Sahutt tarafından yazılan gönderiler

Kısa vadedeki sistemimize akşam hazır olacak olan tahminimle son noktayı koyacağım. Ancak kısa vadede diğer modellere göre daha başarılı olan ECMWF yağışımızı geçen güncellemelere göre bir tık arttırmış. Yaklaşık 12 15 mm ler verilmiş Hatay ve Osmaniye için. Bizi mutlu eden bir sayı değil bu. 40 mm nin artmasını dilerken tekrar elimizdeki yağıştan olduk. Buna da şükretmekten başka yapacağımız pek bir şey yok. İnşallah GFS orta ve uzun vadede çok bozmadan gelir. Çünkü uzun süreli ve yoğun bir yağışa bütün bölgenin ihtiyacı var.

Nisa Suresi, 147. ayet: "Eğer şükreder ve iman ederseniz, Allah size niçin azap etsin? Allah şükrün karşılığını verendir, bilendir."

Mart ayının 2.haftası için sistem ihtimali artıyor. Bu gelecek sistemden soğuk ve yağış açısından çok daha güçlü görünüyor. Vade henüz uzun. Takibe başlayalım bakalım bu sistemi. Diyagram da Mart 10 una doğru sinyal veriyor. İnşallah bol yağışı ile gelen bir sistem olur. Sistemde Doğu Akdeniz'de de kar ihtimali var. İhtimal %15 civarında(Hatay ve Osmaniye için) . Bilginiz olsun....

Sahutt hocam 28 inde bir şeyler gözüküyor tahmininiz nedir? 5-10 cm alır mıyız hocam :P

Hocam bir bakındım. Sizin hemen güneyiniz yaklaşık sizin 2 katınız kadar yağış alıyor. Ancak Beyşehir'in alacağı yağış az görünüyor. Seydişehir tarafı 12 15 cm leri zorlar. Ancak sizde tahminimce ufak bir örtü olur. Ki sıcaklık sorunu olmaz ve yağış direk kar olarak başlarsa 4 5 cm örtü görebilirsiniz. İnşallah diyelim. Sizin için takipteyim

Bu günlerde model falan takip edemiyorum pek. Ama GFS nin akşam çalıştırmasına bir göz gezdirdim. Önümüzdeki pazartesi için gayet güzel görünüyor. Kıyılar ve rakımı düşük yerler için muhteşem bir kış sistemi. Serin ve yağmurlu hava. Yine kıyı sistemi olabilir. İç kesimler kar alır bu görüntüye göre. Beyşehir de yağış anında sıcaklık sıkıntısı yaşamaz gibi görünüyor. Ancak yağış az. Maraş için kaydadeğer bir yağış yok şimdilik.

Vade yaklaşsın detaylandırırız....

Bir süredir takip ediyorum. Kısa diyagram ortalaması çok iyi görünüyor. Her güncellemede soğuk kademe kademe 0 ın altına doğru ilerliyor kıyılar için bile. Ancak yağış bizim için asıl önemli olan. Birkaç güncelleme daha bakalım. Bu düşüş trendi sürmeye devam edecek mi... Hatay ve Osmaniye için sıfırın altında 3 derece yeterli olur genelde kar için. Ancak inşallah bu düşüş trendi ile yağışımızı da arttıran senaryo sayısı artar. Bizim asıl yağışa ihtiyacımız var.

Kışı beğenmeyen abilere tavsiyem. Halinize şükredin. Hatay 170 mm Şubat ortalaması varken 7 8 mm ile şubatı kapatıyor. 5 6 gün kar alan şehirdeki adam kışı beğenmedim diye yorum atıyor. Üzülüyorum görünce bu yorumları

Arkadaşlar son veriler ışığında bölgemizdeki düşük rakımlı yerler ve şehrim olan Hatay için kar sezonunu bitiriyorum. Bu saatten sonra gelecek sistemlerin çok ekstrem olmadığı takdirde bölgemize kar bırakacak seviyede olması pek mümkün görünmüyor. Maalesef verimli bir sezon olmadı. En azından kar yağışlı 1 sistem şu anda bölgemizdeki yağışsızlığa çare olabilirdi. Olmadı. Akdeniz çok suskun kaldı bu sezon. İnşallah Mayıs ayına kadar bol bol yağmur bırakan sistemler alabiliriz. Yoksa bölgemizin durumu çook kötü.

Selamlar arkadaşlar. Önümüzdeki süreçte bizi nasıl bir hava bekliyor özet geçelim. İstesek de uzatmayız zaten.

Bakın bu önümüzdeki 10 günlük toplam yağış haritası

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

İyi şeyler söylemek istiyorum. Ama mümkün görünmüyor. Akdeniz bölgesi 10 gün içinde hiç yağış almıyor. Bir ara iç kesimlere hafif kar geliyor. Birkaç saat sürüp gidiyor. O bile kesin değil. Maalesef durum böyle.

Mart ayı için kimseye umut tacirliği yapmak istemiyorum. Sonra sonuçları beklediğimiz gibi çıkamayabiliyor. Şimdilik görünen görüntü Mart ayına soğuk bir giriş yapacağız. Sistem ihtimali mevcut. Elbette daha 10 12 günlük bir süreç var. Şimdiden konuşmak için çok erken. Ama merak eden olabilir aranızda. Artık kar değil, bölgemizin yağışa ihtiyacı var. Elbette sistem gelirse kar ihtimalini vs konuşuruz allahın izniyle.