bu görüntü kıyılara yaramaz diyen çok bilmiş arkadaslari bekliyorum.
Hüsran hocam iğrenç bir sinoptik biraz daha düzelmesi lazım
Hasan61 o kadar kötü bir güncellemeki sana beğeni atmayı unuttum kusura bakma
Yorum bırakmak için üye olmanız gerekir
Zaten hesabınız var mı? Oturum açın.
Şimdi giriş yapTopluluğumuzda yeni bir hesap için kaydolun. Bu kolay!
Yeni bir hesap oluşturbu görüntü kıyılara yaramaz diyen çok bilmiş arkadaslari bekliyorum.
Hüsran hocam iğrenç bir sinoptik biraz daha düzelmesi lazım
Hasan61 o kadar kötü bir güncellemeki sana beğeni atmayı unuttum kusura bakma
Bizim izobarı bozan batının iç kesimlerinde oluşan yüksek basınç dimi ?
İCON 12Z 23-24-25 Ocak için güzel DEK vermiş, mezosiklondan kaynaklı olabilir
Şu sistem gelsin geçsin artık çok stres yaptım ![]()
O -42 ye illaki yağış olur merak etme.Modeller dek yağışlarını göremez.Diyagramlarda modellere göre çıktığı için fazla yağış göstermemiş.Dediğim gibi karadeniz -42 ye illaki tepki verir.
Tepki vermeye verirde izobarlar düzgün olmaz ise diğer seviyelerdede bozulmalar olacak o yüzden uzun bantlar yerine daha kısa ve lokal dekler olur, bir de rüzgar yönü var tabi şuan karayel yıldız arası gözüküyor dua edelim tam karayele dönmesin yoksa boğazın kuzeyi ve anadolu yakası dışında dek alan yerler çok nadir olur. Ek olarak mezosiklon ihtimali görünüyor ama ben onu sistemin içine katmıyorum eğer karaya çıkar ve İstanbul civarına yararsa ekstra olur, geçen sene sene şubat sisteminde konumumda neredeyse hiç kar yokken mezosiklon ile 10-15 santimi kapmıştık. Tabi ben amatörce bir şekilde yorumladım hocalarımız vakit yaklaşınca daha net tahminleri ile aydınlatır bizleri
Şu kadar uzun periyota bu yağışlar yakışmıyor ama elden gelen bir şey yok bunada şükür ![]()
En kötüsüde ortalamada bile -42 derece olan ekstrem bir üst seviyeden yararlanamamak olur
Ee ama esenler yoğun alırsa sarıyer ultra hd 4k yoğun almak zorunda
dün 1cm yazan değer gerçekmiş, 10 15 metre yukarda olan mahalleye çıktım bugün araba üstleri donmuş kar ve çimler hafif beyazdı :D
Cumartesi günü konumuma yoğun kar demiş ama ben cumartesi avcılardayım ![]()
Normalde bizim asıl yağışlar pazar salı arası değil mi ben mi yanlış biliyorum, kafam iyice karıştı ![]()
Boğazın kuzeyi ve anadolu yakasına yoğun kar koymuş MGM.
Kadıköy yani güney kıyılar dahil yoğun kar demiş cumartesiye
NAEFS 20 Ocak 20 Şubat Tahmini
Ecmwf ile hem fikir
@Salihh ![]()
Çağrı Erdal sana da bol bol gözüküyor abi ![]()
Konudan çok bağımsız galeride buldum atmak istedim ![]()
Şubat 2015 ULL’ye 4 - 5 gün kala çıkan 06Z diyagramı
Bence toplanın acunun yanına gidin hem yarışırsınız.
Ne oraj oluyordur orada ![]()