Toca_Tr23 hayırlı olsun. Çarşamba'dan itibaren sıcaklık sorunu da olmaz.
Sahutt tarafından yazılan gönderiler
-
-
Kar haritasına bak. Doyamıyorum bakmaya😎
-
GFS sabah toplam kar... Senaryo ortalaması Hatay için 5 cm kar diyor. Bu sefer olacak mı?
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. -
Bizim Antakya'ya bile 2 dir kar veriyor. 10 cm kar vermiş. Hadi hayırlısı. Hayırlı geceler arkadaşlar.
-
Azor çok dirayetli görünüyor. Güzel bir sistem inişi olabilir
-
ULL bağlantısını koparmadı. Bakalım devamı nasıl olacak
-
Yetiş Sahutt !

Yettim yettim
-
-
Allah rahmet eylesin. Başınız sağ olsun hocam. Mekanı cennet olsun
-
cografyaciburak ülkenin güney kesimleri için fikriniz nedir hocam?
-
GFS çok mu yavaş güncelleniyor? Uzun süredir 6 saat güncellenmiş sadece
-
Hayırlı akşamlar arkadaşlar. Derslerin yoğunluğundan yemek yemeye bile fırsat bulamıyorum.. O yüzden pek fazla yazma fırsatı bulamıyorum. Ama modelleri takipteyim...
Öncelikle önümüzdeki sistemde kıyı ve düşük rakımlı şehir merkezlerinde kar beklentim bulunmuyor maalesef. En azından ayın 20 sine kadar kıyılarda kar ihtimalini konuşamayız. Pek mümkün görünmüyor çünkü. Fakat iç kesimler gelen herhangi bir sistemde soğuma yeterli olacağından yağışı kar olarak alıyor. Önümüzdeki sistemde de 1000 rakım üzeri yerleşkelerin tamamında kar görülebilecek. Toroslar, Amanoslar, Beyşehir, Tufanbeyli, Pozantı vs yerlerde Salı akşam saatlerinden itibaren yağış kara dönüyor. 1300 metre üzerinde direk kar olarak başlar yağış büyük ihtimalle.
Yağış konusunda Akdeniz kıyılarının tamamı önümüzdeki bir hafta kuvvetli yağış alacak. Yağış bakımından çok güzel ve kimi yerde afet düzeyinde yağış olasılığı var. Özellikle Antalya açıkları.
Sonrasında ayın 20 sine doğru bir tık daha sert bir sistemin kapımızı çalma ihtimali bulunuyor. Bu sistemde kar olasılığını konuşabiliriz. O zamana kadar maalesef Kahramanmaraş'ta da kar pek mümkün görünmüyor. Sıcaklık dahi hiç uygun değil. Ama ayın 20 sinden sonra hareketlilik devam ediyor. Bu tarihten sonra kar görme ihtimalimiz epey yüksek görünüyor. Güney enlemlere sert bir salınım olasılığı çok yüksek görünüyor.. Bakıp görelim. Süreci takipteyim. Elimden geldiğince sorularınıza cevap vermeye çalıştım. Hayırlı akşamlar diliyorum 🙌🏻
-
Hocalarım Malatya için önümüzdeki haftalar tahminler nelerdir?
Pazar günü yağış başlar. Sıcaklık kar değerlerinin bir tık üstünde. Yağmur olarak başlayan yağış, akşam saatlerinden sonra ve Pazartesi yavaş yavaş yerini kar yağışına bırakır ve hafta boyu kar devam eder. Hayırlı akşamlar dilerim...
-
08.01.2022 Ocak Cumartesi
İstanbul, Bakırköy, İSTHAVALİMANI En Düşük Sıcaklık 9.4°
Başarılar hocam Angora
-
Tüm modelleri takip ettiğimi söyleyemem. Ama en iyi ihtimalle 10 15 gün daha bölgemizde kuru soğuk bile yok. Ilık sakin yağışsız havalar kendini göstericek. Ayın 15 ine doğru bir salınım ihtimali var. Gücü belirsiz. İzlanda kökenli olabilecek bir sisteme benziyor. Bol bol yağış bırakır öyle olursa. Soğuklar güçlü olmaz ama. Bakalım. 1 hafta takip etmemiz gerekiyor modelleri..