GFS ortalaması yükselmeye devam ediyor. Bu sıcak çıktı denemelerinin arkası 1-2 senaryo derken artarak devam ediyor maalesef. Bu gidişata göre kışı kar açısından noktalamak üzereyiz.

Yorum bırakmak için üye olmanız gerekir
Zaten hesabınız var mı? Oturum açın.
Şimdi giriş yapTopluluğumuzda yeni bir hesap için kaydolun. Bu kolay!
Yeni bir hesap oluşturGFS ortalaması yükselmeye devam ediyor. Bu sıcak çıktı denemelerinin arkası 1-2 senaryo derken artarak devam ediyor maalesef. Bu gidişata göre kışı kar açısından noktalamak üzereyiz.

Tam hali ise böyle geldi.
Ana senaryo en uçuk ısınmayı vermiş. ENS -2 uzun vadede güzel diyagram
Emeğine sağlık dayı Whisper .
Yalnız bıraktık seni burada, tat tuz yok…
Yağışa odaklanmak lazım en azından ara ara etkili cepheler alıyoruz.
14 şubatta bari Kartepe’ye yağsın. İstanbul’dan ümidimi kesmeye başladım 😬
Bu senenin trendi maalesef kuzeyden sıyırıp giden soğuklar gibi duruyor
KKY var 40 rakımda
Tarihi soğuklar üzerimizde dönüp duruyor. Sinirim bozuldu, sürekli araya bir parazit girip sinoptiği mahvediyor. Azor kendini bir gösterebilse…
Yağış çekilmeye başladığında sıcaklıklar ancak daha uygun hale gelebiliyor. siklon rotası modellerin beklediğinden bile beter olmuş Trakya bile bekleneni alamadı. İki gün önceki gibi gelse İstanbul'da da seyirlik güzel kar görülebilirdi
Maalesef abi siklon rotası beklentininde altında dediğin gibi
Yarınki sistemde İstanbul batısı beklenti içinde olabilir. 4-7 cm kar örtüsü oluşabilir. Anlık sıcaklık takibi önemli, rüzgar profili yıldız-karayel beklendiğinden özellikle batı ilçelerimizde sürpriz oluşma ihtimali yüksek. Sinoptik dizilim Trakya ve nispeten Batı İstanbul için biçilmiş kaftan misali.
Aslında kendim harita hazırlamayı düşünüyordum ama böyle bir vakit bulamadım. Modelin beklentisine göre hangi kesimlerde kar örtüsü beklediğimi anlamışsınızdır diye düşünüyorum (Trakya sınırımız ve Avrupa yakası iç ve özellikle yüksek kesimleri ). Son olarak sürprizlere açık bir sistem ![]()
2–3 Şubat sürprize açık; beklenti düşük. Kaçan balık yine büyük. Son olarak ise rakım farkı ve rüzgar profilinin belirleyici olacağı, tam anlamıyla vur-kaç sistemi.
Başta Sinan başkanım olmak üzere emeği geçenlere teşekkürler çok daha iyi yerlere gelir umuyorum. 1-2 gün siteye bakamadık hemen SFS’yi açıklamışsın abi 🙂
İLK YARI YAĞIŞ