Sahutt tarafından yazılan gönderiler

Arkadaşlar selamlar. Yazımı tamamlamıştım. Fakat paylaşma fırsatı bulamadım. Öncelikle affınıza sığınarak yazıma başlıyorum.

Bölge geneli olarak bir hafta kadar hafif, orta kuvvette ve mevsim normalleri civarında yağış alıyoruz. Sıcaklıklar da çok yüksek değil. Normallere yakın seyrediyor. Yağış olmadığı geceler ve sabahın erken saatleri soğuk ve sisli.. Yağışlı havalara en azından önümüzdeki 6 7 gün veda ettik diyebilirim. Gündüzleri serin, ılık havalar etkisini gösterecek. Sabah erken saatler ve gece saatlerinde ise soğuk ve ayaz kendini iyice hissettirecek.

Yılbaşına da yüksek ihtimalle yağışsız, sıcaklık olarak normaller ve normallerin yer yer birkaç derece altında gireceğiz. Şu anki sayısal modellere ve verilere göre konuşuyorum. Elbette henüz 8 günlük bir süre var. Bu 8 10 gün içinde bölgemizin neredeyse hiçbir yerinde kar beklentim bulunmamaktadır. 1000+rakımdaki yağış geçişleri hariç elbette. (Geçtiğimiz yağışlı sistemde Toroslar ve bölgenin yüksek kesimleri güzel kar yağışları aldı..) Sonrasında Ocak ayının 2.haftasına yetişmeden bir sistem ihtimali var. Gayet potansiyelli bir sistem ihtimalinden söz ediyorum. 0 metreye kar yapar mı emin değilim. O kadar güçlü bir sistem değil. Ama rakımı epey düşürebilecek bir sistem. Tarih Ocağın 7, 8, 10 u. O sistemde Kahramanmaraş, Tufanbeyli, Pozantı, Toros ve Amanoslar ile birlikte bölgenin yüksek kesimlerinde ciddi kar yağışları gözlemleyebiliriz.. Daha alçak kesimler için konuşmam gerekirse biraz daha yılbaşını bekleyip sistemi netleştirmeliyiz tam bir şekilde konuşmak için. İhtimal var mı? Takibe değer mi? Her ikisinin de cevabı evet... Takip ediyorum arkadaşlar. Gelişmeleri aktarmaya devam edeceğim. Kendinize çok iyi bakın. Sağlıkla kalın efendim...

Şu tarz gelirse Doğu Akdeniz'in doğusuna kar yapar. Hatay, Maraş, Kilis, Antep civarına...

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Meteoroloji Mühendisleri odasından kamuoyu duyurusu👇🏻