wriscuttern tarafından yazılan gönderiler
-
-
Yok hocam ilk siz demissiniz ayıp olur buyrun
Bana farketmez hocam başlıyorum o zaman
-
ben alcaktım ama sizmj paylasicaktiniz hocam
paylaşabilirsiniz hocam buyrun

-
ECMWF ben de bu geri dönüşe bizzat şahit olmak istiyorum. Model bozarsa bana kızmayın sonra

-

ECMWF'in geri vites yapmasına 29 dakika kalmışken GFS 30. senaryoyla sizi baş başa bırakıyorum
-
Yok abim..
Oraları hala harekete geciremedik maalesef.
Keşke sorsaydın..Neyse çokta önemli değil puanın var zaten
Puan önemli değil abi merak edip aldım öylesine

-
-
Bu arada gfs blokoja gitti fakat yağış yok ecwmfdem kötü yanii.
Ecwmf nin dün ve bugün verdiği dekleri görmedin mi orta halli sistem değil ortalamanın üstünde potansiyel taşıyor.
Potansiyel olarak değerlendiriyoruz en başta dediğin gibi, iyi akşamlar
-
Yağışın ve 850 hpanın ortalamasını baz alarak, sistemin ne kadar kuvvetli olup olmadığını belirlemek daha mantıklı aslında. Bu sistemde - 10 giriyor ve kuvvetli deklerimiz cephelerimiz görünüyor. Ecwmf ye göre.
Gfs ise dek vermediği için dediğin üzere "orta halli" sistem olmuş fakat ecwmf sistem için büyük potansiyel öngörüyorken ecmwfnin gösterdiklerini görmezden gelerek sistem "orta halli" olacak demek yanlıştır çünkü sistemin nereye evrileceği daha belli değil.
ECMWF'i görmezden gelmiyorum ki. Bana göre ECMWF'in verdiği orta halli bir sistem görüntüsü zaten. Tabii 850 ve 500 soğukları güçlenirse duruma tekrar bakarız ama genel düşüncem bu şekilde. GFS aslında daha potansiyelli bir görüntü sundu ULL öngörüp blokaja gitti.
Şimdiden bunları konuşup konuyu uzatmaya gerek yok umarım ikimizin de tatmin olacağı bir sistem yaşarız, 2 yıldır tam anlamıyla hasret kaldık kara

-
Orta halli dediğin sistem 850 hpada - 5 - 7 arası yağmur almaktır.
Orta hal bence göreceli bir kavram kimi 30 cm kar için der kimi benim gibi vıcık vıcık 5 cm kar için. Saygı duyarım senin ''orta hal'' tanımına

Bence kar açısından düşünmek lazım yağmurun kaç derecede yağdığıyla ilgilenmem, ne kadar yağdığıyla ilgilenirim
-
Ecwmf nin dün ve bugün verdiği dekleri görmedin mi orta halli sistem değil ortalamanın üstünde potansiyel taşıyor.
Bunları görerek orta halli bir sistem dedim zaten :?:

-
-
21-22 side çok güzel sonrasını niye takip ediyorsun her türlü potansiyeli taşıyor o sistede.
Bence en iyi haliyle bile orta halli bir sistem, çok yükselmeye gerek yok fakat şu ortamda her türlü tatmin eder
-
28 29 u da takip edelim uzun vade demeden
Uzun vade

-
Harici İçerik www.youtube.comDış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.Harici İçerik www.youtube.comDış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.