Mersin ve Antalya'nın iç kesimlerinde kar beklenenden erken başlamış görünüyor....
Toca_Tr23 sizde durum ne hocam?
Yorum bırakmak için üye olmanız gerekir
Zaten hesabınız var mı? Oturum açın.
Şimdi giriş yapTopluluğumuzda yeni bir hesap için kaydolun. Bu kolay!
Yeni bir hesap oluşturMersin ve Antalya'nın iç kesimlerinde kar beklenenden erken başlamış görünüyor....
Toca_Tr23 sizde durum ne hocam?
çarşamba öğlenden sonra yağış olursa kar olur diyorsunuz yani
Rüzgar kuzeye döndüğü an kar başlar. Saat 10 olur 12 olur 14 olur 17 olur. O belirsiz daha. GFS nin kar vermeme sebebi rüzgarı bir kuzeyli bir güneyli vermesidir.
GEFS ortalaması %62 vermiş Mersine. Ama bu merkez değil. 620 rakımlı bir yer. Çok bel bağlama yani 93 harbi
???
Ben tahminimde Mersin için kar olasılığını da belirtmiştim
Az önce de Mersin, Adana ve Antalya merkezde havada kar görme olasılığı olduğunu belirtmiştim
Arrık doğulamaya falan gerek yok. Yağış takibi yapacağız
hatayda örtü ihtimalı hala var mı yani
Bakın. Yağışın bu kadar kısa sürede biteceğini düşünmüyorum. Yağış konusunu bu akşam çözüme kavuşturmuş oluruz. Sınırlı alan modelleri bu akşam az çok bize yağışı gösterir.
Arkadaşlar birkaç gün önce yaptığım tahmini hatırlatayım. Hala olduğu gibi geçerli o tahmin.
Tamam arkadaşlar. Gergin herkes zaten. Sakin olalım lütfen.
adana %77 ihtimal nasıl oluyor bu diyagramlar
30 senaryo ortalaması hesaplanır GEFS de
Antalya Diyagramı 86 çıktı merkezde sizce yağar antalya merkezde
Salı akşamı karla karışık yağmur ve kar ihtimali bulunuyor. Yağış kesmezse eğer
Dün akşam rekor konuşuyorduk bugün tamamen bitirdik.
Kimse tamamen bitirmedi. Akşam ya tamam ya devam diyeceğiz...
Böyle bir çıktı da muhtemeldir. Gaziantep ve Kilis ile Hassa ve Beleni gömer. Biz de avucumuzu yalarız
Bu yağış örtü işini bozar demi ?
Zaten GFS nin som çıktısı örtü falan unutun. Kar zor görürsünüz demiş. Ama bu yağışları alsak en azından. Bunlar da İskenderun tarafını vurur.
MGM bölge için uyarı yayımladı
Nasıl bir senaryo var
Soğul öğleden sonra giriyor. Rüzgar kuzeye dönüyor. Kar başlıyor. Gece de devam edip, sabaha karşı son buluyor