akşamdan güzel
wriscuttern tarafından yazılan gönderiler
-
-
Gene farklı gelecek gibi
-
Yalnız bomboş bir tatil verdiler İstanbul için
Gerçi sabah saatlerinde buzlanma ihtimali var. Üstüne es kaza karda denk gelirseyi bu metropol için düşünmek lazım
-
Yalnız bomboş bir tatil verdiler İstanbul için
-
zabaga kadar///
yeni uyandim bi ayikayum abicam. bu sabah icin aksiyon vardi ne oldu bilmiyorum 2-3 saate baslamasi lazimdi.
Biraz yağdı tuttu ama o saatten beri yağış yok abi
-
Harunsalman aynı görüntüyü ben de sezdim hocam ama işte yakın vadedeki bu rezillikleri görünce gram umurasmıyorum. Ama endekslerle daha uyumlu duran bir çıktı bence
-
ECMWF İstanbul'a verdiği yağışı şimdi Trakya İstanbul sınırına atmış
GFS'yide geçti bu avrupalı arkadaş
-
Anladim hocam.Peki bu yağış kütleleri hiç yanlamasına hiç Bi zaman avrupa yakasından anadoluya gecemiyormu. Yani radarda hep aşağıdan veya yukardan giriyor.Dogulayip geçtiğini görmedim.Ince noktalara takılıyorum bu gece abi.
2022 OCAK
Hocam buyurun en yakın örneği gene bir vorteks ve dediğiniz durum gerçekleşiyor.
Harici İçerik youtu.beDış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.2017 OCAK
Doğudan batıya doğru ilerleyen mükemmel bir istasyoner cephe
Ayrıca bu dediğiniz durum cephesel yağışların hepsinde olan bir durum AB batıdan doğuya ilerledikçe beraberinde yağışıda doğulatıyor.Harici İçerik youtu.beDış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.2021 OCAK
Bir de bildiğim kadarıyla karayel yönlü DEK’lerde bu durum oluyor oradada 2021 Ocak sistemini hatırlıyorum. Ancak bu yönlü DEK’ler şehrimizin tamamına yaramıyor.
02:50 - 03:00'dan sonrasına bakarsanız karayel yönlü DEK yağışları İstanbul'un üstünde batıdan doğuya doğru yön alıyor. Şanslı ilçeler ve özellikle Anadolu yakası bu oluşumlardan daha fazla faydalanıyor.
Harici İçerik youtu.beDış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik. -
Demek istediğim yani yağış kütleleri hep istanbul üzerinden karadeniz veya doğuya gidiyor abi.Hic Bi zaman edirneye veya Balkanlara kaydığını görmedim.
Hocam tamamen sistemin geliş yönüyle alakalı. Rüzgar profili çoğu zaman dediğiniz bölge için uygun olmuyor DEK yağışlarında
-
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. -
Kafam karıştı iyice abi
Bu sistem özelinde karadenizdeki abyi takip etmemiz lazım hocam, rüzgar profilini değiştiriyor. Muhtemelen boğaz hattına yakın bir yerden karaya çıkacak AB’nin gözü, bu yüzden şehire yaklaştıkça kütleler önce batıya doğru genişleyecek diye biliyorum. Sonrasında yağışlar doğrulayarak az veya çok tüm İstanbul’un faydalanması bekliyordu modeller.
Tabi bu süreçte AB sıcak çekirdekli olduğu için üst seviyedeki soğumayı törpüleyecek bu yüzden alçak kesimler yağışı büyük ihtimalle kky veya yağmur olarak alacaktır.
Yaşayıp görmelik bir sistemin içerisindeyiz bana göre 🫡 -
240. saatinin devamını merak ettim güzel potansiyel var orada aslında. Tabii ne kadar kaale almalı onu bilemem 🙃
-
Bu radardaki kütleler hiç Bi zaman doğulayip boğazi geçemiyorlar sebebi nedir hep merak etmişimdir.
Boğazada gelmiyorlarki hocam 😅
-
Böylesi daha iyi kesinlikle. Ecmwf hiç gfs gibi umut vermedi. Olursa sevinci güzel olur, olmazsa zaten olmayacaktı deriz.
Ecmwf’te gösterdiğini bozdu ani özellikle ENS her iki modelde fena çuvalladı..
-
6 Ocak 2017 efsanesine 10 gün kala GFS diyagramı, sinerji olsun
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.