Bu sene az malesef🙄 sebebi ise burada ki tünel inşaatları. Çoğu kestane ağacı Malesef telef oldu. Onların yerine genç kestane fidanları dikildi başka yere. 10 sene sonra anca ürün verir onlarda
Gerçekten üzücü ☹️☹️
Yorum bırakmak için üye olmanız gerekir
Zaten hesabınız var mı? Oturum açın.
Şimdi giriş yapTopluluğumuzda yeni bir hesap için kaydolun. Bu kolay!
Yeni bir hesap oluşturBu sene az malesef🙄 sebebi ise burada ki tünel inşaatları. Çoğu kestane ağacı Malesef telef oldu. Onların yerine genç kestane fidanları dikildi başka yere. 10 sene sonra anca ürün verir onlarda
Gerçekten üzücü ☹️☹️
hatay sıcak memleket kar yağıyormu oralara ? az yağar heralde belki her sene bile yağmaz. ( merkeze)
Hatay ılıman ve yağışlı bir bölgedir. Kar yağar. Genelde senede 1 veya 2 örtülü örtüsüz fark etmeksizin kar yağar. Her sene örtü olmaz. Ama sıcaklık ve yağışın çakıştığı sistem veya sistemler oluyor. 2016 17 senesi en belirgin senedir. 3 4 sistem takip ettik. Hatay'da. Muhteşemdi. 2 kez de örtülü kar olmuştu.
Bu da sıcaklık ve yağışın çakıştığı bir başka sistem. Son 72 saatte değişen ve merkeze hiç kar bırakmayan. Geçen sene örtülü örtüsüz hiç kar görmedim. Daha çok Sibirya kökenli sistemler bu coğrafyada kar bırakır. Adana ve Mersin'de ise kar sürprizdir. Genel anlamda şehir merkezlerinde çok fazla sıcaklık ve yağış denk gelmez. Antalya bir ihtimal olabiliyor. Osmaniye şehir merkezinde ise şu ana kadar meydana gelen - MGM tarafından ölçülen - kayıtlarda bir kar yağışı yok. Osmaniyedeki akrabalara sordum. Burada hayatımda hiç kar görmedim dediler. MGM yi doğrular nitelikte. Bu da şaşırtıcı
Yok mu orada😅
Pazarlık yapma Ercan hocam :-D
Ben de çok seviyorum bunları😅 yağmur çok yağıyordu fazla duramadım kestane toplarken. Hava açsın da çuvalla gidicem🏃♂️🏃♂️
Göndermedin mi bize peki Hatay'a😜😜
Ona gerek yoktu ula bana sorsan bende öyle derdim 😅😅 bu kış kuzeyin efsane olacağı bir kış. Keza Antalya, mersin, Hatay nasibini alır 1 kere de olsa💣💣💣
Aboo 🏃♂️🏃♂️. Boşver Hatayı falan
Judah Cohen'e şu anki profil fotoğrafım gibi bir tahmin görebilir miyiz Accudan diye sordum...Bunun imkansız olmadığını söyledi
ECMWF GÜNCEL KIŞ TAHMİNİ
Kısaca Avrupa'nın büyük bölümünde (Türkiye dahil) sıcaklıkların uzun yıllar normallerinde;
Yağışın ise ülkemizin güney,bazı iç ve doğu kesimlerinde normallerin bir tık altında geçeceği öngörülüyor.
Anlamayanlar için açıklama da yaptım. Beni şahsen çok heyecanlandıran bir tahmin. Bir süredir normallerde bir tahmin görmüyorduk. 2017 de yanlış hatırlamıyorsam normallerin biraz üstüydü sıcaklık tahmini. Bakalım görelim...Güzel bir kış mevsimi bizleri bekliyor. ![]()
![]()
![]()
Arkada Ulus, Cebeci, Çankaya çalıyor. 😜🏃♂️
Hs ailesi herkese günaydın yavaştan kış sezonu başlayor gibi bende burda yerimi alıym dedim inşallah bol karlı sistemler kovalarız
Günaydın İsmail. Hoşgeldin sen de. Hayırlı sabahlar herkese
Netin ayıbi bu benim değil..Her seye geç kaldık bu gece ..
Sahutt eline emeğine sağlık abim..
Öyle valla dayım. Teşekkür ederim :koşma:
Sade2020 yağış konusunda ise şimdilik pek bakmıyorum modellere. Daha 10 gün var.
Ancak gidip GFS ye baktığımda tam da belirttiğim tarihte bölge geneli yağış var🙃
Sade2020 öncelikle teşekkür ederim.
Bünyamin Sürmeli söylemiş olduğum gibi CFSV2 tahminlerini baz alarak yapıyor aylık tahminlerini. Aylık ortalama olarak benim de baktığım hatta üstte attığım modeldir.
Kendisi de videolarında bu tahminlerin ortalamaya göre alındığını belirtiyor. Üstte benim de yazdığım gibi bir yorum biraz önce sayın Sürmeli'nin videosunda gördüm. Aynı modeli yorumladı çünkü. 🤷🏻♂️
Paylaşmadan geçemeyeceğim. Muazzam bir güncelleme
evet fransız yapım sitede o tarihte bursaya baktım bursaya kar hiç yağmamış gğndüz 8.7 derecede kalıp yağmur yağmış..
Yine kötü bir sıcaklık değil. 2011 12 sonbaharı da çok iyiydi yanlış hatırlamıyorsam