Böyle bir diyagram buldum
21/01/2025 Akşam güncellemesi
Yorum bırakmak için üye olmanız gerekir
Zaten hesabınız var mı? Oturum açın.
Şimdi giriş yapTopluluğumuzda yeni bir hesap için kaydolun. Bu kolay!
Yeni bir hesap oluşturBöyle bir diyagram buldum
21/01/2025 Akşam güncellemesi
EVET
Ben oraj özledim ya…
Sistemin gününe kadar değişkenlik gösterir yağışlar,o yüzden haritalarida fazla baz almayın
Orası öyle fakat ben tahminci değilim anlık güncellemelere göre yorum yapmaya çalışıyorum
Kime göre ne kötü,ağzı olan konuşuyor,
Sabaha göre kötü yağışlarda azalma devam ediyor her güncellemede
Bu saatten sonra düzelme beklemek hayalcilik olur. Havada kar görürsek ne ala. Günlerce kuru soğuk yiyeceğiz.
ULL olduğu için son saatlere kadar takip etmeliyiz. Daha dün sabah örtülük kar görüyorduk ortalamalarda bile şu ana geldiğimizde ise havada kar taneleri sayacağız. Rezalet model performansları
ECMWF’de çok kötü
wriscuttern Sınırlı alan modelleri bana resmen Demokratik Kongo'ya git diyor
Demokrotik kongo dedin aklıma gene Masuaku geldi sinirim bozuldu
Hava kirliliği üst seviyede. Sis ve pus arttıkça hissedilen sıcaklıkta epey düştü bu saatlerde
Şu varki şu saate kadar ülke ortalaması sıcaklık hep kar seviyesinde kaldı sürekli termik soğuklar var
Hiç bir önemi yok. Dün sabah örtülü kar verdiği yere şimdi havada kar bile göremeyebilirsiniz diyen modelin 24 saatten sonrasına inanmam
Sistem görebilen var mı ?
Bizim adımıza GFS güncellemesinde sistem falan kalmadı
ECMWF gibi gelirse en azından 1 gün DEK kovalarız. Biraz karda yürür kar izleriz.
Rezil model ya bir savaşıda kazan
Burdayız hocam, bekliyoruz
Bu arada ECMWF ortalaması şehrimiz adına daha güzel geliyor.
Bu da ana senaryoda beklenen DEK yağışları

7 Şubat'ın ilk saatlerinde yağış olsada sıcaklıkların yetersiz olmasıyla şehrin yüksek kesimleri hariç yağmura dönüyor
Ayrıca 216. saatte Karadenizde AB oluşumu var

GFS'nin 30 adet senaryosunu kendiniz incelemek isterseniz buradan bakabilirsiniz;
bakabilirsiniz;
Meteociel - Cartes Ensemble GFS (ENS/GEFS)
Zaman zaman güzel GFS senaryolarını bu konuda bizlerde paylaşıyoruz
GEFS Senaryoları Paylaşım Konusu
Doğrudan bu diyagramı yorumlarsak, ilimiz için 5-6 Şubatta kar yağışı açısından ihtimaller oldukça yüksek ancak önceki diyagramlara göre maalesef sistemin gücünde ve süresinde törpülenme var.
Tam olarak böyle bir açıklamamı istediniz emin değilim fakat sizin vesilenizle belki bilmeyen başka insanlarda nasiplenir