En yüksek 6.8
En düşük - 0.3
Herkese başarılar...
Yorum bırakmak için üye olmanız gerekir
Zaten hesabınız var mı? Oturum açın.
Şimdi giriş yapTopluluğumuzda yeni bir hesap için kaydolun. Bu kolay!
Yeni bir hesap oluşturEn yüksek 6.8
En düşük - 0.3
Herkese başarılar...
Akşam modellere bakıp tekrar konuşuruz. Sorularınızı da akşam güncellerinden sonra cevaplamaya çalışırım.
Modeller hala bize kar oluşturma ihtimali bulunan siklon konusunda tam bir mutabakat sağlayamamış durumda. Şu an için kar sınırı min. 500mt. Henüz kesin konuşmamız mümkün değil. Hatay için hala ihtimal var. Kahramanmaraş yüksek ihtimalle örtülü bir kar alacak. Keza Adana ve Mersinin iç ve yüksek kesimleri de öyle. Hatay ve Osmaniye hala belirsizliğini koruyor. Osmaniye için ihtimal çok az.
Yarın gece bir analiz yapmayı planlıyorum. Takipte kalabilirsiniz. Az çok kafamda ve modellerde belli olmaya başladı sistem. Hala belirsiz yerler var ama. Onlar da yavaş yavaş otursun. Konuşalım. ?
MrMyca sizin bulunduğunuz bölge de rakım açısından şanslı bir bölge. Bulunduğunuz bölgeye soğuk girişi perşembe gününü buluyor. O günden itibaren düşecek yağış kar olacaktır. Soğuk çekilmeden bir örtü söz konusu olur mu? Orası vade yaklaşsın konuşulur. İyi akşamlar diliyorum.
Ancak cm tahmini için erken....
MrMyca ecmwf bitsin bakarım. ????
Durumlar kötü gibi hatay icin yine kar alamayacaz sanirim.
Kötümser konuşmak istemiyorum. Ama maalesef görüntü o yönde. Henüz vade kısa vadeye bile girmedi ama. Siklon rotasına bağlı her şey. Soğuk çok erken çıkıyor. Şöyle bir 10 saat geç çıksa bizim için yeterli. Ve bu imkansız değil. Takibe değer en azından
Akşam güncellerinden sonra tekrar ufak bir değerlendirme yapalım
Antalya akseki bölgesi ne olur ??
Bir sıkıntı olmaz. Rakım sayesinde yağış kar olarak düşer
Hatay yine sınırda. Soğuklar çok hızlı çekiliyor maalesef. Kahramanmaraş sıkıntı yaşamayacak. Ancak Hatay için takipteyiz. İnşallah bu sefer sınırda kalmaz
GFS öğlen güncellemesi harika çıktı. Mersin Adanaya bile kar verdi. Fakat biz temkinli yaklaşmaya devam edeceğiz.
Güneydoğu efsanesi :kardan adam:
O kar yere düşmesi beklenen toplam kardı. Sıcaklık düşmediğinden uzun süre sulu kar yağdı. Yani GEM bunu da mı hesaba katmış dersen onu bilemem. ![]()