Eren baya tutmuş la.
Bu kütle > 2022-23 + 2023-24
Yorum bırakmak için üye olmanız gerekir
Zaten hesabınız var mı? Oturum açın.
Şimdi giriş yapTopluluğumuzda yeni bir hesap için kaydolun. Bu kolay!
Yeni bir hesap oluşturEren baya tutmuş la.
Bu kütle > 2022-23 + 2023-24
Parka 5 cm eklemiştir bu yollar bile beyazladi
Öyle duruyor. Yarın sabah gene gezinti gözüktü bana
Radar ve uydu görüntüsü güzel, sıcaklıklarda dip olduğuna göre sabaha güzel sürprizler olabilir
Usta sallarken bile 3 saat yazıyosun
Yapsana benim gibi 1 sayfa önce milenyum sistemi indirdim
Bu kütle sayesinde eriyen yerler beyazladı. İyice yoğunlaştı, güzel bir sürpriz oldu
Güzel bir kütleyle veda moduna geçiyorum. Şu sıralar çok huzurlu bir ortam var ve açıkcası bu sakinlikte yağışın tuttuğuna uzun süredir şahit olmamıştım 🙃
Açıkcası böylesi büyük olması korkutmuyor değil umarım afet derecesine gelmez ve keyfini süreriz
İnşaallah abi. 2022 İstanbul merkezi ortalasaydı afet seviyesine gelebilirdi. Vurduğu yeri 60 cm yapmıştı
[…]
Harika bir oluşum abi tadını çıkarın 😎
Niye öyle diyorsun 2021 2022 kışında aralık 21 de sistem almıştık sonra ocak ayı sistemler silsilesi ile geçmişti son vuruşu da mart 2. 3. Hafta yapmıştık.
Güzel bir istisnaydı o sene. 2021 Aralık çok sağlam soğukları kaçırmıştık havada karla yetinmiştim. 2022 Ocak 3. hafta hariç sistem var mıydı hatırlamıyorum. Şubat boş geçsede mart ayı muazzamdı. Marttaki basınç dizilimleri ocak veya şubatta olsaydı neler olurdu acaba…
19 Aralık 2025’te, Balkanlar üzerinden gelen -24°C çekirdek, Girit çevresinde oluşan 980 mb’lık alçak basıncın kuzeydoğuya tırmanmasıyla ülkemize giriş yapacak ve batı bölgelerden sistemi başlatacak. Devamında soğuk hava üzerimizde blokaj oluştururken, 1 hafta boyunca tüm kuzey kıyıları DEK oluşumlarıyla yoğun kar yağışına maruz bırakacak. Aynı süreçte, Akdeniz ve Ege’de gelişecek iki ayrı alçak basınç merkezi, iç kesimlerde de etkili kar yağışlarına zemin hazırlayacak. Sistemin sonunda Sarıyer’de kar kalınlığı 1 metreyi bulacak. ❄️🥶
Bu yaşanırsa Ocak - Şubat 2026 sıcaklık ortalaması 20 derece ☀️🤪
Adama bak 10 ay önceden salladı 😂
Normalde 22 aydı sonradan hatırladım 2025’te olduğumuzu 😅
19 Aralık 2025’te, Balkanlar üzerinden gelen -24°C çekirdek, Girit çevresinde oluşan 980 mb’lık alçak basıncın kuzeydoğuya tırmanmasıyla ülkemize giriş yapacak ve batı bölgelerden sistemi başlatacak. Devamında soğuk hava üzerimizde blokaj oluştururken, 1 hafta boyunca tüm kuzey kıyıları DEK oluşumlarıyla yoğun kar yağışına maruz bırakacak. Aynı süreçte, Akdeniz ve Ege’de gelişecek iki ayrı alçak basınç merkezi, iç kesimlerde de etkili kar yağışlarına zemin hazırlayacak. Sistemin sonunda Sarıyer’de kar kalınlığı 1 metreyi bulacak. ❄️🥶
Sinan yağışın karayelle şehre girip devamında -13 ile siklonik kar aldığımız evren 😬
Bir de bu gece ki dekler kuzeyde hemen eriyor.
Şartlar bozuluyor artık. Her geçen saat kütlelerin güneye inmesi dahada zorlaşacak.
Bu sistemden son bir görüntü, konumum adına sistemin pik noktası olan cuma sabahından 🙂