Hatay?
Bir dur da ?
Yorum bırakmak için üye olmanız gerekir
Zaten hesabınız var mı? Oturum açın.
Şimdi giriş yapTopluluğumuzda yeni bir hesap için kaydolun. Bu kolay!
Yeni bir hesap oluşturHatay?
Bir dur da ?
5-15 cm 20-25 yer yer 30 cm 40-45 cm
Evet dostlarım. Abilerim. Kardeşlerim. Bu sistemde bir farklılık olsun dedim. Ve ilk haritalı tahminimi hazırladım. Başarı sağlarsam haritalı tahmin yapmaya devam ederim sistemler boyunca.
Antalya : Antalya şehir merkezi için bir renklendirme yapmadım. Çünkü orası için pek bir kar beklentim bulunmuyor. Maalesef bölgeye sağlam soğuk girişi olduğunda yağış ömrünü tüketmiş oluyor. En iyi ihtimalle yağışın son demleri karla karışık yağmura belki hafif kara çevirir ve bitirir. Ancak 600 mt ve üzeri rakımda çok güzel örtü oluşumu gözlemlenecektir. Akseki tarafları metreye oynar.
Mersin : Mersin merkez için de bir renklendirme yapmadım. Çünkü orada da örtülü kar ihtimali yok. Ancak merkez yağışın sonlarında hafif kara çevirecek ve yağış sona erecek. Yani Mersin merkez de kar görecektir bu sistemde şu anki çıktılara göre. Rakım 750 mt ve üzerinde 30 35 cm kar kalınlığı ölçülebilir.
Adana : Adana için birkaç güne kadar kar ihtimalini konuşabiliyorduk. Ancak vade yaklaştı. Ve yavaş yavaş kar ihtimalinin mümkün olmadığı göründü sayısal modellerde.
Pozantı ve çevresinde 10 cm ve üzeri kar yağışı ölçülecektir.
Tufanbeyli ilçemiz . Yaklaşık 70 cm leri görebilir. ?
Kahramanmaraş : Kahramanmaraş için beklentim kar yağışının çarşamba akşamına doğru başlayıp sabaha kadar merkezde yaklaşık 5 ila 10 cm kar örtüsü oluşmasıdır. Ancak bu şehrimiz ile Osmaniye çok belirsiz hala. Olumlu değişim görebiliriz. Aynı şekilde olumsuz değişim de olsa güncelleyip yazarız buradan.
Osmaniye : Osmaniye ve çevresinde de havada kar görme olasılığı bulunuyor. Çarşamba akşamı yağış sorunu olmayacak gibi. Sıcaklık sorunu da olmazsa birkaç saatlik seyirlik bir kar söz konusu.
Göller Yöresi(Isparta-Burdur) : Bölgenin Tufanbeyli ilçesiyle birlikte en şanslı yeri. Yer yer 25 30 cm kar örtüsü gözlemlenebilir.....
Şimdilik bu şekilde. Bu şehirler ile ilgili sorularınız varsa gece yarısından sonra cevaplayabilirim.
akşam analizinizde il il açıklayacaksınız değil mi?
Evet elbette
Arkadaşlar tahmini yazıyorum. Gece yetişir büyük ihtimalle. Hatay'lı arkadaşlara sürpriz de var ?
GEM 96 H HATAY KAR YAĞIŞLI ![]()
Soğuk var. 108 H risk değil bana göre artık. GEM e de bakalım
108 H için ateşşş ![]()
Akşam güncellemesi maç saatine denk geliyor devre arasi burdayim ben inşallah
Aynen ben de. Ama maç esnası bakarım yani güncellemeye.??
İnşallah bu senede 17şubat veya 22 şubat da yağar şubat sonu sistemide varmiş birde onu tam bilmiyorum be kadar kuvvetli
Onu şimdiden kestiremeyiz. Güzel bir çıktı verdi GFS. Sessizce takip edelim bakalım. ??
Akşam güncellemesinde burada olurum bir iş çıkmazsa. İyi akşamlar.
Aslında farklı şeyler söylemiyoruz. 2012 hepimizin damağında kaldı
Baran_4856 haklısınız hocam. Evet 2012 gibi bir sistem ne zaman görürüz bir daha. Keşke görsek keşke. Ama ben size Hataya her yıl kar yağar demek istemiştim. Hani örtü yapar veya yapmaz fark etmeksizin. En az 1 kere yağış ve soğuk çakışır.
Gem kadar istikrarlı bi model gormedim ben. Helal olsun valla. Bugun yarin diger modeller önünde diz çökerse şaşırmayın.
Bakalım akşam ne verir...
Bu da örtülü kar aldığımız bir başka sistem. Burada kimseye karşı saygımı bozamam. Karşımdakinden de aynısını beklerim. İyi forumlar
Geçen şubat sistemi. Araba ve çimlerin üstü tutmuştu. Yer yer 3 ila 5 cm örtü olmuştu