Herkese selamlar. Öncelikle bugünlerde ülkemizde birçok noktada ve ağırlıklı olarak bölgemizde mücadele edilen yangınlardan dolayı çok üzgünüz hepimiz. Ciğerlerimiz yanıyor. Bu yangınlarda söndürme çalışmalarında emek veren emekçi itfayecilere de minnettarız gerçekten. Bir hafta daha yangın riski bulunuyor. Ardından da düşüş trendi başlıyor. Batı Akdeniz hariç. Ancak Ağustos 10'undan sonra Batı Akdeniz için de yangın riski kalkıyor yavaştan.
O güne kadar maalesef hava bu şekilde, hatta birkaç derece daha yüksek ve kuru seyredecek. Bu da daha fazla yangın riskini tetikleyecek. Ağustos'un 10'una doğru bölge, hatta ülke genelinde bir soğuma mevcut. En azından sıcaklıkları mevsim normallerine çekecek. Ve bir nebze olsun rahatlatacak. Ağustos bitmeden bir yağışlı sistem ihtimali de mevcut. Şu anda çok yüksek ihtimal değil. Ancak takipteyim. Umarım olur. Hemen akabinde sonbahar başlangıcı ayı için yani Eylül ayı için şimdilik görüntüler fena değil. Hatta iyi. Mevsim normalleri sıcaklıklar ve yağış öngörülüyor. Ben daha detaylı bir sonbahar tahmini yapmak için Accuweather'in Sonbahar tahminini bekliyorum. O tahmin çok önem arz ediyor. Çok da uzatmayalım şimdilik. Yangında yaşamını yitirenlere Allah'tan rahmet, etkilenenlere ise geçmiş olsun diyorum. Allah beterinden korusun. Kendinize dikkat edin. Sağlıkla kalın.