Akşam güncellemesi maç saatine denk geliyor devre arasi burdayim ben inşallah
Aynen ben de. Ama maç esnası bakarım yani güncellemeye.??
Yorum bırakmak için üye olmanız gerekir
Zaten hesabınız var mı? Oturum açın.
Şimdi giriş yapTopluluğumuzda yeni bir hesap için kaydolun. Bu kolay!
Yeni bir hesap oluşturAkşam güncellemesi maç saatine denk geliyor devre arasi burdayim ben inşallah
Aynen ben de. Ama maç esnası bakarım yani güncellemeye.??
İnşallah bu senede 17şubat veya 22 şubat da yağar şubat sonu sistemide varmiş birde onu tam bilmiyorum be kadar kuvvetli
Onu şimdiden kestiremeyiz. Güzel bir çıktı verdi GFS. Sessizce takip edelim bakalım. ??
Akşam güncellemesinde burada olurum bir iş çıkmazsa. İyi akşamlar.
Aslında farklı şeyler söylemiyoruz. 2012 hepimizin damağında kaldı
Baran_4856 haklısınız hocam. Evet 2012 gibi bir sistem ne zaman görürüz bir daha. Keşke görsek keşke. Ama ben size Hataya her yıl kar yağar demek istemiştim. Hani örtü yapar veya yapmaz fark etmeksizin. En az 1 kere yağış ve soğuk çakışır.
Gem kadar istikrarlı bi model gormedim ben. Helal olsun valla. Bugun yarin diger modeller önünde diz çökerse şaşırmayın.
Bakalım akşam ne verir...
Bu da örtülü kar aldığımız bir başka sistem. Burada kimseye karşı saygımı bozamam. Karşımdakinden de aynısını beklerim. İyi forumlar
Geçen şubat sistemi. Araba ve çimlerin üstü tutmuştu. Yer yer 3 ila 5 cm örtü olmuştu
Bu 2016 da aldığımız sistemin toplam kar yağışı değil. Yerde oluşan örtü
Bir derdim yok hataya her yıl kar yağıyor dediniz gülme krizine girdim sadece
Evet yağıyor. İspat etmem gerekiyorsa edeyim.
2017 den beri 4 sene olmuş demekki gerçekten hataya 5 yılda bir kar yağar düzgün olarak da 10 yılda bir diyelim
Hayır işte. Bu bilimsel bir yaklaşım değil. Hatay her yıl örtülü örtüsüz genel olarak 1 kez kar almıştır. 10 yılda bir demek akıl karı bir söylem değil
O yüzden her şeyden önce şükredelim. Bulunduğumuz durumdan ne kadar daha kötü bir durumdaydık. Bunları unutmayalım. Ocak sistemi gelene kadar Hatay 22 gün gram yağış düşmedi. Ülkenin en çok yağış alan şehirlerinden biri. 22 gün yağış almadı. Çok ciddi kuraklık riski vardı. Hala da var. Ama ocak sisteminde Allaha şükür çok iyi yağış aldık. Biraz olsun iyi geldi kuraklığa. O sistemde kar alamadık diye üzülenler, hiç gelmese daha iyiydi diyenler vardı. Oysa o sistem gelmese afet ile karşı karşıya kalacaktık şu günlerde. Bu yüzden hangi günlerden hangi günlere geldiğimizi unutmadan. Ne gelirse allahtan diyerek şükredelim.
Bence Akdeniz sahil şehri için gayet lüks bir durum bu. Çünkü işi hiç bilmeyen birine sor. Hatayda 5 yılda bir kar yağar der
Yani mesela Hatay. En son 2016 2017 kışında 3 tane çok soğuk hava dalgası olmuştu. 1 tanesinde örtülü kar. 1 tanesinde havada kar görmüştük. Bu sene ocak 1 sistem. Şubat için ise 3 sistem takip ediyoruz.