5-7 Şubat aralığında bizim için en iyi yağışı veren model ICON
Yorum bırakmak için üye olmanız gerekir
Zaten hesabınız var mı? Oturum açın.
Şimdi giriş yapTopluluğumuzda yeni bir hesap için kaydolun. Bu kolay!
Yeni bir hesap oluştur
5-7 Şubat aralığında bizim için en iyi yağışı veren model ICON
Bakalım öğlen verdiği %52’lerin arkasında duracak mı ?
Yoksa tek güncellemede verdiği ısınmayla o ihtimalleri %3’e mi düşürecek ?
Tabii ki bu vadeden yorum yapılamaz fakat görüyorsunuz değil mi ?
Tek güncelleme kötü geldi ve 6 saat önce %52 ihtimal verdiği yerde şu an %10 var.
Gerçekten Allah bizlere sabır versin bir hobidir takıldık gidiyoruz, hiç bir yerinde tutarlılık yok.
Bakalım öğlen verdiği %52’lerin arkasında duracak mı ?
Yoksa tek güncellemede verdiği ısınmayla o ihtimalleri %3’e mi düşürecek ?
Uzun vade %52
Kaçmasın kaçmasın sus, görmemiş gibi yapıcaz. Her şey bir şaka yaz ayı kapıda ![]()
![]()
wriscuttern hem 3ümüz aynı yerde oturuyoruz hemde hemsehriyiz
Biraz daha zorlarsak akrabalık çıkacak neredeyse 😁
Öğlen GFS’ye göre sahiller havada kar bile görmeyebilir 😂
Bu sistem geleceğine yağmur yağsa daha iyiydi
Öğlen GFS’ye göre sahiller havada kar bile görmeyebilir 😂
Elimizdeki dar alan modellerle verileriyle bu senaryo yazılamaz bir niyetini beli etsin Şubat 8 gibi yeni verilerle yaparız tahminimizi
Sağ olun hocam cevabınız için 🫡
İlk bir hafta Sinoptik haritalarında gider gelir önemli olan 1 hafta sonradan başlar 240 saatin içine alalım ilk önce
Hocam şimdiden sormak doğru değildir mutlaka fakat Türkiye ihtimali yüksek mi sizin gözünüzde ?
Ve bu ihtimal gerçeklirse sizce ülkemizin hangi bölgesi daha şanslı olur
Hocam artık bir şeyler netleşti mi İstanbul Avrupa yakası Bayrampaşa tarafı örtülü kar yapar mı ya da hava da mı göreceğiz
Örtülü kar ihtimali Avrupa yakası için zayıf son görüntüde, 5-6 Şubat tarihlerinde havada kar görülür. Anadolu yakası yüksekleri ince bir örtü görebilir yağışın yoğunluğuna ve kütlelerin sıklığına bağlı olarak.
Onun dışında kütlelerin gücüne bağlı olarak graupel vs… geçişleri olmasıyla anlık örtü oluşan yerler olabilir, bu da şahsi fikrim.
3 yıl sonra konumumda saf kar göreceğim inşaallah. Zaten bu sistem biraz daha bozup havada kar bile göremezsem, harbiden model takibi boş iş…
Ocaktır o diyagram şubat olsa duramazsın
Hemen düzeltildi 😂
Böyle bir diyagram buldum
21/01/2025 Akşam güncellemesi
EVET
Ben oraj özledim ya…
Sistemin gününe kadar değişkenlik gösterir yağışlar,o yüzden haritalarida fazla baz almayın
Orası öyle fakat ben tahminci değilim anlık güncellemelere göre yorum yapmaya çalışıyorum