Sahutt tarafından yazılan gönderiler

Hatay merkez e kar yağışı ihtimali söz konusu bile olamaz bu değerler nezdinde. Milleti heyecanlandırıp, prim kasmak ve ilgi çekmek için onların duyguları ile oynamayın !

Prim nedir?

Prim, sigortacılıkta verilen teminat karşılığı alınan ücret. Prim hesaplaması genellikle sigorta bedeli ile bir yüzdeden oluşan fiyatın çarpımı yoluyla yapılır: Prim = Sigorta Bedeli x Fiyat Ancak bu her durumda geçerli değildir. Sigorta bedelinden bağımsız prim hesaplama yöntemleri de vardır.

Üstte yazdığım yazıdan prim yaptığım çıkarımında bulunmanız endişe verici gerçekten.

Bir diğer konu Hatay merkezde öbür şartlar uyumlu olduğunda 850 hPa sıcaklığının yalnızca - 4 olması yeterli oluyor. Ve güncellemede - 4 gibi bir değer vardı. Siz hangi değere baktınız bilemem.

Yaptığım veya ileride yapacağım hiçbir tahminde insanlara yanlış bilgi aktarmadım. Hiçbir şekilde boş yere heyecanlanmalarına sebep olmadım.

Bu bölgenin sorumluluk görevini aldığım zaman bu konuda ya 2 ya 3 kişi vardı. Kimi zaman tek başıma tahmin yazıp değerlendirdim tahminimi. Birçok sayfada sadece benim mesajım vardı. Ve gelmiş bana burada ilgi çekmeye çalıştığımı söylüyorsunuz. Gerçekten anlamakta zorluk çekiyorum. Ben bu işi hiçbir kazancım olmadan sevdiğim için yapıyorum. Bu işten hiçbir kazancım yok. Tam tersine kaybım var. Her tahmine yaklaşık 1.5 2 saat harcıyorum. Ancak tüm bunlara rağmen benim hakkımda çıkarcı, insanları boş yere heveslendiren bir kişilik çıkarımında bulunmanız şaşırtıcı.

Yeni sistem yolda!!!

Bugün Mart ayının 20 si. Ve bu tarihe göre ekstrem soğuk barındıran bir sistem ülkemize doğru geliyor. Bölgemizin iç kesimleri kar alacak. Hatta kar sınırı iyice düşecek. Ve birçok yerde sıcaklıklar kar değerlerine inecek.

Kar nerelere geliyor?

Örtü oluşturabilecek bir kar olacak mı?

Sıcaklıklar kaç derecelere inecek?

Şehir merkezleri kar alacak mı?

Ne kadar yağış olacak?

Hepsinin cevabını yarın akşam yapacağım tahminde bulabilirsiniz. ??

Teşekkürler inşallah gelecek sene diyelim

Yılda 1 denk gelir normalde. Yani her yıl bir kere yağış ve soğuk çakışması olur. 2014 ten bu yana takip ediyorum. Arşivleri incelediğimde 2013 2012 2010 da da örtülü sistemler olmuş. Ancak bu sene 2 kez denk geldi. Ocak sisteminde soğuk 15 dakika sonra geldi yağıştan?. Gerçekten şaka gibi. Şubat sisteminde rekor kırarız diye geçiriyordum içimden. Ki hiçbir şehir için beklenilen kadar olmadı. Bizde yağmur bile yağmadı. Çok üzülmüştüm o sistemde. 2016 2017 senesinde de buna benzer olaylar olmuştu. Biraz daha şanslıydık. 21 Aralıkta soğuk erken girdi ve muazzam bir kar yağışı oldu. Akşama soğuk yavaştan çıktığı için yine cıvık bir örtü kaldı. Yoksa o sistemde 40 cm yi devirirdik. Öyle bir yağış vardı. Ve İstanbul'un meşhur 2017 sisteminde de boş geçmedik. O sistemde de yaklaşık 2.5 gün aralıklarla bazen orta kuvvette kar almıştık. 2 kere kar aldığımız başka bir sezon da hatırımda pek yok.