Yağış kaç saat sürüyor?
Bu görüntüye yorum yapmak zor. Mesela paralel daha iyi gidiyor şu an. 72 h ta böyle değişim olabilir yağışta. Paralel güzel veriyor. GEM başladı şimdi. Ona da bakalım
Yorum bırakmak için üye olmanız gerekir
Zaten hesabınız var mı? Oturum açın.
Şimdi giriş yapTopluluğumuzda yeni bir hesap için kaydolun. Bu kolay!
Yeni bir hesap oluşturYağış kaç saat sürüyor?
Bu görüntüye yorum yapmak zor. Mesela paralel daha iyi gidiyor şu an. 72 h ta böyle değişim olabilir yağışta. Paralel güzel veriyor. GEM başladı şimdi. Ona da bakalım
Örtülük umut kalmadı o zmn
Niye kalmasın? Öğlen veriyordu ne güzel. Gece verir bu sefer. Hep söylüyorum. Bir güncellemeye bakıp üzülmeye gerek yok
Yağışı çok kıstı. Hemen yanı başımıza suriyeye verdi asıl ekmeği
Hangi güne denk geliyor
Çarşamba 13.00
Ağa peki biz sisteme göre konuşuyoruz da o anda atmosfer daha iyi olursa daha iyi yağış olmaz mı yani sistemin verdiği cm pekte önemli değil
İşte o anda atmosferin nasıl olacağını bu sayısal modeller hesaplıyor. %100 tutacak diye bir şey yok. Ama az çok öyle olur
GFS güncellemesi 72 H ta kar Hataya giriş yaptı
Artık faceye girmeme kararı aldım yoksa kıskançlıktan agliycam
Yok yok girme. İnşallah bize de nasip olur. ....
Üstelik hiçbir sene ile kıyaslama yapmaktan hiç hoşlanmam. Ancak dün biri 2012 diyordu. Bu görüntüde 2012 yi geçmek gibi bir derdimiz olmasın zaten ??. Hem bu kadar kar yağacak. Hem de onu geçti mi bunu geçti mi diye bakacak mıyız? ??. Saçma olur. Her Hataylının hep hatırlayacağı bir yıl olarak kalacak 2012. Daha güçlü bir sistem gelir mi allah bilir.
Herkesin tahminine saygı duyarım. Burada herkes fikrini beyan etmekte özgürdür. Ben tahminimi yayımladım. Orada duruyor. Güncelleme gerekir belki de bu akşam.
İroni olarak mı söylediniz yoksa gerçekten geçebilir mi
Bu görüntüye göre geçmesi mucize olmaz. Tabii bizim ilgilendiğimiz kısım. Önce kar yağsın. Sonrası gelir allahın izniyle
Artık 2021 deriz. Ancak ECMWF de vermesi lazım artık. Keskin bir dönüş yapmalı
Anladığım kadarıyla gfs de saat 18 civarında asıl yağış kar olarak başlıyot gece 2-3 ten sonra pek etkisi görünmüyor sıcaklık - değerlerde gözüküyor gece için şu durumda bile çok iyi örtü alabiliriz bir sonraki güncellemede inşallah yağış sabaha kadar devam eder o zaman daha da iyi olur
Aynen öyle. Kar yağışını erken başlatmış bu sefer. Ve yoğunluğu muazzam vermiş. Çok sağlam bir örtü olur bu görüntüye göre. 2012 mi diyordunuz ??.
windy saçmalıyor biraz. Yakinlastirdikca hatay daki kar miktarını arttırıyor. Fazla güvenirliği yok bu uygulamanin sanirim
Kar miktarı tam olarak merkez için 27 cm. Şu güncellemede. Windy kar kalınlığı konusunda ECMWFde tam yansıtabiliyor. Ama GFS de neden böyle bilemiyorum. Yakınlaştırıp ilçe ilçe bakın derim
Asıl yağışımız kar olarak düşüyor. Tam da hayalimdeki gibi....
Ne yapsak rekora falan mı oynasak.... ??