Bence - 12 den de duser
Herkes 0 çeker diyosun?
Yorum bırakmak için üye olmanız gerekir
Zaten hesabınız var mı? Oturum açın.
Şimdi giriş yapTopluluğumuzda yeni bir hesap için kaydolun. Bu kolay!
Yeni bir hesap oluşturBence - 12 den de duser
Herkes 0 çeker diyosun?
Belli değil
Yoksa istasyon?
Sinan -16 okudum. Kalbim durdu ????
Bu arada Amanoslar bembeyaz. Demin hava açtı. Güzel bir görüntü vardı. Hava açsın fotoğraf paylaşırım. Çok mutluyum valla dağlara bir kez daha kar yağdığı için. Tarih 10.04.2021
Haklısın Whisper biliyorum bunu.
Toca_Tr23 nedir bu şanssızlık!? Konya'da 40 cm yi aşan yerler var. Keza Seydişehir de güzel bir örtüye sahip şu an. Beyşehir 2dir hayal kırıklığı yaratıyor. Sebebi Göl sanırım. Çünkü aynı sıcaklıkta size yakın noktalar yoğun kar ve örtü alırken sizde böyle olmasının başka mantıklı açıklamasını bulamıyorum ben.
MGM nin şu saatte Hatay-Antakya da beklediği sıcaklık 19 derece
Anlık Antakya 10.5 derece. Bütün 600 ve üstü yerleşkelerde kar görülür bugün. Ki Adana ve Mersin'in yaylalarından birsürü fotoğraf gördüm sosyal medyada.
09 Nisan 2021 20.00
11 Nisan 2021 12.00
Kuvvetli ve yükseklerde yoğun (5-20 cm, yükseklerde 20-40 cm) olmak üzere kar yağışları beklendiğinden ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.
Diye bir tahmin yapmış MGM. Yani yarın 12 ye kadar.
Şu da 3 günlük tahmini. MGM 3 günlük tahminde de yanılırsa kapatsın kepenkleri. ??
Sahutt hocam biraz çatıları biraz arabaları örttü bu yağış ne zaman olur sizce ? öğleden sonra akşama kadar mı mgm nün dediği gibi ?
Yani bir baktım da Ecmwf bu dakikadan sonra yağış olmaz demiş. GFS yağış daha devam edecek demiş. İCON çok cılız yağış vermiş. Ancak MGM abimizin kısa vade tahmininde yanıldığını pek görmedim ben
Doğu Akdeniz’de Kuvvetli Yağış Bekleniyor!
Beklenen Hadise
Gökgürültülü Sağanak Yağış
Beklendiği Yer
Yapılan son değerlendirmelere göre; bu gece saatlerinden sonra Adana ve Mersin çevreleri ile zamanla kıyı kesimleri başta olmak üzere Hatay’da yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Yağışların 1000 m üzeri yüksek kesimlerde (Toroslar mevkiinde ) yer yer yoğun kar yağışı şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Kuvvetli yağışların oluşturabileceği ulaşımda aksamalar, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, yüksek kesimlerde buzlanma ve don, kuvvetli rüzgarla birlikte tipi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.
Başlama-Bitiş Zamanı
09.04.2021 23:00-10.04.2021 23:59
Hadisenin Şiddeti
Kuvvetli Yağış
Oluşması Muhtemel Riskler
Ulaşımda Aksamalar - Su Baskını - Yıldırım - Buzlanma
Dağlar son bir kez beyaz gelinliği giyecek. ?
Sahutt hocam kar miktarı bakımından tahmininiz nedir mgm 5-20 cm yüksekleri ise 20-40 demiş, burası için tahmininiz nedir ?
Mgm güzel demiş. Daha fazlası olacağını düşünmüyorum. Bilek boyu bir örtü, yükseklerde diz boyu örtü bekliyorum
Ekimde 35 dereceyi gördük yazın böyle sıcağı görmedik
Adana İncirlik üssü 49 ölçtü söylediğim günde. Rekor gelmedi ama... ???
Olsun olsun ekim ayında bile 30 derece Ve üstünü gördük
Biz Eylül ayının sanırım 17 sinde hissedilen 44 ü gördük.
Yalnız Nisan sonu böyle bir soğuma sıkıntı yaşatır. ??
eline sağlık Sahutt ben bir beşiktaşlı olarak bu kadar güzel anlatamazdım :alkıs:
Estağfurullah. Ben gördüğüm ve izlediğim kadar anlattım.