Hamzabeyli gol ![]()
![]()
Sahutt tarafından yazılan gönderiler
-
-
kardeşim bu sistemde maraş alabilecek mi kar ve bundan sonraki sistem ne zaman gözüküyor
Dün gece analiz yapmıştım oysaki. Kahramanmaraş da geçiyordu içinde. Neyse tekrar söyleyeyim . Kahramanmaraş kar görecek. Özellikle kuzey ve yüksek kesimlerinde güzel, örtülü bir kar yağışı gözlenebilir. Ancak şehir merkezi genellikle kar ağırlıklı kky alacaktır. Sıcaklık yeterince düşerse örtü ihtimali olabilir. Yaptığım tahminde de belirtmiştim...
-
Ne demiş atalarımız?
Mart kapıdan baktırır. Kazma kürek yaktırır.... ??
-
beyşehir hocam
Allahın izniyle bol bol fotoğraf atarsınız artık
-
sonunda kavuşacağız gibi hocam burası içinde :D
hayırlı olsun inşallahİnşallah hocam. Hayırlısı olsun. Siz nerede ikamet ediyorsunuz?
-
Vermeyi en çok sevdiğim uyarıyı da zevkle verebilirim şu an.
The content cannot be displayed because it is no longer available. Dün uyarı yaptığım yerlerin tamamına MGM turuncu uyarı yayınlamış. Antalya'nın doğusu ve Isparta için yoğun kar uyarısı verilmiş. 20-50 cm.
. Isparta için dün 60 mm yağış demiştim. Ama cm vermemiştim. Bütün yağışı neredeyse kar olarak alacağa benziyor.... -
Ama kışı kapatacak herhangi bir durum görmüyorum. ? Bizim adımıza her şey normal gidiyor. Biz her sene 1 sistem alırız. Ya da ucundan kaçırırız Şubat ayında olur genellikle. Daha şubata girmedik. 2 tane soğuk ve yağışlı sistem kovaladık. Bunlar kar da yapabilirdi. Ama sınırda kaldık ?. Kısmet diyip önümüzdeki sistemlere bakacağız...
-
Hatay kışı kapatti diyebilir miyiz?
Neden öyle bir şey söyleyelim? Önümüzde mis gibi yağışlar var. Koskoca Şubat ayı var. Kışı kapattı demek doğru olur mu? Biz zaten kışı hep karlı sistemlerle açıp kapatmıyoruz. Biliyor olmanız gerek. Geçen yıl kar şubat ayında yağmıştı. Yani şimdiden kapatmak istiyorsanız siz bilirsiniz. ?
-
Eline sağlık İnşaALLAH başarına başarı katarsın
Teşekkür ederim hocam

-
-
The content cannot be displayed because it is no longer available. The content cannot be displayed because it is no longer available. -
Şehir diyagramları:
The content cannot be displayed because it is no longer available. The content cannot be displayed because it is no longer available. The content cannot be displayed because it is no longer available. The content cannot be displayed because it is no longer available. The content cannot be displayed because it is no longer available. -
Eline sağlık Sahutt dostum.
Teşekkür ederim hocam...
-
The content cannot be displayed because it is no longer available. CAN hocamızın da tahminini baz alarak bir değerlendirme yapalım. Yukarıdaki görselde 30 Ocak tarihine kadar beklenen kar miktarı verilmiştir. Can hocamızın da belirttiği gibi klasik bir kış sistemi. Bölgemizde bol bol yağmur bırakır. İzlanda kökenli olduğu için. Kar görme ihtimali de 600+ rakımın altına inmeyecek. Kahramanmaraşın iç ve yüksek kesimleri hiçbir sıkıntı yaşamadan örtülü kar alacaktır. Keza Amanos ve Toros dağları da beyaz örtüsünü tazeleyecektir. Antalya, Mersin, Adana ve Hatay'ın yüksek kesimleri(Akseki, Elmalı, Döşemealtı, Çamlıyayla, Yenişehir, Aladağ, Feke, Pozantı, Saimbeyli, Tufanbeyli, Belen ve Hassa) kar alacaktır. Ufak bir örtü de olabilir. Rakım arttıkça örtü kalitesi ve miktarı da artacaktır. Bölgemizin düşük rakımlı yerlerinin kar alamayacağı artık kesinleşti diyebiliriz. En iyi ihtimalle sıcaklığın en düşük olduğu anda karla karışık yağmura dönebilir yağış Hatay ve çevresinde. Ancak o da çok az ihtimal. Bu tarz İzlanda kökenli sistemlerde zaten genel olarak düşük rakımlı yerlerin kar alma ihtimali pek mümkün olmuyor.
Önümüzdeki 10 gün düşmesi beklenen toplam yağış ;
Antalya ve çevresi: 50 mm + iç kesimler 200 mm yi zorluyor. Bu yüksek kesimlerde ciddi kar örtüsü demek.
Mersin ve çevresi: 10 15 mm +
Adana ve çevresi: 5 10 ve iç kesimlerde (Pozantı ve çevresinde) 15 20 mm+
Yükseklerde +5 ila 10 cm kar örtüsü
Hatay ve Osmaniye : 15 ila 20 mm yağış. Yükseklerde hafif bir kar örtüsü
Kahramanmaraş ve çevresi: 25 30 mm+ Cumartesiyi pazara bağlayan gece özellikle güzel bir yağış var. Sıcaklık çok sınırda. Birkaç derecelik oynamalarla örtülü kar olabilir şehir merkezinde.
Göller Yöresi (Isparta-Burdur) :60 70 mm+ şehir merkezlerinde kar olacaktır. Ancak örtü için vadenin yaklaşmasını beklemek daha doğru olacaktır.
The content cannot be displayed because it is no longer available. Hepinize iyi bir hafta diliyorum. Sağlıkla kalın.....
Sorularınızı detay vermeden cevaplamaya çalışacağım...
-
Sahutt kardeşim analizi bekliyoruz.
Güncellemelerden sonra yapacağız..