Öncelikle elbette haritayı veya yazılan tahmini ülkemiz ile bağdaştıramayan olur diye ben bu tahminden anladıklarımı size de anlatmak istiyorum.
Haritaya bakıldığında Her ne kadar Batı-Orta Avrupa Sonbahar'da gerçekten sonbahar yaşayacak, Doğu Avrupa ve ülkemiz coğrafyası yazdan kalma, sıcak günler geçirecek gibi görünse de sitede birden fazla meteoroloji uzmanının yaptığı yorumlardan yola çıkmak daha faydalı diyebilirim.
Accuweather'in Ilık/Sıcak bir sonbahar beklentisi mevcut.
Ancak bu durum mevsimin tamamında sıcak ve kurak günler yaşayacağımız anlamına gelmemekte.
Sıcak ataklar ile hali hazırda sıcak olan yer ve deniz suyu sıcaklıkları gelecek herhangi bir soğuk atak ile birlikte çok şiddetli yağışlar üretebilecek.
Accuweather'in değindiği bir başka konu ise bölgemiz veya Ege'de meydana gelebilecek Tropikal Kasırga ihtimali.
Bölgelerimizde Eylül'ün sonu ve Ekim aylarında özellikle, Akdeniz havzasında bir Tropikal Siklon için uygun şartlar oluşuyor. Ancak nereyi vuracağını bilemeyiz. Geçen sene Yunanistan'dan Türkiye'ye ulaşmamıştı.
Son olarak Kasım ayında erken soğuk ataklar beklendiğini ve buna bağlı olarak karasal alanlarda erken kar yağışları meydana gelebileceğini vurgulamışlar.
Özetle Accuweather'in tahmini bu şekilde yorumlanabilir. FidelB bana yardımcı olduğun için teşekkürler ❤️