Sahutt tarafından yazılan gönderiler
-
-
hocam cümle biraz karışık gibi bunu yazar mısınız yanlış anlaşılma olabilir cünki saygılar Sahutt Eğer siz iman eder ve şükrederseniz Allah size niçin azap etsin? Allah şükre karşılık veren ve her şeyi bilendir
Böyle okudum böyle bilirim hocam. Düzelttiğiniz için teşekkür ederim
-
Kısa vadedeki sistemimize akşam hazır olacak olan tahminimle son noktayı koyacağım. Ancak kısa vadede diğer modellere göre daha başarılı olan ECMWF yağışımızı geçen güncellemelere göre bir tık arttırmış. Yaklaşık 12 15 mm ler verilmiş Hatay ve Osmaniye için. Bizi mutlu eden bir sayı değil bu. 40 mm nin artmasını dilerken tekrar elimizdeki yağıştan olduk. Buna da şükretmekten başka yapacağımız pek bir şey yok. İnşallah GFS orta ve uzun vadede çok bozmadan gelir. Çünkü uzun süreli ve yoğun bir yağışa bütün bölgenin ihtiyacı var.
Nisa Suresi, 147. ayet: "Eğer şükreder ve iman ederseniz, Allah size niçin azap etsin? Allah şükrün karşılığını verendir, bilendir."
-
Bütün şehirlerin diyagramı güncellenir güncellenmez hemen paylaşacağım. Bakalım senaryolarda durum ne
-
Mart ayının 2.haftası için sistem ihtimali artıyor. Bu gelecek sistemden soğuk ve yağış açısından çok daha güçlü görünüyor. Vade henüz uzun. Takibe başlayalım bakalım bu sistemi. Diyagram da Mart 10 una doğru sinyal veriyor. İnşallah bol yağışı ile gelen bir sistem olur. Sistemde Doğu Akdeniz'de de kar ihtimali var. İhtimal %15 civarında(Hatay ve Osmaniye için) . Bilginiz olsun....
-
Önümüzdeki yağışlı sistemde asıl yağışı Hatay, Osmaniye, Kıbrısın kuzey ucu alıyor. Hatay'ın hemen güneyinde muhteşem bir yağış söz konusu. 100 km kuzeyli hareket ederse az çok Şubat ayındaki kurak sürece bir nebze olsun çare olur. Yarın akşam detay vereceğim
-
Sahutt hocam 28 inde bir şeyler gözüküyor tahmininiz nedir? 5-10 cm alır mıyız hocam

Hocam bir bakındım. Sizin hemen güneyiniz yaklaşık sizin 2 katınız kadar yağış alıyor. Ancak Beyşehir'in alacağı yağış az görünüyor. Seydişehir tarafı 12 15 cm leri zorlar. Ancak sizde tahminimce ufak bir örtü olur. Ki sıcaklık sorunu olmaz ve yağış direk kar olarak başlarsa 4 5 cm örtü görebilirsiniz. İnşallah diyelim. Sizin için takipteyim
-
Sahutt hocam 28 inde bir şeyler gözüküyor tahmininiz nedir? 5-10 cm alır mıyız hocam

Az çok bir şeyler var sizde... İnşallah güzel bir örtü alırsınız.
-
Günaydın herkese hayırlı sabahlar bol kazançlar
-
Toca_Tr23 eline sağlık hocam
-
Azorun konumu italya ya yarayabilir. Azorun italya da bir kolu olmasi lazim
Şu görüntüde İtalya ile hiçbir bağlantı yok hocam. Bu arlanmaz Azor şimdi çıktı piyasaya. Polar Vortexi ikiye böldü bölecek. Kolay değil bu görüntüler
-
Akdeniz bir tepki ver be. Bari ucundan göster sadece
-
Ben gayet de beğendim. Azor vortexi böldü be. Ama tek sıkıntı bu mükemmel sinoptikte bile atlantikteki abler
-
Bu günlerde model falan takip edemiyorum pek. Ama GFS nin akşam çalıştırmasına bir göz gezdirdim. Önümüzdeki pazartesi için gayet güzel görünüyor. Kıyılar ve rakımı düşük yerler için muhteşem bir kış sistemi. Serin ve yağmurlu hava. Yine kıyı sistemi olabilir. İç kesimler kar alır bu görüntüye göre. Beyşehir de yağış anında sıcaklık sıkıntısı yaşamaz gibi görünüyor. Ancak yağış az. Maraş için kaydadeğer bir yağış yok şimdilik.
Vade yaklaşsın detaylandırırız....
-
Kahramanmaraş ve Beyşehir'de şu görüntüde bile kar yapabilecek düzeyde sistem.