Sahutt hocam eyvallah burayı da kattığınız için inşhallah hayırlısıyla güzel kar alırız hocam
Rica ederim ne demek. İnşallah bu akşama doğru gözünüz pencerede olsun hocam
Yorum bırakmak için üye olmanız gerekir
Zaten hesabınız var mı? Oturum açın.
Şimdi giriş yapTopluluğumuzda yeni bir hesap için kaydolun. Bu kolay!
Yeni bir hesap oluşturSahutt hocam eyvallah burayı da kattığınız için inşhallah hayırlısıyla güzel kar alırız hocam
Rica ederim ne demek. İnşallah bu akşama doğru gözünüz pencerede olsun hocam
sahut hocam peki kahramanmaraşta yolları tutacak mı kaç cm senin tahminlerin nedir Sahutt
Bunu bilemem ben. Yoldan kaç araba geçer ???. Çok zorlama sen. Bak rahatına...
Beklentim çarşamba öğlen soğuk ve yağışı çakıştırması. Bu güncellemede
GFS öğlen güncellemesi inşallah bu saatten sonra bozmaz artık.
GFS kuzeyli rüzgar çarşamba zorlamaz. Öğlene doğru başlar. Başlar başlamaz kar başlar diyor. GEM ancak akşam kuzeyli rüzgara döner diyor. GFS bunda istikrar istiyoruz.
Ben yağış durumu için modellere bakmaya devam edeceğim. GFS nin öğle çıktısına bakacağım. Ancak olumlu bir değişim olmayabilir.
Mkaymaz21 evet hocam. Sıcaklık kuzeyli rüzgara döndüğü zaman soğuk girişiyle birlikte kar başlar. Ancak bu ne zaman olur modeller kestiremiyor. Bir model öğlen başlar diyor öteki farklı bir kafada. İklimimiz o kadar zor bir iklim ki.... Bazen bu tarz sistemleri çözme konusunda sıkıntı yaşayabiliyor. Yağış için kısa vadede İCON modeline bakarım. Ve İCON perşembe öğlene kadar yağış sürer demiş. Yağış miktarını ancak yarın akşamki çıktıları gördükten sonra kesin bir dille konuşabiliriz. Dediğim gibi bazen tecrübe bu tarz sistemleri çözme konusunda modellerden daha başarılı olabiliyor.....
Sisteme 50 saat kalmışken artık model takibi yapmaya gerek yok arkadaşlar.
Şöyle bir gözden geçirelim...
Adana, Mersin ve Osmaniye'de havada şöyle 1 saatlik bir kar yağışı beklentim var hala. Yağış keserken kar görülecek orada da. Kahramanmaraş güzel örtülü bir kar yağışı alacak. Çarşamba gününden yağış sonuna kadar güzel örtü oluşumu gözlemlenecektir. Beyşehir de bugün akşam başlayacaktır kar yağışı. Orada da örtülü bir kar var. Ancak hava da çok çok soğuk.
Hatay'da ise çarşamba sıcaklığı takip edeceğiz. Ne kadar erken sıcaklık düşüşü başlarsa. O kadar örtülü kar ihtimalimiz artar. Ancak sıcaklık yüksek kalıp yağmur devam ederse. O zaman sadece gece havada kar ihtimali olur. Bundan sonrası sıcaklık ve radar takibi kaldı
Bu arada bu ne demek oluyor?
Yani 30 senaryo ortalaması bile karlı demiş. Yani şunu anlayabiliriz. Tüm GEFS senaryoları o saatlere kar veriyor
Ecmwf hala vermiyor ya
Son gün verir en kötü artık. Soğuğu çözemedi ECMWF.
Herkese hayırlı geceler diliyorum.
Hadi bakalım o kar hataya gelecek :yumruk: :kas:
İnşallah hocam inşallah
Arkadaşlar size bir haberim var ki... Sormayın. Monyenne bile Hatay a kar koymuş ????
Ama hala tamamen bitme ihtimali de var demi.
Artık zor o ihtimal. Arkamıza yaslanıp bekleyeceğiz
Allahın izniyle çarşamba günü Hatay beyaz örtüye kavuşacak. Hala efsane potansiyelli bir sistem. Bunu da belirteyim. 10 cm şimdilik. Ama bir anda çok daha fazlası yansıyabilir modellere