Gfs Gaziantep'e kar vermiş bende dedim hatay'da durum ne ama pek değişim yokmuş
Gaziantep merkezin rakımı zaten 800 metreye yakın bir değer. ?
Yorum bırakmak için üye olmanız gerekir
Zaten hesabınız var mı? Oturum açın.
Şimdi giriş yapTopluluğumuzda yeni bir hesap için kaydolun. Bu kolay!
Yeni bir hesap oluşturGfs Gaziantep'e kar vermiş bende dedim hatay'da durum ne ama pek değişim yokmuş
Gaziantep merkezin rakımı zaten 800 metreye yakın bir değer. ?
Son durum ne Hatay için rakım olarak kaç rakıma kadar inecek kar sınırı
800 metreye kadar örtülü kar olur. 500 metrede kar ve karla karışık yağmur görülebilir.
Toca_Tr23 hocam bu gece ECMWF karla karışık yağmur vermiş. Ecmwf nin verdiği gibi olursa yaklaşık 8 10 cmlik bir örtüye kavuşursunuz bu sistemde. GFS nin dediği gibi olursa Cuma günü ile birlikte eğer sıcaklık sorun teşkil etmezse yaklaşık 25 cm, daha yüksek kesimler 50 cm ye oynar. Ancak bu geceki yağış ECMWF nin dediği gibi olacağını düşünmüyorum. Gece 00 dan itibaren kar başlar. Sabaha 4 5 cm olur.
Izlanda hangi saatler için hocam?
Eline sağlık Izlanda
Dostlar bugün öğle saatlerine doğru yağış bölge geneli şiddetini çok arttıracak. Özellikle kıyı kesimlerde hortum oluşumu ihtimali var. Sel, su baskını ve dolu riski de yüksek ihtimaldir. Dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir. ⛈️⛈️
Yarın öğlenden sonra ve akşam güzel bir sağanak yağış, sabaha doğru kara dönen bir yağış ?
Toca_Tr23 önce çok sağlam yağmur,ardından yoğun bir kar yağışı ? ![]()
![]()
![]()
Buralarda şenlik ne zaman? Angora hocam
Dostlar selamlar. Sistem yavaş yavaş detay kazanırken bir değerlendirme yapalım. Öncelikle sistemin Mart ayının sonunda geldiğini unutmayalım. Ağaçlar birçok yerde çiçek açtı. Tarımın en çok zarar görme potansiyeli bulunan bir dönem bu dönem bu yüzden. Her ne kadar soğuk ve kar sevsek de bu gelecek sistem özellikle iç kesimlerde tarıma zarar verecektir. Soğuk bakımından neredeyse 15 dereceyi bulan bir soğumadan bahsediyoruz.
Öncelikle bu sistemde bir ışık görmüştüm. Acaba kıyılarda kar olur mu dedim. Düşük bir ihtimali takip ettim. Olmadı ama. Yine bizim klasik, artık geleneksel bir hal alan yağıştan sonra giren soğuklar bu sistemde de karşımıza tekrar çıktı. Ancak zaten bu saatte gelmeyen kar yağışına hiçbirimiz üzülmeyiz sanırım. Gerçekçi olacak olursak. Kıyı şehirlerde kar sınırını 450-500 metre bandında seyreder bu sistemde. Elbette gece geç ve sabah erken saatlerde daha düşük rakımlı yerleşim yerlerinde de karla karışık yağmur veya kar görmek imkansız değil. Adana, Hatay, Mersin gibi şehir merkezleri için soğuk girişi geç kalıyor. Kar için uygun şartlar yağış sona erdikten 6 7 saat sonra ancak oluşuyor. Şimdiki görüntüde. Elbette değişim veya olumlu gelişim ihtimali var. Ancak sıcaklık yağış anında kar değerlerine yaklaşmıyor bile. Yağışın süresinin uzama durumu olursa konuşuruz tekrardan. İç kesimler, Burdur, Isparta, Beyşehir, Akseki, Amanos Dağları, Toros Dağları gibi yerler çok güzel örtülü bir kar yağışı alacaktır. Çarşamba öğlen soğuk girişi ile karın başlamasını bekliyorum bu yerlerde. Şimdilik bu şekilde yazmış olalım. Sorularınızı iletirseniz kendi şehriniz için detay verebilirim fırsat buldukça. Hepinize iyi bir hafta diliyorum. Sağlıkla kalın?
GFS yaklaşık 1 derecelik ısınma vermiş. Paralel daha sağlam soğuk veriyor. Dediğim gibi hala belirsizlik var. ECMWF yi bekleyelim bakalım. Yağmurdan öte beklenti olmasın ama 0 metrede. ????
offf bu güncelleme çok önemli ya inşallah bir anda çekmez soğukları
Birçok ağaç çiçek açma aşamasını bile geçti ama. Bunu da göz ardı etmeyelim. Sıkıntılı soğuklar çünkü.
GFS ÖĞLEN GÜNCELLEMESİ TOPLAM KAR HARİTASI
Fena değil değil. Muhteşem
Hafay'lı arkadaşlar sormadan cevaplayayım. Yine sınırda bir sistem. GFS öğlen güncellemesi şehir merkezine yaklaşık 5 cm kar verdi. Ancak ECMWF merkezi sınır olarak tuttu. Ve Harbiye, Toygarlı gibi biraz daha yüksek kesimlere 1 derece daha düşük verip kar verdi. Zaten diyagramda da görüldüğü gibi - 3 -4 bandında senaryolar var. Bu kar için yeterli olur. Ben Harbiye'den daha fazla inmesini beklemiyorum. Olursa sürpriz olur. Çok güzel olur. İhtimal şu an %50. Bugün netleşeceğini düşünmüyorum. İnşallah havada da olsa görme fırsatımız olur. Gerçekten ileride anlatacağımız bir anı olur. Hataya Mart sonunda kar yağdı diye. ?