali var. Eylül 2.yarıya doğru ekstrem bir sıcak atak patlamazsa bence iç bölgelerde yaz bitti.
-

GFS AKŞAM ana senaryosu ise size belirttiğim tarihte (13 Eylül ve sonrası) güzel bir serinleme ve bölgenin tamamını tatmin edecek düzeyde yağış öngörmüş. Gerçekleşse tadından yenmez...
-

GFS AKŞAM SENARYOLARI
-
Yarın Doğu Akdeniz'de yerel sağanak yağış geçişleri olacak.
-
Dün akşam belirttiğim gibi. Uzun süre mevsim normallerinde sıcaklıklar var. Bunaltmayacak hatta geceleri serinletecek havalar. Sabah erken dışarı çıktım mis gibi serindi hava.
-
-
Eylül ayına giriş yaptık. Hayırlı bir ay olsun inşallah....
-

GFS akşam diyagramı . Yağış 0 a yakın ama ben şehirde sağanak geçişi olacağını düşünüyorum. Sıcaklıklar bir süre Eylül ortalamalarında devam ediyor. Eylül'ün 2.yarısı bir sıcak veya bir yağışlı atak ihtimali var. Sıcak atak olma olasılığını yüksek görüyorum. Elbette abartılı sıcaklar yok. Çok mevsim normallerinin üstüne çıkacağını da düşünmüyorum. Ama Eylül 13 ten sonra 1 serin-yağışlı 1 de sıcak atak beklentim bulunuyor.