wriscuttern tarafından yazılan gönderiler

Yılın golü olabilir. Mükemmel

Harici İçerik x.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.

Öfff be halı sahada her hafta deniyorum linç edilmek uğruna 🤤

Hocam aklıma takıldı genel kültür olsun sorayım 0 ve 0 derece altında yağmur yağma ihtimali var mı

Hocam dediğiniz durumun bildiğim kadarıyla tek bir ihtimali var o da şu şekilde;

Üst katmanlarda soğuma yeterli olmasada belli koşullarda yer seviyesi üst katmandan daha soğuk olabilir. Bu durumda ise yağış zemine kadar su olarak ulaşır fakat alt katman aşırı soğuk olduğu için su damlaları süper soğuk bir hal alır ve donmaya aşırı yatkındır. Yere veya herhangi bir yere temas eden su damlaları bu sebeple aniden donarak donan yağmur durumunu oluşturur.

6 Ocak 2017 sisteminde karayel etkisiyle zemin üst katmanlardan daha hızlı soğumuştu ve İstanbul'da donan yağmur yaşanmıştı.

12 ŞUBAT

Öncelikle ilk defa böyle bir değerlendirme yapmaya çalışacağım, yanlışım olursa affola.

Sisteme ilk bakışta 500hpa soğumamız -36'ya varsada 850hpa -8/-9 bandında. Yani sıcaklıklar çok ince bir sınırda bu yüzden Karadeniz alçağının nereden karaya çıkacağı çok önemli.

GFS SABAHA GÖRE AB ROTASI

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

GFS'ye göre AB Şile üzerinden karaya çıkıyor. Bu durum sonucunda yağışın bir kısmını kar olarak alabilsekte ilerleyen saatlerde alçak kesimler için sıcaklık sorunu ortaya çıkıyor.

ECMWF SABAHA GÖRE AB ROTASI

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

ECMWF'e göre ise AB daha doğudan karaya çıkıyor. Bu durumda ise Avrupa Yakası boşlukta kalıyor.

ICON SABAHA GÖRE AB ROTASI

ICON'da ise AB iki ana modele göre oldukça batıdan Sarıyer-Beykoz arasından karaya çıkıyor. Bu durumda ise sıcaklık yüksek kesimler hariç her iki yaka içinde sorun olur. Bol yağış alsakta alçak kesimlerde kar olmaz.

AB'nin rotasını her güncelleme takip etmemiz şart. Bu sistem süprizlere açık duruyor Selam

Bugün içinde 11-12’si ile ilgili ben de bir şeyler eklemeye çalışacaktım.
    11’inde sırasıyla Avrupa ve Anadolu yakasına iyi kar vermiş. 12’si sabahta güzel duruyor. Kısa süredede olsa önceki sistemden daha iyi olur mu acaba bazı bölgeler için diye soruyorum kendime?

Takip etmekte fayda var karadeniz alçağıda gözüküyor modellerde.

Şu anki şartlarda bile Sarıyer’de yoğun graupel geçişiyle beraber arabalarda belli belirsiz bir örtü oluştu