GEFS
Yorum bırakmak için üye olmanız gerekir
Zaten hesabınız var mı? Oturum açın.
Şimdi giriş yapTopluluğumuzda yeni bir hesap için kaydolun. Bu kolay!
Yeni bir hesap oluşturGEFS
ENS
17-18-19-20 OCAK GÜNEYDOĞU TAHMİNİ
🌨️ Arkadaşlar herkese selamlar.Kar haberi vermeye geldim☺️
🕛 Aralık ayinin 27-29-31’i , ardından ocak ayinin ilk günleri, sonrasında birkaç gün önceki birkaç santimlik örtü yapan bir sistemden sonra bir yenisi daha Gaziantep taraflarından bölgeye giriş yaptı.
❄️ Şu an Gaziantep’te yağış olan çoğu yerde kar var. Kar bolgenin doğusuna doğru etkisini arttıra arttıra devam edecek. Bölgenin şanslı yerleri Diyarbakır civarları olacaktır. Ama bölgenin çoğu noktasında ortulu kar beklentim bulunuyor. Örtü cm vs tahmini işine girmek istemiyorum dünkü değişkenlik gösterebilir. Çok hareketli bir sistem. Fakat bölgemizden kimsenin üzüleceğini düşünmüyorum. Hayırlısı ile kazasız belasız bir sistem olur insallah. Bölgemiz açısından kış su ana kadar şahane ilerliyor. Nazar değmesin diyelim. Böyle devam insallah. Herkese güzel bir hafta sonu diliyorum. 👀🔙❄️
ECMWF
Ben güncellemeden güncellemeye moral bozmamanız gerektiğini düşünüyorum. Önce önümüzdeki sisteme odaklanalım. Sonrası gelir.
GFS
Hatay'da 27 cm Sahutt
oturtmuş soğuğun üstüne yağış geliyor. Hatay sever bu tarz sistemleri. Ayrıca Güneydoğu olarak da daha yerdeki kar bitmeden yenisi geliyor. Bölge olarak güzel bir kış yaşıyoruz
Gfs sabah meteocielde niye güncellenmemiş acaba
Baskanim bana yürü desin … wriscuttern
Katılıyorum bu sene Batman'a sadece 35 cm kar yağdı halbuki her sene 2 m yağardı
Diyarbakır’a da bi 60-70 santim yağdı. Normalde 3-4 metre arasında değişirdi. Ha tekrar geliyor bu arada
Müthiş diyagram
17-19’unda da basit miktarlardan bahsetmiyoruz. Şu anki görüntülerde 10-14 santimlerden bahsediyoruz.
Yarın son sınavımi veriyorum. Akşamına ayin 17-19 ve 21’i için bir degerlendirme yapabilrim.
Şunu söylemeliyim. Son yılların kar bakimindan en iyi kışı bizim için bence. Sistem bitiyor. Bitmeden yenisini takibe başlıyoruz. Birkaç gün mola ve yenisi. 17-19 sonra ayin 21’i. Ondan sonra da 26’sina gözümüzü dikeceğiz gibi duruyor.
🔙 ECMWF ayin 17’si için fikir degistirmeye başlamış. Modellerin son güne kadar kafalarımın karışacağı bir sistem. Takip edelim 👀