GFSv16 şu an bana en mantıklı gelen senaryoyu vermiş
Sahutt tarafından yazılan gönderiler
-
-
Çarşamba allahın izniyle beyaz örtüsünü giyecek Hatay ve Kahramanmaraş
-
İcon haritasına gerek yok şimdi ??. Ama bu yağışları akdeniz üretti zaten. Yoksa hava alırdık sadece ?
-
Deneme yapıyorlar ya akşam vurucak gol olcak ? diğer modeller ne diyor icon felan ?
İcon sıcaklık konusunda kıt bir modeldir. Ancak çarşamba öğlen başlıyor ve tam 1 gün karla karışık yağmur veriyor. Düşün icon bile ??
-
Onun için de radar takip edeceğiz artık.... Bu arada kısa ve orta vadeli modeller yağış konusunda en doğru modellerdir. ICON ve ECMWF gibi. Bunlarr perşembe öğlene kadar yağışı uzatıyor. Sıcaklık sıkıntısı yok.
-
Bu yağışı en azından şöyle geceye kadar uzatsalar.... Çok çok güzel bir örtü olur
-
17 si öğlene kar verdi. Akşama kalmadan yağışı kesti
-
hocam merak ettiğim şey örtülü genel anlamda kaç cm olarak değerlendiriyorsunuz ? 5-10cm mii yoksa daha fazla mıdır ?
Yani örtü durumu inanın belirsiz. Yağışın durumuna bağlı. Ancak yarın sabab uyandığınızda yerde 10 cm lik bir kar örtüsü bekliyorum ben.
-
100 sayfa dolmuş. Nice 100 sayfalara arkadaşlar. Bölge konumuz hızlıca büyüyor...

-
Sahutt hocam eyvallah burayı da kattığınız için inşhallah hayırlısıyla güzel kar alırız hocam
Rica ederim ne demek. İnşallah bu akşama doğru gözünüz pencerede olsun hocam
-
sahut hocam peki kahramanmaraşta yolları tutacak mı kaç cm senin tahminlerin nedir Sahutt
Bunu bilemem ben. Yoldan kaç araba geçer ???. Çok zorlama sen. Bak rahatına...
-
Beklentim çarşamba öğlen soğuk ve yağışı çakıştırması. Bu güncellemede
-
GFS öğlen güncellemesi inşallah bu saatten sonra bozmaz artık.
-
GFS kuzeyli rüzgar çarşamba zorlamaz. Öğlene doğru başlar. Başlar başlamaz kar başlar diyor. GEM ancak akşam kuzeyli rüzgara döner diyor. GFS bunda istikrar istiyoruz.
-
Ben yağış durumu için modellere bakmaya devam edeceğim. GFS nin öğle çıktısına bakacağım. Ancak olumlu bir değişim olmayabilir.