Eline emeğine sağlık Sahutt hocam
Teşekkürler ❤️
Yorum bırakmak için üye olmanız gerekir
Zaten hesabınız var mı? Oturum açın.
Şimdi giriş yapTopluluğumuzda yeni bir hesap için kaydolun. Bu kolay!
Yeni bir hesap oluşturEline emeğine sağlık Sahutt hocam
Teşekkürler ❤️
Arkadaşlar selamlar. Yazımı tamamlamıştım. Fakat paylaşma fırsatı bulamadım. Öncelikle affınıza sığınarak yazıma başlıyorum.
Bölge geneli olarak bir hafta kadar hafif, orta kuvvette ve mevsim normalleri civarında yağış alıyoruz. Sıcaklıklar da çok yüksek değil. Normallere yakın seyrediyor. Yağış olmadığı geceler ve sabahın erken saatleri soğuk ve sisli.. Yağışlı havalara en azından önümüzdeki 6 7 gün veda ettik diyebilirim. Gündüzleri serin, ılık havalar etkisini gösterecek. Sabah erken saatler ve gece saatlerinde ise soğuk ve ayaz kendini iyice hissettirecek.
Yılbaşına da yüksek ihtimalle yağışsız, sıcaklık olarak normaller ve normallerin yer yer birkaç derece altında gireceğiz. Şu anki sayısal modellere ve verilere göre konuşuyorum. Elbette henüz 8 günlük bir süre var. Bu 8 10 gün içinde bölgemizin neredeyse hiçbir yerinde kar beklentim bulunmamaktadır. 1000+rakımdaki yağış geçişleri hariç elbette. (Geçtiğimiz yağışlı sistemde Toroslar ve bölgenin yüksek kesimleri güzel kar yağışları aldı..) Sonrasında Ocak ayının 2.haftasına yetişmeden bir sistem ihtimali var. Gayet potansiyelli bir sistem ihtimalinden söz ediyorum. 0 metreye kar yapar mı emin değilim. O kadar güçlü bir sistem değil. Ama rakımı epey düşürebilecek bir sistem. Tarih Ocağın 7, 8, 10 u. O sistemde Kahramanmaraş, Tufanbeyli, Pozantı, Toros ve Amanoslar ile birlikte bölgenin yüksek kesimlerinde ciddi kar yağışları gözlemleyebiliriz.. Daha alçak kesimler için konuşmam gerekirse biraz daha yılbaşını bekleyip sistemi netleştirmeliyiz tam bir şekilde konuşmak için. İhtimal var mı? Takibe değer mi? Her ikisinin de cevabı evet... Takip ediyorum arkadaşlar. Gelişmeleri aktarmaya devam edeceğim. Kendinize çok iyi bakın. Sağlıkla kalın efendim...
Kışı ne zaman hissedeceğiz?
Dağlara kar geliyor mu?
Yılbaşında kar var mı?
Kıyılarda kar ihtimali??
Ocağın durumu?
Merak ettiğiniz tüm soruların cevabını bu akşam yapacağım analizde vermeye çalışacağım. Ek olarak sorularınızı da yöneltebilirsiniz. Hayırlı günler 😊
Şu tarz gelirse Doğu Akdeniz'in doğusuna kar yapar. Hatay, Maraş, Kilis, Antep civarına...
Oguzhan haklısın abim. Yağış çok sıkıntılı. Modellerin çözmeye çalıştığı bir ay sonu var. Lehimize sonuçlanması daha olası bir ay sonu. İnşallah kaçırmayız. En azından yağmura, dağlarımızın artık kar yağışına ihtiyacı var.
Ayın 23 24 ü gibi olan sistemde kıyılara kar zor görünüyor.400 metreye kadar düşer sınır. Soğuk yetersiz. Bazı merkezler bu şekilde gelirse sürpriz yapabilir. Takip ediyoruz bakalım
Meteoroloji Mühendisleri odasından kamuoyu duyurusu👇🏻
Bahsedilen kadae kötü değil. En azından değişim sinyalleri var. Güçlü de bir Azor var 240 ta da 192 den sonrası değişime çok açık.. Avrupa'daki alçağa destek olarak bir yüksek basınç lazım. Sonrası tertemiz senaryo
Kıyılar için erken gibi
Bakalım Aralık sonuna ihtimalimiz var kıyılar için de. Yüksek bir ihtimal değil. Ama takipteyim
Whisper yoksa bu bir ipucu mu dayı 😎😎
Evet 17 18 değil de ayın 20 sinden sonraki periyodunda ülkemize sistem inme olasılığı hiç az değil.. O zamana kadar ılık ve sabahları serin havalara devam diyoruz.. O tarihten sonra bölgenin yüksek kesimlerine kar mevzularını konuşmaya başlarız. Kıyılar?..
Semih Ö. geçmiş olsun abim
Uzun vadede bariz değişim var. ECMWF'ye de bakalım bakalım
Whisper hareketlilik bir başlasın bir toplansın millet, modeller heyecan vermeye başlasın inşallah boş durmayız dayı