Sinan ben bir şey buldum. Meşhur kışımızdan önceki Sonbahar'da hem de. Zehirli oku atıp kaçtım🏃♂️
Sahutt tarafından yazılan gönderiler
-
-
Whisper eline sağlık dayım. Dün gece güncelinde Trakya'ya kadar indi kar sınırı. Sezon başlıyor yavaştan. Sistem geliyor, iniyor, Avrupa'ya kaçtı. Trakya'dan giriş yaptı. 216 h İstanbul kar yağışlı. Akşam da verirse tamamdır... Vs vs vs. Özlemedik mi😜😜🏃♂️
-
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Kar ikonlarını da gördük
-
-
Herkese selamlar. Eylül ayını bitirdik. Ekim ayına girişimizi yaptık. Sıcaklıklar bir süredir çok stabil seyrettiğinden ben de pek tahmin veya değerlendirme yapmadım. Gerek duymadım. Yağış olarak Eylül ayını bu şekilde kapattık;
Sıcaklık olarak da mevsim normallerinin birkaç derece altında kapattık. Şu an Eylül değerlendirmesi yapmayacağım. Genel olarak yazdığım gibi geçirdik Eylül ayını...
Gelelim Ekim'e.....

Ekim ayı için CFSV2 nin verdiği harita. Bölgemiz dahil tüm ülkeyi normallerden 1- 4 derece daha soğuk vermiş. Kuzey kesimlerde mora kaçan renk skalasını çok uzun zamandır göremedik. Beni şaşırttı açıkçası.
Yağış haritasını da bu şekilde vermiş;

Yağış konusuna çok detaylı girmeyeceğim. Bölge adına genel bir yorum yapacak olursam(bu haritaya göre)
Bölgenin Batısı kurak
Orta kessimleri aşırı kurak, Doğusu ise hafif kurak şeklinde geçeceği öngörülüyor.
Batı Avrupa ılık ve yağışlı, Doğu Avrupa ise soğuk ve kurak bir Ekim ayı geçirecek diye bir yorum yaptım bu modele göre...
Elbette tek bir modele bağlı kalmak doğru olmaz, fakat yaptıkları son Eylül tahmini gayet başarılıydı.
Gelelim önümüzdeki 2 haftanın değerlendirmesine;
Sıcaklıklar önümüzdeki birkaç gün normaller ve biraz altında seyredecek. Özellikle gece saatleri artık tüm bölgede üşütüyor. Ayın 8 9 una kadar sıcaklıklarda önemli bir değişiklik beklenmiyor bölge genelinde. Fakat sonrasında ayın 10-11-12 sinde sıcaklıklarda hissedilir derecede artış gözlemlenecek. Bu birkaç günlük ısınmanın ardından hareketli günler başlayacak. Sıcaklıklar kademe kademe azalış trendine girecek uzunca bir süre. Yağış konusunda hem bölgenin doğusunda hem Batısında yağış ihtimalleri söz konusu. Azımsanmayacak düzeyde bir yağış ihtimali mevcut. Ayın 12 sinde başlıyor hem sıcaklıklarda azalış hem de bölge geneli yağış ihtimali. Ayrıca Toros Dağlarında yılın ilk kar yağışı da Kasım ayını beklemeyecek gibi duruyor. Sonbahar tahminimde erken kar yağışından bahsetmiştim.Yine de henüz 15 güne yakın bir süre var. Detaylar iyice netleşsin kesin bir dille konuşuruz. Herkese sağlıklı,mutlu bir hafta diliyorum.
-
Sosyal medyada Accuweather'in kış tahminini sızdırdığı yönünde paylaşımlar var. Hatırlıyorum geçen sene de böyle bir paylaşım yapılmıştı.
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Gerçek olmasa bile güzel
Efsane-Semih böyle bir tahmin görmek sürpriz olur mu peki hocam?
-
Ayrıca Salı akşamı ve Çarşamba günlerinde Ardahan, Kars ve Erzurum merkezde kar olasılığı çok yüksek. Örtü dahi bırakabilecek bir yağış mevcut.
-
Günaydın hayırlı sabahlar
-
-
Senin aşının içine ne koydular bende olmadı
Aşının etkilerini biliyorsan şayet böyle bir yorum yapmazsın. Bilmiyorsan da araştır.
-
gecmis olsun sahutt bir iki gun surecek ama azalarak. genel izlenimim 2. gunde bogaz agrisida yapiyor kimi bunyede
Teşekkür ederim hocam. Sabahtan daha kötüyüm şu anda. Gözlerimi açacak halim yok
-
Doğruysa benim tahminim 2-0 önde
Doğru değil Mustafa 🙃
-
Sosyal medyada Accuweather'in kış tahminini sızdırdığı yönünde paylaşımlar var. Hatırlıyorum geçen sene de böyle bir paylaşım yapılmıştı.
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Gerçek olmasa bile güzel
-
-
Geçmiş olsun aşı sıkıntı bendede neler yaptı özelikle 1. Doz . 2 güne atlatırsın
Teşekkür ederim. Bende 2.doz sıkıntı yapıyor şu an. 1 de fazla bir şey olmadı kol ağrısından başka.