Diyagramlara bak be. Bu sistem Ocak ayında gelse her yer gömülürdü. Akşam bir daha bakıcam. Şu anda kar sınırı Kahramanmaraş Merkez, Osmaniye Merkez (belirsiz) Hatay 150 metreye kadar düşer. Elbette seyirlik bir kar ?. Akşam bakacağım ve detaylandıracağım. Derbiden sonra?
Sahutt tarafından yazılan gönderiler
-
-
Oy verin bakalım??
-
Sahut hocam siz prim diyenleri felann takmayın bana da Tweetten bildirim geldi dedim ne oluyor gelip direk sana soracaktim sende yazmışsın eline sağlık ?
Sadece açıklama yapma gereği duydum. Teşekkür ederim ?
-
Giresun otobüsü saldırıya uğramış. Takım kaptanı hafif yaralanmış.???
-
Evett derbiye saatler kaldı ligin kaderini büyük ölçüde belirleyecek bu maç için alalım bakalım tahminleri
Fenerbahçe 3 Beşiktaş 1
-
Hatay merkez e kar yağışı ihtimali söz konusu bile olamaz bu değerler nezdinde. Milleti heyecanlandırıp, prim kasmak ve ilgi çekmek için onların duyguları ile oynamayın !
Prim nedir?
Prim, sigortacılıkta verilen teminat karşılığı alınan ücret. Prim hesaplaması genellikle sigorta bedeli ile bir yüzdeden oluşan fiyatın çarpımı yoluyla yapılır: Prim = Sigorta Bedeli x Fiyat Ancak bu her durumda geçerli değildir. Sigorta bedelinden bağımsız prim hesaplama yöntemleri de vardır.
Üstte yazdığım yazıdan prim yaptığım çıkarımında bulunmanız endişe verici gerçekten.
Bir diğer konu Hatay merkezde öbür şartlar uyumlu olduğunda 850 hPa sıcaklığının yalnızca - 4 olması yeterli oluyor. Ve güncellemede - 4 gibi bir değer vardı. Siz hangi değere baktınız bilemem.
Yaptığım veya ileride yapacağım hiçbir tahminde insanlara yanlış bilgi aktarmadım. Hiçbir şekilde boş yere heyecanlanmalarına sebep olmadım.
Bu bölgenin sorumluluk görevini aldığım zaman bu konuda ya 2 ya 3 kişi vardı. Kimi zaman tek başıma tahmin yazıp değerlendirdim tahminimi. Birçok sayfada sadece benim mesajım vardı. Ve gelmiş bana burada ilgi çekmeye çalıştığımı söylüyorsunuz. Gerçekten anlamakta zorluk çekiyorum. Ben bu işi hiçbir kazancım olmadan sevdiğim için yapıyorum. Bu işten hiçbir kazancım yok. Tam tersine kaybım var. Her tahmine yaklaşık 1.5 2 saat harcıyorum. Ancak tüm bunlara rağmen benim hakkımda çıkarcı, insanları boş yere heveslendiren bir kişilik çıkarımında bulunmanız şaşırtıcı.
-
Şöyle bir öğlen çıktısına göz attım. GFSV16 PARALEL çalıştırması bölgemizde Hatay, Osmaniye ve Kahramanmaraş için 126.saatten sonra kar değerleri vermiş sıcaklıkta. Yağış Osmaniyede var sadece. O da çok az.
Yoksa? ?
-
Yeni sistem yolda!!!
Bugün Mart ayının 20 si. Ve bu tarihe göre ekstrem soğuk barındıran bir sistem ülkemize doğru geliyor. Bölgemizin iç kesimleri kar alacak. Hatta kar sınırı iyice düşecek. Ve birçok yerde sıcaklıklar kar değerlerine inecek.
Kar nerelere geliyor?
Örtü oluşturabilecek bir kar olacak mı?
Sıcaklıklar kaç derecelere inecek?
Şehir merkezleri kar alacak mı?
Ne kadar yağış olacak?
Hepsinin cevabını yarın akşam yapacağım tahminde bulabilirsiniz. ??
-
Yani Hatay merkez öteki Akdeniz sahil şeridinden daha şanslı bir merkez kar bakımından. Bunu da o şehirlere nazaran karasallığa ve etrafındaki dağlara bağlayabiliriz. Hatırladığım kadarıyla sebebi bu
-
Teşekkürler inşallah gelecek sene diyelim
Yılda 1 denk gelir normalde. Yani her yıl bir kere yağış ve soğuk çakışması olur. 2014 ten bu yana takip ediyorum. Arşivleri incelediğimde 2013 2012 2010 da da örtülü sistemler olmuş. Ancak bu sene 2 kez denk geldi. Ocak sisteminde soğuk 15 dakika sonra geldi yağıştan?. Gerçekten şaka gibi. Şubat sisteminde rekor kırarız diye geçiriyordum içimden. Ki hiçbir şehir için beklenilen kadar olmadı. Bizde yağmur bile yağmadı. Çok üzülmüştüm o sistemde. 2016 2017 senesinde de buna benzer olaylar olmuştu. Biraz daha şanslıydık. 21 Aralıkta soğuk erken girdi ve muazzam bir kar yağışı oldu. Akşama soğuk yavaştan çıktığı için yine cıvık bir örtü kaldı. Yoksa o sistemde 40 cm yi devirirdik. Öyle bir yağış vardı. Ve İstanbul'un meşhur 2017 sisteminde de boş geçmedik. O sistemde de yaklaşık 2.5 gün aralıklarla bazen orta kuvvette kar almıştık. 2 kere kar aldığımız başka bir sezon da hatırımda pek yok.
-
Benim merak ettiğim bir konu var.
Hatay merkezin kar alabilmesi için 850hpa sıcaklığın ne olması lazım?
-4 - 5 bandı yeterli oluyor kar için. Genelde zaten o sıcaklıkta kar alıyoruz. Daha düşük sıcaklık olduğunda yağış olmuyor.
-
hocam kahramanaraş bu marttan kar alır mı be
Merkez zor artık. İhtimal 0 değil. Ama beklenti olmasın hiç. Pazar gece bakarım tekrardan. Andırın tarafına gelecek hafta perşembe günü düşecek yağış kar olur büyük ihtimalle. Tekrardan bilgilendirme yaparım
-
Hatay'da hava az önce açtı biraz. Dağlar güzel kar almış. Bir örtü var 1000 metrede. 1150+da güzel bir örtü var
-
Arkadaşlar. Burası Akdeniz Bölgesi yorum konusu. İsyan konusu vs değil. Sadece Akdeniz Bölgesi ile ilgili yorum yapıp tartışalım. jubayl sizinle bir problemim yok. Bu tepkinize anlam veremiyorum. Size neden mesajınızın silindiğini açıkladım. Hala üsteliyorsunuz. Devam edio konuyu rahatsız etmeyin lütfen
-
Sorabilirsin birsey yazmak istemiyorum
Her mesajınızda isyan ediyorsunuz bir şeylere. Burası isyan konusu değil o yüzden sildim. Okumayı da sizden öğrenecek değilim. Haddimizi aşmayan laflar kullanmaya özen gösterirsek daha uygun bir ortam olur. İyi forumlar